عبدالله مهتدی : از این پس بریتانیا و اروپا خواستار تسویه حساب با جمهوری اسلامی هستند

 رادیو فرانسه: عبدالله مهتدی : "از نظر بریتانیا و اروپا رژیم جمهوری اسلامی ایران فوق العاده ضعیف و به طرز بی سابقه‌ای آسیب‌پذیر شده است. اکنون در اروپا این نگرانی خاتمه یافته که گویا سقوط جمهوری اسلامی معادل جنگ و آشوب در کل خاورمیانه است. اروپایی‌ها پی برده‌اند که قدرت جمهوری اسلامی به ویژه در منطقه پوشالی است و رژیم اسلامی به هیچ‌ وجه توانایی انجام یک جنگ تمام عیار را ندارد. به همین خاطر اروپا و بریتانیا از این پس بیشتر متمایل به تسویه حساب با جمهوری اسلامی هستند."     
عبدالله مهتدی، ناصر اعتمادی
دو مقام ارشد دولت بریتانیا در گزارشی از دولت این کشور خواستند که با بهره‌جویی از ضعف‌ها و شکست‌های رژیم ایران در داخل و منطقه از سیاست فشار حداکثری دونالد ترامپ جهت انجام تغییرات بنیادین و حتا تغییر رژیم در ایران حمایت کند. آنان همچنین تأکید کرده‌اند که رژیم اسلامی ایران در نتیجه شکست‌هایش وارد مرحله سرنوشت سازی شده است.

عبدالله مهتدی، دبیر کل حزب کومله کردستان ایران، در توضیح دلایل این تلقی جدید و پی آمدهای آن از جمله گفته است.  

"وضعیتی که در خاورمیانه به وجود آمده بسیاری از جمله بریتانیا را به بازاندیشی در خصوص سیاست‌های خود واداشته است. از جک استرو، وزیر امور خارجه پیشین بریتانیا و مبلغ و حامی سیاست مماشات با رژیم ایران در اروپا، تا گزارش کنونی در حمایت از سیاست فشار حداکثری دونالد ترامپ بر حکومت ایران راه طولانی طی شده است. در گزارش کنونی حتا از تغییر رژیم در ایران در صورت لزوم و بمباران تأسیسات اتمی آن صحبت شده در صورتی که مدارک و شواهد کافی تلاش تهران را برای ساختن بمب اتمی اثبات کنند.

در واقع، ما شاهد تغییرات اساسی در نگرش ها و تلقی‌ها در قبال ایران نه فقط در بریتانیا، بلکه در کل اروپا هستیم. چنین تغییری در بریتانیا از آن جهت حائز اهمیت است که این کشور در واقع پُل ارتباط میان اروپا و ایالات متحد آمریکا و دارای رابطه راهبردی ویژه با این کشور است.

هیچ کشور اروپایی از رژیم جمهوری اسلامی ایران راضی نیست و کلیه کشورهای اروپایی خواستار از میان رفتن حکومت اسلامی ایران هستند. آنچه اروپایی‌ها نمی‌خواهند وقوع آشوب و جنگ داخلی در ایران پس از سقوط رژیم اسلامی است. آنها خواستار گذار آرام ایران به سوی دموکراسی هستند به طوری که کمترین آسیبی متوجه اروپا و جامعه جهانی نشود و خاورمیانه نیز درگیر بحران و آشوب نگردد. چنین چیزی اما، در بادی امر مسئله خود ما ایرانی‌هاست که باید برای آن چاره‌ای بیاندیشیم. بنابراین، اگر بدیلی در بین ایرانیان و فعالان سیاسی داخل و خارج کشور شکل بگیرد، این بدیل خواهد توانست توجه بریتانیا و دیگر کشورهای اروپایی و ایالات متحد آمریکا را به خود جلب کند.

تغییر سیاست‌های کشورهای اروپایی در قبال جمهوری اسلامی و کشور ایران نتیجه تغییرات شگرف خاورمیانه از زمان حمله تروریستی حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر ٢٠٢٣ و متعاقب آن جنگ اسرائیل علیه حماس در نوار غزه است. در نتیجه این تحولات از جمله سقوط اسد و قطع شدن رابطه حکومت ایران با حزب‌الله لبنان از طریق خاک سوریه، رژیم جمهوری اسلامی ایران فوق العاده ضعیف و به طرز بی سابقه‌ای آسیب‌پذیر شده است.

اکنون در اروپا این نگرانی خاتمه یافته که گویا سقوط جمهوری اسلامی معادل جنگ و آشوب در کل خاورمیانه است. جمهوری اسلامی و لابی‌های آن در اروپا و غرب به وجود آورنده این نگرانی بودند و دائماً نیز به آن دامن می زدند و از آن قدرتی بازدارنده به سود حکومت ایران در مقابل قدرت‌های اروپایی و غربی ساخته بودند. اکنون اروپایی‌ها پی برده‌اند که قدرت جمهوری اسلامی به ویژه در منطقه پوشالی است. البته، رژیم جمهوری اسلامی هنوز می تواند دست به ترور و تخریب بزند، اما، به هیچ‌ وجه توانایی انجام یک جنگ تمام عیار را ندارد.

این تلقی جدید، جهان و به احتمال بسیار حتا روسیه را به بازنگری در سیاست ها و مناسبات خود در قبال جمهوری اسلامی واخواهد داشت. در نتیجه این بازنگری، اروپا از این پس بیشتر متمایل به تسویه حساب با جمهوری اسلامی است تا پی گرفتن توهم اصلاح رژیمی اصلاح ناپذیر."    
+39
رأی دهید
-15

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۶
    Gharibeh-Ashena - هانوفر، آلمان
    آقای عبدالله مهتدی اگر شما و گروهای دیگر به مردم ایران اعلام کنید که قصد و نیت و برنامه شما یک حکومت دموکراسی و همبستگی تمام اقوام ایران است نه تجزیه ایران و شما مخالف جدایی و تجزیه ایران هستید مطئن باشید که ایرانیان با خیال راحتتری در مقابل این رژیم خون آشام ایستادگی میکنند. یکی از عوامل بازدارنده مردم و طبقه خاکستری همانا ترس از بهم پاشیدن ایران و تجزیه ایران توسط شما و امثال شما میباشد.
    10
    29
    ‌سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    کمونیست تجزیه طلب.طرفدار حکومت پرلتاریا. کومله. سال ۲۰۰۰ از کومله سازمان کردستان حزب کمونیست ایران انشعاب کرد. ایدئولوژیکی از گرایشی مارکسیستی‌لنینیستی و مائوئیستی . و امروز .دست به دامان ترامپ. و اروپا امپریالیست پیر انگلیس شده. که بیایند طرفدار مارکسیستی‌ لنینیستی و مائوئیستی را از دست آخوند‌ها نجات دهند. شتر گاو پلنگ ما. اگر رضا پهلوی این جمله را بگوید. بله ترامپیست. نوکر امپریالیست. زکی کمونیست ۵۷تی که ترامپ دوست دارد.چه چیز‌ها که این روز‌ها تجربه نمی‌‌کنیم .ولی‌ این جمله شاهکار است. "نتیجه تغییرات شگرف خاورمیانه از زمان حمله تروریستی حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر ٢٠٢٣ و متعاقب آن جنگ اسرائیل علیه حماس در نوار غزه است " شگفت انگیز نیست به حماس می‌‌گوید تروریست و پاسخ اسرائیل از دید ایشون نه نسل کشی می‌‌باشد. نه جنایت. فقط جنگ است. ماشالا. اگر دیدید امسال فرخ و مریم به دیدار نتانیاهو نرفتند؟ رفیق یا گنوسه بی‌ بی‌..قیافه این دو نفر با کپیه برسر در کنار دیوار،چه کسی‌ می‌‌گوید معجزه وجود ندارد
    16
    22
    ‌سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۹
    pirzan e irani - استکهلم، سوئد
    ۱--۴۵سال است که اینگونه چشمداشت ها بدون چشم وراهکارمانده است.بنابراین بدون شرکت مردم واپوزیسیون متحد هیچ تغییری میسرنیست.خوش خیالی است که با نیروی خارجی بتوان ج.ا.رابه آخرخط رساند.مردم درانقلاب مهسا سنگ تمام گذاشتند.کورشدند،کشته شدند!ولی اپوزیسیون خارج از کشورچکارکرد؟فرانسوی ها مثلی دارند ومی گویند:٭بعضی ها جمع میشوند وجلسه می گیرند که باهم اتحادنکنند٭!خُب!نتیجه منشور دانشگاه جرج‌تاون چه شد؟مگر سلطنت طالبان نمی دانستند که همین آقای عبدالله مهتدی بقول آنها ۵۷تی وتجزیه طلب است، چرا بااومتحدشدند؟
    3
    5
    ‌سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۹
    pirzan e irani - استکهلم، سوئد
    ۲-مگرتهمت وابستگی اسماعیلیون به مجاهدین را سلطنت طالبان مطرح نکردند،چرا بااودراین جلسه نشستند؟مگرخانم یاسمین پهلوی درطی روز دوم منشور علیه اسماعیلیون نوشته ای بیرون نداد؟مگرسلطنت طالبان بارها نگفته اند مسیح علینژاد عامل رژیم است چرامتحدش شدند؟ مگراولین عامل فروپاشی این منشور آقای رضا پهلوی نبود؟خودش گفت این حرکت مثل اتوبوسی است هرکس میتواند سواربشود!ولی خوداواولین کسی بود اتوبوس را ترک کرد! مگربعدش پروسه وکالت را پیش نبرد،نتیجه اش چه شد؟
    4
    7
    ‌سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۹
    pirzan e irani - استکهلم، سوئد
    ۳- رضا پهلوی گفت: با ارتشی ها ونیروهای انتظامی درتماس هستم،اگراسراییل حمله بکند من خلا را پرمیکنم!بعد ازحمله اسراییل چی شد؟اسراییل رفت چندتاارتشی را کشت.عامل سردرگرمی،سدمعبرشدن،امیدهای واهی،شکاف دراتحاد متوجه سلطنت طالبان است،هرکس از رژیم دینی توافقی جدامیشود،چرا جذب چیدمان پهلوی میشود؟نفع غرب دراستمرارحکومت اسلامی است.دمکراسی وآزادی درایران بازور وقتل وکشتار توسط ترامپ وناتانیاهو وغیره مقدورنیست.
    4
    7
    ‌سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۹
    pirzan e irani - استکهلم، سوئد
    ۴-ناتانیاهو هنوزنتوانسته گروگانهای خودش را آزاد بکند،یاآوارگان خودش را برگرداند،ولی پیام آزادی ایران را میدهد!بنا براین روش مزدوری وسرسپردگی برای سلطنت طالبان دردفاع ازفاشیسم وجنگ طلبی رضا پهلوی را به تاج نمی رساند.درپایان طرفداران آقای پهلوی بدانند که ایشان تحت هیچ شرایطی ایران برو نیستند.چون اونمی خواهد آزادی خودش راازدست بدهد.بقول انصاری پسرخاله فرح.۲سال بعدازانقلاب امریکایی پیشنهاددادند که ماکیش رااشغال میکنیم،نظامیان ورضا پهلوی درآن مستقربشوند.میگه رضا به من گفت انصاری اگررفتیم بعد چطوری فراربکنیم😂
    5
    7
    ‌سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    آزاذه - تهران، ایران
    مردم ایران هم خواستار محاکمه قانونی خیانتکاران و تجزیه طلبان هستن
    5
    2
    ‌سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.