علی خامنه‌ای مذاکره با آمریکا را رد کرد؛ «عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست»

 علی خامنه‌ای در دیدار با فرماندهان نیروی هوایی ارتشرادیو فردا: رهبر جمهوری اسلامی مذاکره با آمریکا درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی و رفع تحریم‌ها را رد کرد و در عین اذعان به «مشکلات کشور» گفت مذاکره با دولت دونالد ترامپ «عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست».

علی خامنه‌ای در سخنرانی روز جمعه ۱۹ بهمن در جمع فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی، با اشاره به خروج دونالد ترامپ در دولت پیشین خود از برجام و برداشته نشدن تحریم‌ها گفت مذاکره با چنین دولتی «هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد».

این در حالی است که دونالد ترامپ، که بارها برای مذاکره با جمهوری اسلامی اظهار آمادگی کرده، دور روز پیش، ۱۷ بهمن نیز گفت ایالات متحده به دنبال یک توافق هسته‌ای قابل راستی‌آزمایی با تهران است که به این کشور اجازه می‌دهد رونق و شکوفایی صلح‌آمیزی داشته باشد.

دونالد ترامپ همچنین با تأکید مجدد بر این‌که ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد، گفته است برای دستیابی به یک توافق تازه باید فوراً دست به کار شد و وقتی این توافق کامل و امضا شود، «خاورمیانه جشن بزرگی به پا خواهد کرد».

علی خامنه‌ای اما در اظهارات جدید خود گفت «این‌جور به ما وانمود نکنند که اگر نشستیم پشت میز مذاکره با آن دولت، فلان مشکل یا فلان مشکل حل می‌شود. نخیر؛ از مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی حل نمی‌شود».

او با اشاره به سابقه توافق جمهوری اسلامی با قدرت‌های جهانی پس از حدود دو سال مذاکره تحت عنوان برجام در سال ۱۳۹۴، گفت «اما همان معاهده را آمریکایی‌ها عمل نکردند و همین شخصی که الان سر کار است، معاهده را پاره کرد».

ایران و شش قدرت جهانی در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی برای حل‌وفصل پرونده هسته‌ای ایران دست یافتند ولی آقای ترامپ در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ و دور اول ریاست‌جمهوری خود از این توافق خارج شد و تحریم‌های شدیدی علیه ایران اعمال کرد و کارزار سیاست «فشار حداکثری» بر ضد آن به راه انداخت.

این کارزار شامل فشار فزاینده اقتصادی با اعمال صدها تحریم، انتقاد شدید از وضعیت حقوق بشر در ایران و البته اقداماتی چون کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، همراه بود.

با این حال، دونالد ترامپ در دولت جدید خود بارها از تمایل خود برای مذاکره سخن گفته و تنها بر این تأکید دارد که در مذاکرات جدید مهم این است که جمهوری اسلامی نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد.

رهبر جمهوری در سخنان امروز خود با اذعان مشکلات کشور و به‌طور خاص مشکلات معیشتی «تقریباً اغلب قشرهای مردم»، در عین حال ادعا کرد «آن چیزی که این مشکلات را برطرف می‌کند، عامل داخلی است».

خامنه‌ای این عامل داخلی را «همت مسئولان متعهد و همراهی ملت متحد» دانست و افزود مظهر آن راهپیمایی حکومتی ۲۲ بهمن است که برگزار خواهد شد.

آقای ترامپ چندی پیش نیز که یادداشتی برای احیای «فشار حداکثری» بر ایران نوشت، پس از آن گفت که دستور او در این زمینه بسیار سختگیرانه است، اما مایل به دیدار با رئیس‌جمهور ایران است تا تهران را ترغیب کند دست از تلاش برای رسیدن به سلاح هسته‌ای بردارد.

در همین زمینه در هفته‌های اخیر شمار زیادی از مقامات و چهره‌های سیاسی جمهوری اسلامی نیز به‌طور ضمنی و یا صریح از انجام مذاکره با دولت دونالد ترامپ استقبال کرده‌اند و مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، نیز روز پنجشنبه با تأکید بر این‌که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست، گفت: «راستی‌آزمایی این موضوع مشکل نیست. هر وقت که خواسته‌اند، آمده و بررسی کرده‌اند. صدبار دیگر هم بیایند و بررسی کنند.»

اما رهبر جمهوری اسلامی در سخنان امروز خود گفت مقامات جمهوری اسلامی باید از تجربه خروج آمریکا از برجام استفاده کنند و افزود: «امتیاز دادیم، مذاکره کردیم، امتیاز دادیم، کوتاه آمدیم، اما نتیجه‌ای که مقصودمان بود به دست نیاوردیم.»

آقای خامنه‌ای در عین حال با این ادعا که «آمریکایی‌ها روی کاغذ دارند نقشه جهان را تغییر می‌دهند»، افزود: «اگر تهدیدمان بکنند، تهدیدشان می‌کنیم. اگر این تهدید را عملی کنند، ما هم تهدید را عملی می‌کنیم.»

آقای ترامپ روز چهارشنبه در پیام خود گفته بود گزارش‌ها درباره این‌که آمریکا با همکاری اسرائیل می‌خواهد ایران را به «تلی از خاکستر» تبدیل کند «به‌شدت اغراق‌آمیز است».
+14
رأی دهید
-47

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۰
    ضدبشر - گراتس، اتریش

    آق سید علی با همین فرمان برو جلو . قول میدم اگر همینطوری ادامه بدی بی بی نتانیاهو بزودی میفرستدت پیش سید حسن نصرالله که زیاد تنها نباشه
    3
    50
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    Nasrol.Senvar.Hani - مسکو، روسیه

    علاوه بر قهرمانی های سرافرازانه اقامون در حمام منصوری مشهد، یادی کنیم از فائق شیخ على سیاستمدار نامدار و محبوب عراقى در توئیتى جنجالى چنین نوشته است: در سال ١٩۵۶ میلادى خامنه اى زمانى که تنها ١٧ سال داشت به مدرسه الیزدى شهر نجف آمد. جوانان زیادى با وى لواط میکردند بطورى که همه ازین موضوع آگاهى پیدا کردند به همین دلیل آقا بزرگ طهرانى نامه اى به آیت الله مرعشى نجفى در ایران نوشت و از وى خواست از پدر خامنه اى بخواهد که پسرش را از نجف خارج کند چون آبروى ما را برده است. از کوروش و نادر شاه و دو شاه ایرانساز رسیدیم به یک فرد ک.. چه بودیم و چه شدیم!!!
    5
    34
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

    جالب اینجاست که نه عاقلی، نه هوشمند و نه شرافتمند
    4
    44
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Lovegod - لندن، انگلستان

    الهی که از عمر خامنه‌ای کم بشه به عمر ترامپ اضافه بشه
    7
    40
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    ایرانِ سکولار بدون آخوند - زارچ، ایران

    برو کلاش ، خودتی
    4
    34
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    Realman - کالیفرنیا ، ایالات متحده امریکا

    خداروشکر اینجوری زودتر گورشون کنده میشه
    3
    25
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    ایران من و شما - پاریس، آلمان
    ای ول داره. افرین
    2
    17
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۲
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    نمابندگانش را فرستاد و با شرایط سخت مواجه شد و حالا دارد مانور میدهد ولی ضعیف تر از ان است که کاری پیش ببرد
    0
    1
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    vg2000 - اسلو، نروژ
    ۸۰ میلیون ایرانی علاف یه پیر خرفت شدن این الاغ ایرانو با خاک یکسان کرد
    0
    4
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    #شمشیر عدالت - نیمیخن، هلند
    اول التماس مزاکره کرد دید کسی جواب نمیده حالا اومده لات بازی در میاره ،این همون فرمونیه که به هلاکت رسیدن رژیم ختم میشه برو درسته
    0
    3
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    فضول میرزا - استکهلم، سوئد
    آسید علی مامله ای، بهت رو ندادن وگرنه تو خیلی وقت پیش راه افتاده بودی! حکایت گربه ایه که دستش به گوشت نمیرسه!
    0
    1
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    سرباز رهبر - لندن، انگلستان
    الله اکبر الله اکبر خامنه ای رهبر جان ما فدای رهبر ما همه گوش به فرمان توییم ای اقا جان . وای اگر سید علی حکم جهادم دهد
    3
    0
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    سرباز رهبر - لندن، انگلستان
    Realman - کالیفرنیا ، ایالات متحده امریکا
    انشالله ریشه پناهنده های انگل های مفتخور برای همیشه خشک می شد ابروی ایران رو بردین ***ها
    2
    1
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    سرباز رهبر - لندن، انگلستان
    Realman - کالیفرنیا ، ایالات متحده امریکا
    انشالله ریشه پناهنده های... مفتخور برای همیشه خشک می شد ابروی ایران رو بردین ***ها
    3
    0
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    سرباز رهبر - لندن، انگلستان
    Lovegod - لندن، انگلستان
    لعنت بر تو ای مزدور مزاحم ..، چطوری میتونی به ابر مردی که ایران رو از فلاکت نجات داد اینطوری حرف بزنی؟ نابود میکنیم شماهارو
    2
    0
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    hamidesabz - لندن، انگلستان
    آغا فقط طرفدار مذاکرات پشت پرده ایی و زیر لحافی است! از گفتگوی رودررو در پیشگاه مردم خوف دارد!!!
    0
    1
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    دلاور - استهکلم، سوئد
    به شرط اینکه از زیر و مخفیانه با دولت امریکا مذاکره نکنید آنگاه گفته آت عاقلانه شرافتمندانه و هوشمندانه است!
    0
    1
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    سرباز رهبر - لندن، انگلستان
    Nasrol.Senvar.Hani - مسکو، روسیه
    خامنه ای کبیر ادامه دهنده راه کورش و داریوش کبیره اونی که یه شب تنها نمیتونست بخوابه ارباب گور به گور شدت بود که از سوییس *** میفرستادن براش
    3
    0
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.