ادامه اعتراضات دانشجویان در پی قتل دانشجوی ۱۹ ساله / استعفای مدیرکل خوابگاه‌های دانشگاه تهران

 پیکر امیرمحمد خالقی امروز در روستای «درمیان» در خراسان جنوبی به خاک سپرده شدرادیو فردا: با ادامه اعتراضات دانشجویان به قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران، مدیر کل خوابگاه‌های این دانشگاه از سمت خود کناره‌گیری کرد.

حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، شنبه ۲۷ بهمن گفت این مقام دانشگاه تهران در جلسه‌ای با حضور مقامات کشور، مسئولان قضائی و انتظامی از سمت خود استعفا کرد.

این در حالی است که بر اساس تصاویر منتشرشده فضای دانشگاه تهران در روز شنبه نیز امنیتی و ملتهب گزارش شد.

کانال خبرنامه امیرکبیر از «حضور گسترده» نیروهای لباس‌شخصی در پردیس مرکزی این دانشگاه و درگیری آن‌ها با دانشجویان معترض خبر داده است.

امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله رشته مدیریت کسب‌وکار در دانشگاه تهران، شامگاه چهارشنبه در نزدیکی خوابگاه کوی دانشگاه چاقو خورد و صبح پنجشنبه جان باخت؛ به گفته پلیس تهران، عاملان حمله «دو زورگیر موتورسوار» بوده‌اند.
دانشجویان خوابگاه کوی دانشگاه تهران روز جمعه به همین خاطر دست به اعتراض زدند که با دخالت نیروهای لباس‌شخصی و مأموران امنیتی این تجمع به خشونت کشیده شد.

سرپرست دانشگاه تهران روز جمعه در جمع دانشجویان معترض گفت که مانند حوادث ۱۸ تیر ۷۸ این بار هم «لباس‌شخصی‌ها» عامل به خشونت کشیدن تجمع دانشجویی بودند.

پیکر این دانشجو روز شنبه ۲۷ بهمن در زادگاهش، روستای درمیان استان خراسان‌ جنوبی، تشییع و به خاک سپرده شد.

عبدالرحمن خالقی، پدر امیرمحمد خالقی، در مراسم خاکسپاری گفت پنج فرزند دارد و امیرمحمد کوچک‌ترین‌شان بوده که موفق به قبولی در دانشگاه تهران می‌شود و حمله به پسرش روز اول کاری او رخ داده است.

هم‌زمان، در واکنش به این ماجرا، دادستان تهران بدون اشاره به جزئیات از بازداشت مظنونان خبر داد و برخی رسانه‌ها از جمله روزنامه «همشهری» نیز از استعفای لاله کوهبر، معاون دانشجویی اداره کل خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه تهران، خبر دادند.

وزیر علوم در صحبت‌های روز شنبه خود همچنین گفت هم‌اکنون دو کیوسک انتظامی در نقاط مورد نیاز نصب شده‌ است و بر اساس مکاتبات دانشگاه تهران با کلانتری منطقه و شهرداری «امنیت و روشنایی» محل تأمین خواهد شد.

این مطالب پیش از این نیز در تجمعات اعتراضی دانشجویان از سوی مقامات دانشگاه مطرح شده بود اما دانشجویان بر «عوام‌فریبانه» بودن این سخنان تأکید کرده بودند.

آن‌ها در اعتراضات خود تأکید کردند که دست‌کم سه دهه در مورد ناامنی کوچه پشتی این خوابگاه هشدار داده بودند. آن‌ها به این مسئله اعتراض داشتند که مقامات دانشگاه به جای پاسخگویی از نیروهای لباس‌شخصی و سرکوب استفاده کرده‌اند.
قتل امیرمحمد خالقی و فریادهای دختر دانشجو بر سر سرپرست دانشگاه تهران
شمار زیادی از دانشجویان ساکن خوابگاه کوی دانشگاه در شبکه‌های اجتماعی و همچنین در گفت‌وگو با برخی رسانه‌های داخل کشور گفته‌اند بارها نسبت به نبود امنیت در این محدوده ابراز نگرانی کرده بودند اما هشدارهای آن‌ها با بی‌اعتنایی مسئولان روبه‌رو شد.

اعتراضات دانشجویان کوی دانشگاه با حمایت دانشجویان و نهادهای دانشجویی دیگر دانشگاه‌ها و همچنین شخصیت‌های سیاسی مخالف جمهوری اسلامی روبه‌رو شده است.
ابراز همدردی و همبستگی چهره‌های سیاسی با دانشجویان معترض
بی بی سی:شخصیت‌های مخالف جمهوری اسلامی هم از دانشجویان معترض حمایت کرده‌اند.
 
نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل که دوره حبس خود را می‌گذراند اما در حال حاضر در مرخصی درمانی است، هم از دانشجویان معترض حمایت کرده و خواهان همبستگی با آنان شده است.
 
خانم محمدی در حساب خود در شبکه ایکس نوشت: « بیایید جوانان معترض را تنها نگذاریم. فریاد اعتراضشان را بلند کنیم. نشان دهیم که ما همه با هم هستیم.»
 
حسین رزاق، فعال سیاسی هم در ایکس نوشت: «قتل یک دانشجو برای نیروی امنیتی مهم نیست اما با کوچکترین تجمع دانشجویی مثل مور و ملخ میریزند در دانشگاه! نیروی امنیتی بازوی سرکوب و حافظ امنیت نظام است نه مردم.»
 
حسین رونقی، دیگر فعال سیاسی هم نوشته است: «خونی که ریخته می‌شه، با هیچی پاک نمی‌شه.»
شیرین عبادی، دیگر برنده جایزه صلح نوبل (۲۰۰۳) نیز در حساب اینستاگرام خود با اشاره به ناتوانی حکومت ایران در تامین امنیت برای مردم به قتل امیرمحمد خالقی واکنش نشان داده و نوشته است: «خانه از پای‌بست ویران است! در کشوری که بیکاری، فساد، فقر و عدم امنیت روانی و اجتماعی، مردم را به سمت دزدی و اعمال خلاف قانون پیش می‌راند، در کشوری که یک جوان می‌داند اگر لپ‌تاپش را بدزدند بیکار می‌شود و جانش را به خاطر آن می‌دهد مشکل با تامین امنیت یک در، یک دانشگاه یا یک منطقه یا یک شهر حل نمی‌شود.»
 
شاهزاده رضا پهلوی با اعضای خانواده و همکلاسی‌های امیرمحمد خالقی، دانشجوی خوابگاهی دانشگاه تهران که مقابل خوابگاه کوی دانشگاه به قتل رسید، ابراز همدردی کرده است.
 
آقای پهلوی در شبکه ایکس در این مورد نوشت: «قتل امیرمحمد خالقی و خشونت علیه دانشجویان معترض در کوی دانشگاه تهران بار دیگر نشان داد که جمهوری اسلامی چه اندازه در تامین امنیت ملت بی‌کفایت است و به‌جای حفاظت از جان و حقوق شهروندان، با سرکوب، بازداشت، و کشتار، خود اصلی‌ترین عامل ناامنی است. بی‌توجهی به فجایع انسانی، صرفا بخشی از کارنامه سراسر تباهی این رژیم ضدایرانی است.»
 
او در این پست از دانشجویان، اساتید دانشگاه‌ها و مردم ایران خواسته است که با دانشجویان معترض همبستگی داشته باشند و از آنها حمایت کنند.
 
مسیح علینژاد، فعال حقوق بشر و منتقد حکومت ایران از روز گذشته در چند پست اینستاگرامی به موضوع قتل امیرمحمد خالقی پرداخته و در یکی از این پست‌ها آورده است: «این فقط یک زورگیری نبود. این نتیجه سیستمی است که فقر، ناامنی و سرکوب را کنار هم آورده است. نام حراست دانشگاه که می‌آید، دانشجویان یاد سخت‌گیری‌های تمام این سالهای سیاه و شومی که جمهوری اسلامی ساخته می‌افتند، دوربین‌هایی که برای شناسایی چند تار موی بیرون‌مانده‌ی زنان از روسری هستند، نه برای تأمین امنیت. وقتی امیرمحمد در خیابان زخمی شد و برای نجات لپ‌تاپش می‌دوید، هیچ حراستی در کار نبود. او دوید تا حاصل زحمتش را از دست ندهد، اما جانش را از دست داد.»
«حراست موقع اعتراضات ۱۴۰۱ دانشجویان دختر را در خیابان روی زمین می‌کشید»
بیانیه دانشجویان معترض به قتل امیرمحمد خالقی
روز جمعه تجمعاتی در کوی دانشگاه تهران برگزار شد که با ماموران لباس‌شخصی و حراستی به درگیری کشید.
 
خبرنامه امیرکبیر پیشتر از آزادی موقت چهار دانشجویی خبر داد که در پی تجمعات اعتراضی دانشجویان به قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی خوابگاهی دانشگاه تهران در مقابل خوابگاه کوی دانشگاه، بازداشت شده بودند.
در کانال تلگرامی «پایگاه خبری تحلیلی جنبش دانشجویی ایران» آمده است: «با پافشاری دانشجویان دانشگاه تهران، هر چهار دانشجوی بازداشتی دانشگاه تهران که در جریان یورش نیروهای لباس شخصی به کوی دانشگاه بازداشت شده بودند؛ ساعاتی پیش به طور موقت آزاد شدند.»
 
در بخشی از بیانیه شب گذشته دانشجویان آمده است: «زندان‌هایی که نام دانشگاه بر آن نهاده‌اند چه بر سر فرزندان مغموم و‌ ناامید شما می‌آورند. اگر موردی کشف حجاب صورت می‌گرفت یا چند نفر شادی می کردند، چه غوغایی بر پا می‌کردند.»
 
در تجمع شب گذشته کوی دانشگاه، دانشجویان از رئیس دانشگاه خواستند جزئیات مربوط به تمام اسناد و پیگیری‌های انجام شده را مشخصا و به شکل عمومی منتشر کند و به این شکل حسن نیت خود و اینکه موضوع برای او اهمیت دارد را نشان دهد.
 
پیشتر مقام‌های حراست دانشگاه تهران در اطلاعیه‌ای اعلام کرده بودند «حادثه اطراف خوابگاه اتفاق افتاده و آنها مسئولیت داخل خوابگاه را دارند.»
 
یکی از دانشجویان با بی‌شرمانه خواندن این اطلاعیه گفت: در زمان "جنبش زن، زندگی، آزادی" آن موقع که نیروهای حراست دانشگاه با اسم و رسم مشخص، نه نیروهای امنیتی بیرون، در وسط خیابان شانزده آذر که حوالی دانشگاه تهران است نه در داخل آن، با دانشجویان برخورد می‌کردند، و دختران را روی زمین می‌کشیدند، آیا آن موقع، حوالی دانشگاه تهران در حوزه استحفاظی شما بود؟»
 
دانشجویان از نیروی انتظامی و شهرداری خواستند امنیت کوچه جنت و منطقه اطراف خوابگاه را تامین کنند.
دانشجویان در بیانیه پایانی تجمع خود گفتند که «بارها پیش از اتفاق نسبت به عدم امنیت جان و مال دانشجویان به مسئولان هشدار داده شده بود.»
 
یکی از همکلاسی‌های امیرمحمد خالقی هم در گفت‌وگو با همشهری‌نیوز گفت او «نخبه و خدای هوش مصنوعی» بود.
 
این همکلاسی گفته است منطقه اطراف خوابگاه منطقه‌ای ناامن است و قبلا هم در موارد زیادی خفت‌گیری در آن رخ داده است. همکلاسی آقای خالقی اضافه کرده که «خفت‌گیرها» در محل معروف هستند و فقط طی یک هفته گذشته گوشی دو سه نفر از دوستان خودش را سرقت کرده‌اند. او همچنین گفت مکانی که آقای خالقی مورد حمله قرار گرفته شب ها آنقدر تاریک است که کسی جرات رفت و آمد ندارد و پیشتر هم برای پیگیری مسئله نامه‌ای به رئیس خوابگاه داده‌اند.
+44
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۴
    چلیپا - جزایرسلیمان، جزایر سلیمان
    شاهزاده رضا پهلوی با اعضای خانواده و همکلاسی‌های امیرمحمد خالقی، دانشجوی خوابگاهی دانشگاه تهران که مقابل خوابگاه کوی دانشگاه به قتل رسید، ابراز همدردی کرده است.ساده ترین کارممکن رو عنتخاب کرده.همدردی رو هرکس میتونه بکنه.یبارشده?یبار دیدین?بگع دوهزار دولار برا خونواده کسی که این بلاسرش اومده بفرسته?اون پول جون ادم نجات نمیده.ولی براکسیکه ادعها شاه بودن مکنه.دوهزاردولار چیزی نیست.اما.هردفعه خودشو باحرفاش.با ادعهاهاش.منفورترمیکنه.
    18
    2
    شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    قورپه - بروکسل، بلژیک
    افسوس و صد افسوس رژیم هیچ ارزشی برای نخبه ها قائل نیست. حال اگر یک آخوند و یک بسیجی کشته شده در بوق کرنا دمیدند فریاد وا اسف سر داده و تا الان قاتل را در محل دار میزند اما چون دانشجو بوده و آینده ساز کشور به جای همدردی با چوب و چماق سعی در ساکت کردنشان میکنند در این بین هر ننه قمری جز اندک افراد دلسوز از مرگ این جوان میخواهند نهایت استفاده را ببرند تسلیت خشک و خالی این احمق رضا پهلوی چه دردی را از خانواده این جوان دوا میکند ما خارج نشینان هم یاد گرفتیم تا خبری شد بگیم ما همه با هم هستیم
    2
    8
    شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.