واکنش فتح به نقشه حماس برای استقرار در غزه: مدیریت غزه باید در دست دولت خودگردان فلسطین باشد

عناصر گردان‌های قسام وابسته به حماس در غزه
العربیه: پس از آنکه وزارت کشور غزه وابسته به «حماس» اعلام کرد که به محض اجرای توافق آتش‌بس، اعضایش در سرتاسر نوار غزه مستقر خواهند شد، جنبش «فتح» به این تصمیم واکنش نشان داد.

عبد الفتاح دوله، سخنگوی فتح، شنبه 29 دی در اظهاراتی به «العربیه» گفت «دولت خودگردان فلسطین باید به غزه بازگردد و نقش خود را ایفا کند.»

به گفته او، اعلان حماس مبنی بر استقرار اعضایش در غزه، اقدامی در جهت «منافع خاص» این گروه بدون در نظر گرفتن منافع فلسطینیان خواهد بود.

سخنگوی فتح همچنین تاکید کرد که هیچ گروهی نمی‌تواند به‌تنهایی بر نوار غزه حکمرانی کند.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که وزارت داخله حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهایش بلافاصله پس از آغاز آتش‌بس در تمام استان‌های غزه مستقر خواهند شد.

محمود عباس، رئیس‌ دولت خودگردان فلسطین، جمعه گذشته تأکید کرد که دولت فلسطین آماده است تا «تمام مسئولیت‌های خود را در غزه بر عهده بگیرد.»

عباس همچنین بر این نکته تأکید کرد که دولت و مؤسسات آن همان‌طور که در سایر اراضی فلسطین اشغالی در کرانه باختری و قدس دارای صلاحیت قانونی و سیاسی است، در غزه نیز چنین صلاحیتی دارد.
«حماس» از مدیریت گذرگاه رفح کنار گذاشته شد
منابع آگاه به «العربیه»، امروز شنبه اعلام کردند که جنبش حماس هیچ‌گونه دخالتی در مدیریت گذرگاه رفح نخواهد داشت. براساس این توافق، نظارت فنی بر این گذرگاه به عهده اتحادیه اروپا خواهد بود. گذرگاه رفح قرار است هفت روز پس از برقراری آتش‌بس، برای خروج بیماران و مجروحان فلسطینی بازگشایی شود.
این منابع افزودند که روزانه 50 بیمار از طریق گذرگاه کرم ابو سالم، تحت نظارت سه نفر از مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین و هفت کارمند از اتحادیه اروپا، برای درمان به خارج منتقل خواهند شد. طبق این گزارش، این بیماران در بیمارستان‌های داخل اسرائیل تحت درمان قرار خواهند گرفت.
بازگشت فلسطینی‌های آواره به غزه
براساس این توافق، پس از عقب‌نشینی ارتش اسرائیل از محور فیلادلفی در مرحله دوم، افرادی که به دلیل جنگ در مرزها آواره شده‌اند، اجازه بازگشت به غزه را خواهند یافت. این بازگشت با هماهنگی سه طرف، یعنی اسرائیل، حکومت فلسطینی و اتحادیه اروپا، و از طریق ارائه درخواست قبلی به سفارت فلسطین در قاهره انجام خواهد شد. همچنین سفر فلسطینی‌های ساکن غزه به خارج نیز از طریق گذرگاه رفح صورت خواهد گرفت.
 
هیئتی از دولت خودگردان فلسطین روز پنج‌شنبه گذشته وارد قاهره شد تا جلساتی فشرده با دستگاه اطلاعات مصر درباره نحوه عملکرد گذرگاه رفح در دوره پیش‌رو برگزار کند. این هیئت به ریاست نظمی مهنا، مدیرکل گذرگاه‌ها و مرزهای فلسطین، و ایمن قندیل، معاون وزیر امور مدنی فلسطین، به قاهره وارد شد.
قرار است یک هیئت بلندپایه از اتحادیه اروپا صبح روز یکشنبه وارد قاهره شود تا با نظمی مهنا و مقامات دستگاه اطلاعات مصر دیدار کند. هدف این دیدارها، بررسی راهکارهای نظارت و مدیریت بهتر گذرگاه رفح در آینده است.
لینک مرتبط:
+1
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.