افزایش قیمت داروها باعث«ایجاد شوک» در مردم شده / از هر ۱۰ نفر ۳ نفر دارو رانمی‌خرند

رادیو فردا: یک عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران می‌گوید افزایش قیمت برخی داروها باعث «ایجاد شوک» در مردم شده و از هر ۱۰ نفر که وارد داروخانه‌ها می‌شوند، سه نفر دارو خریداری نمی‌کنند.

هادی احمدی روز یکشنبه ۷ بهمن به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت: «چرا باید مردم از دریافت دارو امتناع کرده یا پول خرید دارو را نداشته باشند؟»

این گزارش از قول فعالان حوزه دارو می‌نویسد قیمت دارو به واردات مواد اولیه و در نتیجه نرخ ارز بستگی دارد و تغییر نرخ ارز دارو می‌تواند تاثیر نامناسبی در تولید بگذارد.

در غیاب آمارهای شفاف دولتی مانند گمرک یا وزارت بهداشت درباره واردات دارو و محصولات بهداشتی، بانک مرکزی مدعی است که در سال جاری ۳.۴ میلیارد دلار ارز دارو و محصولات بهداشتی تامین کرده که ۷۰ درصد آن ارز ترجیحی با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است.

اما جزئیات آمارهای اتاق بازرگانی حجم واردات دارو و محصولات پزشکی در سال جاری را حدود یک میلیارد دلار نشان می‌دهد و دقیقا نیز مشخص نیست این رقم مربوط به چند ماه از سال ۱۴۰۳ است.

از سوی دیگر، در حالی که مقامات جمهوری اسلامی بارها طی سال‌های اخیر مدعی هدف قرار گرفتن حوزه واردات دارویی کشور توسط تحریم‌ها شده‌اند، اما جزئیات آمارهای اتاق بازرگانی نشان می‌دهد ایران از طیف گسترده‌ای از کشورها، از ایالات متحده تا سوئیس، فرانسه، بریتانیا، کره جنوبی، ژاپن و حتی اوکراین در سال جاری دارو وارد کرده است.

به رغم چنین آزادی عملی در واردات دارو، قیمت آن روند جهشی را ادامه می‌دهد و گزارش‌های زیادی از کمبود دارو در کشور منتشر شده است.
موضع فعالان بیمه و دارو درباره وضعیت بحرانی
شهرام غفاری، معاون درمان سازمان تامین اجتماعی، به ایرنا گفته است افزایش قیمت دارو توسط سازمان غذا و دارو انجام می‌شود و بر اساس سرجمع تعرفه‌های امسال، میانگین قیمت دارو نباید بیش از ۲۰ درصد افزایش داشته باشد، ولی افزایشی که انجام شده «به مراتب» بیشتر از ۲۰ درصد است.

در این میان علی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران اخیرا به خبرگزاری ایسنا گفته بود در سال گذشته بین ۳۵ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان دارو در ایران فروخته شده، اما شرکت‌های بیمه تنها پول ۱۲ تا ۱۳ درصد آن را پرداخت کرده‌اند و بقیه را مردم از جیب خودشان پرداخت کردند.

شرکت‌های بیمه نیز مسئولیت مشکلات دارویی کشور را به دوش بدهی گسترده دولت به آنها انداخته و عدم تناسب رشد هزینه‌ها و درآمدها عنوان می‌کنند.

برای نمونه اخیرا مدیرعامل سازمان بیمه سلامت اعلام کرد هزینه‌ها در حوزه بهداشت و درمان به‌ویژه در بخش درمان، رشد چشمگیری داشته؛ به‌ طور‌ی که رشد منابع ۳۶ درصد بوده، اما هزینه‌ها بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته است.

انجمن داروسازان ایران نیز دو هفته پیش با انتشار نامه‌ای سرگشاده از دولت خواست تا با تخصیص منابع مالی، مانع از «فروپاشی» این رکن مهم نظام سلامت کشور شوند.

علی رضا اذانی، داروساز، به ایرنا گفته است کارخانه‌های داروسازی با «۳۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت» کار می‌کنند و میانگین وصول مطالبات شرکت‌ها به بیش از ۴۰۰ روز رسیده و نمی‌توانند این مبالغ را از شرکت‌های پخش دارو دریافت کنند و کمبود نقدینگی دارند.
+12
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۵
    به امید فردایی بهتر - تهران، ایران
    به درک، خلایق هر چه لایق. دو حالت داره، یا اینکه میائید کف خیابان و حق عقب افتاده ۴۷ سال گذشته اتان را از این ملایان مفعول و طرفدارانشان میگیرید، اوضاع را درست میکنید و دوا‌ و‌ دارو را با قیمت اصلی که درد به مصرف کننده نیاید میخرید و به سلامتی خود برمیگردید یا در همان خانه اتان با بدبختی و‌ذلت و خواری و فلاکت و مریضی میمیرید، انتخواب با خودتان.
    0
    5
    یکشنبه ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    دو کلمه حرف حساب - حصارک، ایران
    ما ملت منتظر ترامپ نخواهیم ماند. هم شجاعت داریم وهم شرافت. برادران ارتشی به ملت بپیوندید و کشور را از وجود آخوندهای پیر و مردنی نجات بدهید.
    0
    4
    یکشنبه ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    طلوع ازادی - لوس آنجلس ، ایالات متحده امریکا
    ایجاد شوک ؟😎 در ایرانیان؟😂 آقا بیخیالیسم دیالکتیکی، بذار سیزده فروردین بیاد بعد چاخان کنید😄😁😆😅😂🤣 وضعیت بدنی ایرانیان در دستگاه پرس، صورت ها به شکم چسبیده و گاهگاهی نفس می‌کشند چون ضروری نیست.
    0
    2
    یکشنبه ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.