دیدار ترامپ با پادشاه اردن؛ ملک عبدالله «انتقال ساکنان غزه» به کشورش را به بعد از اعلام موضع مصر موکول کرد

دونالد ترامپ در کاخ سفید از ملک عبدالله، پادشاه اردن استقبال کردبی بی سی: ملک عبدالله، پادشاه اردن که به واشنگتن سفر کرده است در کاخ سفید آمریکا با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده دیدار کرده است.

دو رهبر پیش از آغاز گفتگو در پشت درهای بسته دقایقی به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ دادند که طی آن دونالد ترامپ با تاکید مجدد بر طرح خود برای تملک غزه و ساخت و ساز در آن، گفت حماس باید همه گروگان‌ها را تا ساعت ۱۲ ظهر روز شنبه آزاد کند.

موضوع اصلی دیدار آقایان ترامپ و ملک عبدالله، غزه و گفتگو درباره انتقال ساکنان آن به اردن بود.

پیش‌تر ملک عبدالله، پیشنهاد آقای ترامپ برای انتقال جمعیت غزه به اردن را رد کرده بود و گفت که کشورش به دلیل میزبانی از میلیون‌ها پناهنده در آستانه «نقطه جوش» قرار دارد.

پادشاه اردن امروز در ابتدای دیدار با رئیس‌جمهور آمریکا گفت کشورش بنا دارد دو هزار کودک سرطانی و بیمار بدحال غزه را برای دریافت خدمات درمانی قبول کند.

ملک عبدالله در پاسخ به سوالی مبنی بر موضع آقای ترامپ برای جابجایی فلسطینیان غزه به این کشور گفت که بنا دارد منتظر مواضع مصر در این رابطه شود و ترجیح می‌دهد در این رابطه بعد از اجلاس ریاض که با حضور عربستان، مصر و دیگر کشورهای منطقه درباره غزه است، صحبت کند.

آقای ترامپ در این دیدار گفت که با کنترل نوار غزه توسط ایالات متحده «برای اولین بار می‌توانید در خاورمیانه ثبات داشته باشید.»

به نظر می‌رسد که اردن، متحد کلیدی ایالات متحده، بین روابط نظامی و دیپلماتیک خود با آمریکا و حمایت از فلسطینی‌ها در داخل اردن گرفتار شده است.

پیشتر آقای ترامپ بر درخواست خود مبنی بر انتقال اهالی غزه به اردن و مصر تاکید کرد و به فاکس نیوز گفت که آنها حق بازگشت به خانه را نخواهند داشت، طرحی که در صورت اجرا با قوانین بین‌المللی مغایر خواهد بود.

او دیروز گفته بود که ممکن است کمک به اردن و مصر را در صورت عدم پذیرش آوارگان فلسطینی متوقف کند.

آقای ترامپ امروز هم در پاسخ به سوالی که ایالات متحده چگونه قرار است مالکیت غزه را به دست آورد گفت که آمریکا نیازی به خریدن نوار غزه نخواهد داشت.

این سخنان آقای ترامپ تنها دقایقی پس از آن بود که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، تهدید کرد که در صورت آزاد نشدن گروگان ها تا ظهر روز شنبه، از نظر او آتش‌بس با حماس تمام خواهد شد و ارتش اسرائیل حملات خود را از سر خواهد گرفت.

با این حال، نخست‌وزیر اسرائیل مشخص نکرد که اولتیماتوم او به حماس متمرکز بر ۵ گروگانی است که بنابر مفاد آتش‌بس قرار است شنبه آزاد شوند یا آقای نتانیاهو اکنون از تهدید رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر آزادی همه گروگان‌ها تا ساعت ۱۲ ظهر روز شنبه حمایت می‌کند.
ملک عبدالله می‌گوید که اردن به دلیل میزبانی از میلیون‌ها پناهنده در آستانه «نقطه جوش» قرار داردآینده مبهم تداوم آتش‌بس
دیدار آقای ترامپ و ملک عبدالله در حالی است که حماس روز دوشنبه با متهم کردن اسرائیل به نقض مفاد قرارداد آتش‌بس، اعلام کرد که آزادی گروگان‌ها را که برای شنبه برنامه‌ریزی شده بود به حالت تعلیق در می‌آورد.

اسرائیل هم به نوبه خود حماس را به «نقض کامل توافق آتش بس» متهم کرد و گفت که به ارتش اسرائیل دستور داده است «در بالاترین سطح آماده باش برای هر سناریوی احتمالی در غزه و حفاظت از جامعه اسرائیل آماده شود.»

بنیامین نتانیاهو می‌گوید با توافق «حداکثری» در کابینه اسرائیل اگر حماس تا ظهر شنبه گروگان‌های این کشور را پس ندهد، «آتش‌بس پایان می‌یابد و ارتش اسرائیل تا شکست نهایی حماس به نبردهای شدید بازخواهد گشت.»

بنیامین نتانیاهو،‌ نخست وزیر اسرائیل در حالی متعهد به «اقدام بی امان» برای بازگرداندن گروگان‌ها شده است که خانواده‌های آنها و حامیانشان صبح امروز در تظاهرات اعتراضی شرکت کردند و فلسطینی‌ها نیز در مورد روند تحولات ابراز نگرانی کرده‌اند.

آقای ترامپ از زمان رسیدن به قدرت رسیدن بارها برنامه‌های بحث برانگیز خود را برای تسلط بر نوار غزه و اسکان مجدد فلسطینیان در مصر و اردن بیان کرده است.

این طرح‌ها با انتقاد جامعه بین‌المللی به ویژه مقامات قاهره و امان روبرو شده است.

اکنون آقای ترامپ تهدید کرده است که اگر اردن و مصر از پذیرش فلسطینی‌ها از غزه امتناع کنند، کمک‌های اقتصادی آمریکا به این دو کشور را متوقف خواهد کرد.

در همین حال، سخنگوی حماس در واکنش به این اظهارات گفت: «زبان تهدید ارزشی ندارد.»

آقای ترامپ پیشتر گفته بود اگر حماس تا ظهر روز شنبه همه گروگان‌های باقی‌مانده را آزاد نکند به اسرائیل پیشنهاد می‌کند این توافق را «لغو» کند.

توافق آتش‌بس میان حماس و اسرائیل که با میانجیگری قطر و آمریکا و مصر به دست آمد سه مرحله دارد.

قرار بود تا پایان مرحله نخست این توافق ۳۳ گروگان اسرائیلی در ازای ۱۹۰۰ زندانی فلسطینی آزاد شوند. همچنین قرار بود مذاکرات بر سر مرحله دوم به زودی آغاز شود اما دو طرف هنوز بر سر این مرحله به توافق نرسیدند.

با بالا گرفتن تنش بر سر موارد نقض توافق آتش‌بس میان طرف‌های اسرائیلی و فلسطینی، ارتش اسرائیل در اطراف غزه مواضع نظامی خود را تقویت کرده است.

از زمان آغاز آتش‌بس در ۱۹ ژانویه سال جاری میلادی، ۱۶ گروگان اسرائیلی و پنج گروگان تایلندی در مقابل آزادی ۵۶۶ زندانی فلسطینی آزاد شده‌اند.

بعضی از سرسخت‌ترین مخالفان انتقال اهالی غزه به اردن، افرادی هستند که قبلاً به اینجا نقل مکان کرده بودند.

حدود ۴۵ هزار نفر در اردوگاه غزه در نزدیکی شهر جراش در شمال اردن زندگی می‌کنند که یکی از چندین اردوگاه آوارگان فلسطینی در آنجاست.

فلسطینی‌ها تنها کسانی نیستند که به دنبال پناه بردن به اردن هستند، عراقی‌ها و سوری‌ها پیشتر به اردن آمدند.

بسیاری از اهالی اردن، موج پناهجویان را عامل بیکاری بالا و فقر در آن کشور می‌دانند.

اردن پایگاه‌های نظامی ایالات متحده و میلیون‌ها پناهنده را در خود جای داده است و همکاری امنیتی آن برای اسرائیل بسیار مهم است، زیرا نگران مسیرهای قاچاق به کرانه باختری اشغالی است.

هرگونه خطری برای ثبات اردن به معنای خطراتی برای متحدان آن نیز محسوب می‌شود.
+20
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان
    دیدید،این هارت و پورتها و نه گفتنها برای مصرف داخلی هست،آخرش قبول میکنند.همین الان که بالای ۱۰ هزار کودک از غزه را قبول کرده ساکن بشند بقیه رو هم قبول میکنند.هم اردن (که مردمش همان فلسطنینیها هستند) هم عربستان و حتی مصر.
    1
    12
    ‌سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    Ali Nazari - میامی، ایالات متحده امریکا
    حتی کشورهای عرب منطقه هم از این فلسطینیهای تروریست بیزارند.
    1
    13
    ‌سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.