پاسخ سفیدپوستان آفریقای جنوبی به پیشنهاد ترامپ برای مهاجرت به آمریکا: «نه متشکریم»

یورونیوز: پیشنهاد دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده برای اسکان مجدد سفیدپوستان آفریقای جنوبی به عنوان پناهجویانی که از آزار و اذیت فرار می‌کنند، استقبالی که او انتظارش را می‌کشید به همراه نداشت.

ترامپ روز جمعه، امضای یک قانون «سلب مالکیت» توسط سیریل رامافوسا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی را «بی‌عدالتی» خواند و در واکنش، یک فرمان اجرایی را برای قطع کمک‌های آمریکا به این کشور امضا کرد.

سیریل رامافوسا این قانون را ماه گذشته با هدف جبران نابرابری‌ها در موضوع مالکیت زمین امضا کرده بود که ریشه این نابرابری‌ها نیز به زمان برتری سفیدپوستان آفریقای جنوبی برمی‌گشت.

در برخی از فرمان ترامپ، درباره پذیرش اسکان «آفریکانرهای آفریقای جنوبی» سخن گفته شده که قربانی «تبعیض نژادی ناعادلانه هستند» و اکنون می‌توانند به ایالات متحده پناهنده شوند.

«آفریکانرها» نوادگان سفیدپوست مهاجران اولیه‌ای هستند که عمدتا از هلند و فرانسه به آفریقا رفته بودند و مالک بیشتر زمین‌های کشاورزی آن کشور هستند.

نویل ون در مروی، یک مستمری بگیر ۷۸ ساله که در حومه کیپ تاون ساکن است، می‌گوید: «وقتی هیچ مشکلی اینجا نداریم چرا باید برویم؟»

او با اشاره به تصویب قانون جدید می‌گوید: «هیچ اتفاق بدی برای زمین‌های ما روی نداده و مردم به طور عادی به کار خود ادامه می‌دهند.»

این قانون به دنبال رفع نابرابری‌های نژادی در مالکیت زمین است؛ آنهم در حالی که سه چهارم زمین‌های خصوصی این کشور در دست اقلیت سفیدپوست آن است. قانون در واقع سلب مالکیت زمین توسط دولت در راه منافع عمومی را تسهیل کرده است.

بنا بر داده‌های رسمی، سفیدپوستان ۷.۲ درصد از جمعیت ۶۳ میلیونی آفریقای جنوبی را تشکیل می‌دهند؛ با این وجود این داده‌ها تعداد «آفریکانرها» را مشخص نمیکند.

ترامپ در حالی قانون جدید این کشور را «بی‌عدالتی» دانسته که حاکمان بریتانیایی آفریقای جنوبی پس از تسخیر این کشور، بیشتر زمین‌های کشاورزی را به سفیدپوستان واگذار کردند.

در سال ۱۹۵۰ میلادی نیز حزب ملی دوران آپارتاید، ۸۵ درصد از زمین‌ها را تصرف و ۳.۵ میلیون سیاه پوست را مجبور به ترک خانه‌هایشان کرد.

پس از ادعاهای ترامپ، سیریل رامافوسا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی بار دیگر از امضای این قانون دفاع کرد.

حزب «کنگره ملی آفریقا» که بزرگترین حزب در ائتلاف حاکم این کشور است نیز ترامپ را به تقویت اطلاعات نادرست منتشر شده از سوی یک گروه متعلق به آفریکانرها موسوم به «AfriForum» متهم کرد.

با این وجود همین گروه نیز که در دولت قبلی ترامپ همواره در حال لابی کردن برای رسیدن به اهدافش بود، اعلام کرده که پیشنهاد ترامپ را قبول نمی‌کند.

«جنبش همبستگی» که ائتلافی از AfriForum و اتحادیه کارگری «همبستگی» است و می‌گوید که حدود ۶۰۰ هزار خانواده آفریکانر و ۲ میلیون فرد را نمایندگی می‌کند نیز با انتشار بیانیه‌ای بر تعهد خود در قبال آفریقای جنوبی تاکید کرد.

در این بیانیه آمده است: «ما ممکن است با حزب "کنگره ملی آفریقا" مخالف باشیم اما کشورمان را دوست داریم. مانند هر جامعه‌ای افرادی هستند که مایل به مهاجرتند؛ اما بازگرداندن آفریکانرها به عنوان پناهنده راه حلی برای ما نیست.»
+16
رأی دهید
-10

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.