منبع عراقی از احتمال مبادله پژوهشگر اسرائیلی دزدیده شده در عراق با اسرای حزب‌الله خبر داد

العربیه: در حالی که سرنوشت الیزابت تسورکوف، پژوهشگر روسی-اسرائیلی ناپدید شده دانشگاه پرینستون، همچنان نامعلوم است، پس از گذشت تقریباً دو سال از ربوده شدن او توسط یک گروه مسلح وابسته به ایران از بغداد، پایتخت عراق، اکنون نشانه‌هایی از امید به آزادی او در افق نمایان شده است.

منابع آگاه در بغداد و بیروت فاش کرده‌اند که پیشنهادی در حال بررسی است تا الیزابت در ازای آزادی شماری از شبه‌نظامیان حزب‌الله که توسط اسرائیل اسیر شده‌اند، از جمله کاپیتان دریایی که چند ماه پیش از منطقه «باترون» در شمال لبنان ربوده شد، آزاد و مبادله شود.

یک منبع عراقی بلندپایه نزدیک به گروه‌های مسلح به نقل از گروه‌های شبه‌نظامی مرتبط با ربایندگان این پژوهشگر علوم سیاسی روسی - اسرائیلی مقیم ایالات متحده، گفت که این گروه‌ها آماده‌اند تا در فرایند تبادل اسرا با اسرائیل پیش بروند.

در عین حال اما طبق اطلاعات منتشرشده، اسرائیل تاکنون موافقت خود را در این خصوص اعلام نکرده است.
«ویدیوی دوربین مداربسته»
خبرگزاری «فرانسه» در زمان حادثه ربایش این پژوهشگر دوتابعیتی اسرائیلی، گزارش داد الیزابت تسورکوف، که در اوایل ژانویه 2022 به پایتخت عراق وارد شده بود در 23 مارس 2023 هنگامی که از یک کافه در منطقه «الکراده» در بغداد خارج می‌شد، ربوده شده است.

ویدیویی که توسط دوربین مداربسته در کافه ضبط شده نشان می‌دهد که این زن جوان با مردی از کافه خارج می‌شود، که احتمالاً همان رباینده او است و به نظر می‌رسد عضو یک گروه عراقی وابسته به ایران در عراق است.

در حالی که هیچ‌ گروهی مسئولیت ربودن این زن دوتابعیتی روسی- اسرائیلی را بر عهده نگرفته است، اسرائیل گردان‌های حزب‌الله عراق را به ربودن وی متهم کرده است.

در همین راستا، ایما، خواهر الیزابت تسورکوف، آوریل 2024 در مصاحبه‌ای با «العربیه.نت» تأکید کرد که او در بند حزب‌الله است و هنوز در عراق به سر می‌برد.

یک عضو اطلاعات عراق در اواخر ماه مه همان سال، فاش کرد که از مقامات خود دستور دریافت کرده است تا تحقیقات در مورد ناپدید شدن این پژوهشگر روسی-اسرائیلی را متوقف کند
«آخرین توییت»
آخرین توئیت الیزابت به 21 مارس 2023 برمی‌گردد که در حساب کاربری خود در پلتفرم «ایکس» مقاله‌ای را که برای مؤسسه «نیو لاینز» تهیه کرده بود، به اشتراک گذاشت.

طبق گفته‌های بسیاری از روزنامه‌نگارانی که با او ملاقات کرده‌اند، این زن اسرائیلی-روسی که به زبان عربی مسلط است، در تحقیقات خود بر موضوع گروه‌های وابسته به ایران و جریان صدر، که توسط مقتدی صدر، رهبر شیعه عراقی، رهبری می‌شود، تمرکز کرده بود.

گفته می‌شود که آزادی و مبادله این پژوهشگر روسی - اسرائیلی با اسرای حزب‌الله در عین حالی که باری را از دوش دولت عراق برخواهد داشت، می‌تواند به‌طور نمادین به این گروه شبه‌نظامی مورد حمایت ایران در لبنان و به‌ویژه پس از خسارت‌های سنگینی که متحمل شده است، کمک کند.
+1
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.