تصویری از دیوار مرزی ایران و افغانستانرادیو فردا: فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی میگوید ۵۰ کیلومتر از ساخت دیوار در مرز با افغانستان در شمال شرق کشور به پایان رسیده است.
کیومرث حیدری روز یکشنبه ۳۰ دیماه ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال جاری خورشیدی ۱۰۰ کیلومتر از ساخت و دیوارگذاری برای این طرح که مقامهای جمهوری اسلامی از آن با عنوان «انسداد مرزهای شمال شرق» یاد میکنند، صورت پذیرد.
او همچنین با اشاره به اینکه اجرای مراحل مختلف ساز و ساز این طرح سه سال به طول خواهد انجامید، اضافه کرد که در این طرح ۳۰۰ کیلومتر در مرز مشترک بین ایران و افغانستان دیوارگذاری خواهد شد.
این فرمانده ارتش جمهوری اسلامی همچنین اجرای این طرح را برای «تأمین امنیت و ایجاد پایداری» در سراسر ایران بسیار ضروری دانست.
پیشتر در اوایل مهرماه جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی خبر داده که مأموریت «انسداد مرز با افغانستان» به این نیرو واگذار شده و اضافه کرده بود که بیش از ۱۰ کیلومتر دیوار در مرز کار گذاشته شده است.
از زمان بازگشت طالبان به قدرت در مرداد سال ۱۴۰۰، بحثها در خصوص چگونگی برخورد حکومت ایران با مهاجران افغانستان که از کشور خود فرار کردهاند، بالا گرفته است. همچنین فشارها برای اخراج مهاجران افغان، بهویژه آنهایی را که مجوز اقامت ندارند از سوی مقامهای حکومت ایران افزایش یافته است.
در شهریور سال جاری و پس از افزایش حساسیتها درباره حضور مهاجران افغان در ایران، مجلس شورای اسلامی طرحی را اعلام وصول کرد که خواهان کاهش ۱۰ درصدی «اتباع بیگانه» در هر سال شده است.
همچنین ۱۲ دی ماه، اسکندر مومنی، وزیر کشور ایران به برنامههای دولت در خصوص آنچه او «ساماندهی وضعیت اتباع خارجی» خواند، اشاره و اضافه کرد لایحهای با عنوان تشکیل «سازمان ملی مهاجرت» در این رابطه به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است.
او هدف از تشکیل چنین سازمانی را تفویض تمامی اختیارات مربوط به اتباع و مهاجران خارجی به یک مجموعه مشخص و مستقل عنوان کرده بود.
بر اساس گزارشها، فشارها بر مهاجرین افغان باعث شده تا گروهی از آنها، از بیم اخراج و بازگشت به افغانستان به کار اجباری برای سپاه پاسداران تن دهند. در مقابل گزارشها حاکی است آن عده از مهاجرین افغان که از کار در سپاه امتناع میورزند با تهدید به اخراج مواجه میشوند.
آمار دقیقی از تعداد افغانهایی که در ایران زندگی میکنند در دست نیست. در مرداد سال ۱۴۰۲، احمد وحیدی، وزیر وقت کشور در دولت ابراهیم رئیسی جمعیت آنها را بیش از ۵ میلیون نفر اعلام کرده بود.
یک مقام وزارت کشور دولت مسعود پزشکیان نیز اخیرا اعلام کرد ۳ میلیون تبعه افغانستان اخراج شدند اما به روشهای گوناگون به ایران بازگشتند.
+6
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.