آلمان: کنفرانس امنیتی مونیخ به‌طور مستقل درباره دعوت‌نامه‌های خود تصمیم‌گیری می‌کند

بی بی سی: شاهزاده رضا پهلوی در حساب کاربری ایکس خود اعلام کرده است که با وجود دعوت اولیه به کنفرانس امنیتی مونیخ، وزارت امور خارجه آلمان مانع از حضور او در این رویداد شده است.در مقابل سخنگوی وزارت خارجه آلمان تأکید کرده که تصمیم‌گیری درباره دعوت‌نامه‌های این کنفرانس به‌طور مستقل انجام می‌شود.

روز پنجشنبه، ۱۸ بهمن، رضا پهلوی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که ابتدا برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ دعوت شده، اما وزارت خارجه آلمان با «مداخله خود» مانع از حضور او در این کنفرانس شده است.

او این اقدام را تلاشی برای به حاشیه راندن و خاموش کردن صدای مردم ایران و دلجویی از جمهوری اسلامی دانست. با این حال، آقای پهلوی تأکید کرد که با وجود این ممانعت، به مونیخ سفر خواهد کرد.

در واکنش به این اظهارات، سخنگوی وزارت خارجه آلمان در پاسخ به بی‌بی‌سی فارسی گفت که کنفرانس امنیتی مونیخ به‌طور مستقل درباره دعوت‌نامه‌های خود تصمیم‌گیری می‌کند.

دفتر مطبوعاتی کنفرانس امنیتی مونیخ هنوز به سوال بی‌بی‌سی فارسی در این باره پاسخ نداده است.

در همین حال قرار بود هفته آینده ۱۳ فوریه در پارلمان هلند با حضور آقای پهلوی نشستی برگزار شود که بر اساس گزارش رسانه‌های هلندی این نشست «لغو» شده است. لغو این نشست  برای برخی کاربران فارسی‌زبان شبکه‌های اجتماعی قابل توجه بوده است.

بخش رسانه پارلمان هلند به بی‌بی‌سی فارسی در توضیح این موضوع گفت برنامه رضا پهلوی در پارلمان هلند به دلایل مربوط به دستور کار روزانه لغو شده است.
اهمیت کنفرانس مونیخ و سابقه حضور مخالفان ایرانی در آن چیست؟آقای پهلوی پیش از این در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت کرده استکنفرانس امنیتی مونیخ از سال ۱۹۶۳ میلادی در هتل «بایریشر هوف» این شهر برگزار می‌شود و به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مجامع بین‌المللی در حوزه سیاست‌های امنیتی شناخته می‌شود.

این کنفرانس هر ساله میزبان سیاستمداران، کارشناسان و نظامیان برجسته‌ای است که به بحث و تبادل نظر پیرامون مسائل امنیت جهانی می‌پردازند.

در طول سال‌ها، این رویداد به بستری برای رایزنی‌های غیررسمی و دیدارهای سیاسی تبدیل شده است. در این کنفرانس تصمیمی گرفته نمی‌شود و صرفا برای تبادل اظهارنظر، رایزنی و دیدارهای سیاسی است.

بنیان‌گذار این کنفرانس «اوالت-هاینریش فن کلایست-اشمنزین»، نویسنده و ناشر آلمانی است که ابتدا با هدف ایجاد بستری برای گفت‌وگو میان رهبران غربی در مورد تهدیدها و موضوعات حیاتی در یک فضای غیررسمی شکل گرفت و تا زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، بیشتر به تحولات جنگ سرد می‌پرداخت.

پس از آن، این رویداد به یکی از مجامع مهم بین‌المللی در عرصه امنیت جهانی تبدیل شد و به دلیل تشابه با مجمع جهانی اقتصاد، به «داووس امنیتی» شهرت یافت.

در سال‌های اخیر، کنفرانس امنیتی مونیخ از جمله محلی برای بحث و تبادل نظر درباره مسائل مختلف جهانی، از جمله وضعیت ایران، بوده است.

سال گذشته، مقامات جمهوری اسلامی ایران به این کنفرانس دعوت نشدند، اما برخی از مخالفان حکومت ایران در این رویداد حضور داشتند.

امسال نیز، با توجه به تحولات اخیر در ایران و افزایش توجه بین‌المللی به مسائل حقوق بشری در این کشور، انتظار می‌رفت که نمایندگانی از مخالفان جمهوری اسلامی در کنفرانس حضور یابند.

آقای پهلوی در سال ۲۰۲۳ در کنفرانس مونیخ حاضر شده بود.

او در نشستی مطبوعاتی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

یکی از خبرنگاران با اشاره به گروه‌های سلطنت‌طلب حاضر در مونیخ گفت هواداران رضا پهلوی به روشنی او را «شاهزاده» صدا می‌زنند و از او می‌خواهند که بر تخت سلطنت بنشیند. این خبرنگار پرسید آیا تصویر او به عنوان میراثدار یک رژیم غیردموکراتیک (سلطنت پدر و پدربزرگش محمدرضا شاه پهلوی و رضاشاه پهلوی) به خط مشی او که می‌خواهد برقراری دموکراسی در ایران باشد ضربه نمی‌زند؟

آقای پهلوی در پاسخ به این خبرنگار گفت نباید درباره او به واسطه عملکرد خوب یا بد اسلافش قضاوت شود. او گفت: «کسی شما را به خاطر اقدامات والدینتان قضاوت نمی‌کند، در مورد من هم نباید به خاطر اقدامات آنها قضاوت شوم، بلکه عملکرد خودم باید معیار قرار بگیرد.»

رضا پهلوی گفت خودش شخصا هواداران سلطنت‌طلبش را به چالش کشیده است. او گفت: «اگر انتخاب من بود بین جمهوری سکولار و یک سلطنت موروثی، جمهوری را انتخاب می‌کردم.»

او در عین حال افزود: «اما اگر آن طور که سلطنت طلبان می‌گویند به خاطر فرهنگمان به یک چتر فراگیر حمایتی نیاز داشته باشیم، از آنها می پرسم آیا می‌شود راهی نو بیابیم که سلطنت انتخابی پیدا کنیم به جای اینکه موروثی باشد و این نقش به یک خاندان محدود شود؟»

این صحبت‌های آقای پهلوی در آن مقطع واکنش‌برانگیز شده بود.
+7
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۰
    ضدبشر - گراتس، اتریش
    خدایگان جان , خودت که میدونی , یکی از حامیان مالی این کنفرانس شرکت نفت جمهوری آذربایجان سوکار هست . برو پیش الهام علیف , دستمالی بکش شاید برات پارتی بازی کنه راهت بدهند .
    11
    2
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    سرباز رهبر - لندن، انگلستان
    اخه کی توی سیرابی رو اصلا ت**م حساب میکنه😄 حالا هی مثل میمون برای چندتا پیر پاتال ساواکی دزد بالا پایین بپر بلکه اخر عمری پای بساط منقل یکم خوشیشون بیشتر بشه
    11
    1
    جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.