ایندیپندنت فارسی: برخی دانشمندان از سالها پیش روی نظریهای کار میکنند که میگوید سراسر گیتی ما ممکن است یک مغز عظیم باشد. این ایده که نخستین بار حدود پنج سال پیش در مقاله دو دانشمند ایتالیایی به نامهای فرانکو واتسا و آلبرتو فلتی مطرح شد، همچنان ذهن بسیاری از فیزیکدانان و فیلسوفان را درگیر کرده است.
دانشمندان در آن مقاله، به بررسی شباهتهای اعجابانگیز دو سیستم بسیار پیچیده یعنی مغز و گیتی پرداختند و به این نتیجه رسیدند که این دو، با وجود تفاوت آشکار در مقیاس، ساختار مشابهی دارند.
به گفته دانشمندان، فرایندهای فیزیکی بسیار متفاوت میتوانند به ساختارهای پیچیده و سازمانیافته مشابهی منجر شوند. برای مثال، مغز انسان به شکل شبکهای متشکل از تقریبا ۸۵ میلیارد سلول عصبی یا نورون کار میکند که کنار هم مغز را تشکیل میدهند. در مقابل، تخمین زده میشود که گیتی احتمالا حدود ۱۰۰ میلیارد کهکشان داشته باشد.
شگفتانگیزترین نکته در این بین میتواند این باشد که در هر دو این سیستمها، این اجزا در قالب یک شبکه پیچیده، سازماندهی شدهاند که به صورت رشتهها و گرههای بلند گسترش یافته است و آنها را به یکدیگر متصل میکند. به عبارت دیگر، این گرههای پراکنده هم در تصاویر به دستآمده از گیتی و هم در مغز انسان قابل مشاهدهاند.
و باز هم در نهایت تعجب، در هر دو سیستم، این رشتهها تنها حدود ۳۰ درصد از جرم کل را تشکیل میدهند.
+5
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.