دیدار عباس عراقچی (چپ) وزیر خارجه ایران با ملا محمدحسن آخند، «رئیسالوزرا» طالبانرادیو فردا: عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، برای دیداری یکروزه و ملاقات با مقامات حکومت طالبان به افغانستان سفر کرد.
به گفته اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، هدف از این سفر «پیگیری منافع کشورمان و چارهاندیشی برای نگرانیهای مشترک» است.
عباس عراقچی بلندپایهترین مقام ایرانی است که از زمان به قدرت رسیدن دوباره طالبان در افغانستان به این کشور سفر کرده است.
جمهوری اسلامی ایران هنوز به طور رسمی حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته، اما روابط سیاسی و اقتصادی خود را با این حکومت حفظ کرده است.
«مهاجرت غیرقانونی» افغانستانیها به ایران و حقابه آب همواره یکی از موضوعات تنشزا در روابط ایران و افغانستان با مرزی مشترک به طول بیش از ۹۰۰ کیلومتر بوده است.
عباس عراقچی، آنطور که خبرگزاری رسمی ایرنا گزارش کرده، روز یکشنبه هفتم بهمن در دیدار خود با امیرخان متقی، همتای خود در حکومت طالبان، به «فراز و نشیبهایی» در روابط با این گروه اشاره کرده، اما گفته که «در مجموع روابط ما با برادرانمان در افغانستان روابط بسیار خوب و برادرانهای بوده است. ارتباطات بین دو کشور به لحاظ اقتصادی و تجاری و سیاسی در سطح خوبی است».
آقای عراقچی با تأکید بر اینکه ایران «هیچ وقت قصد مداخله در افغانستان را نداشته» گفت: «برای حل موضوع آب، اجرای کامل توافقنامه رودخانه هیرمند میان ایران و افغانستان را خواستاریم».
حاکمان افغانستان سالها با اشاره به «خشکسالی» از پرداخت حقابه سیستان خودداری کردهاند، اما با توجه به بارشهای اخیر و سیلابی شدن هیرمند طی دو سال گذشته مقامات تهران مدعی شدهاند که طالبان با تخصیص سالانه ۸۲۰ میلیون متر مکعب حقابه ایران از هیرمند موافقت کرده، اما نه طالبان چنین توافقی را تایید کرده و نه گزارشی از رها شدن آب به سمت ایران منتشر شده است.
ایران در بیش از چهار دهه گذشته میزبان میلیونها تن از شهروندان افغانستان در دورههای مختلف بحرانهای سیاسی در این کشور همسایه شرقی خود بوده است.
با این حال از اوایل سال ۱۴۰۲ یعنی چند ماه پس از سقوط کابل و به قدرت رسیدن دوباره طالبان در افغانستان، ورود شهروندان این کشور به ایران سرعت گرفت.
در میانه دیماه گذشته، رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ایران خبر داد که طی سه سال گذشته حدود سه میلیون نفر از «اتباع غیرمجاز» از کشور اخراج شدند، اما به دلیل «شرایط سخت حاکم بر افغانستان» این افراد دوباره به ایران بازگشتهاند.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه با ملا محمدحسن آخند نیز دیدار کرد که در حکومت طالبان عنوان «رئیسالوزرا» یا نخستوزیر را دارد.
+0
رأی دهید
-11
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۹
freedom of the press - تهران، ایران
بدبختها دوره ایی راه افتادند که دوست و حامی پیدا کنند همین طالبان هم بهشون بلاخ خواهد داد.
0
7
یکشنبه ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.