وزیر ارشاد: کجا اشتباه کردیم که کودک و نوجوان ما جذب موسیقی کره‌ای شده است

 جشن تولد دختران نوجوان ایرانی برای یک ستاره موسیقی پاپ کره‌ای، ۱۴۰۲رادیو فردا: وزیر ارشاد در دولت مسعود پزشکیان در یک نشست خبری با اذعان به غلط بودن سیاست‌های فرهنگی حکومت این سؤال را مطرح کرد که «کجا اشتباه کردیم که اینطور ذائقه موسیقایی ایران تغییر کرد و کودک و نوجوان ما» جذب موسیقی کره‌ای شد.

عباس صالحی که روز یک‌شنبه، ۲۳ دی‌ماه، در دیدار با گروهی از خبرنگاران سخن می‌گفت اشاره کرد: «علاقه عجیبی به موسیقی کره‌ای طی یک دهه اخیر ایجاد شده است و معانی بسیاری برای مسیر موسیقایی کشور دارد.»

او در ادامه گفت: «کجا اشتباه کردیم که این طور ذائقه موسیقایی ایران تغییر کرد و کودک و نوجوان ما به گونه‌ای در این فضا قرار می‌گیرد که جاذبه اصلی آن این حوزه می‌شود. حتماً ما به درستی برای مذاق این نسل جدید تولید مناسب نداشته‌ایم.»

موسیقی پاپی که در کشور کره جنوبی تولید می‌شود سال‌هاست که در سراسر دنیا میلیون‌ها نفر را به‌ویژه از میان نوجوانان به خود جلب کرده و در این میان ایران نیز از این قاعده مستثنا نبوده است.

چند سالی است که موسیقی کره‌ای معروف به «کِی‌پاپ» در ایران نیز در میان نوجوانان و جوانان طرفداران فراوان پیدا کرده، تا آنجا که عده زیادی از آنها به‌واسطه علاقه به این نوع موسیقی جذب غذا و زبان کره‌ای نیز شده‌اند.

محبوبیت این نوع موسیقی در ایران چنان است که در سال ۱۴۰۰ هم عبدالناصر همتی،‌ نامزد انتخابات ریاست جمهوری، در دومین مناظره این انتخابات به آن اشاره کرد و چنین نظر داد که سانسور موسیقی و «سرکوب» رَپرها در کشور باعث علاقه جوانان ایرانی به کی‌پاپ شده است.

عباس صالحی هم روز یک‌شنبه چنین رویکردی داشته و چنین نظر داده است: «مسئله اصلی این است که وقتی ما مجال‌هایی که برای موسیقی ایرانی و یا موسیقی کلاسیک مدرن و یا موسیقی‌های جدیدی که می‌توانیم به طرف آن‌ها حرکت کنیم تنگ کنیم، چنین فضاهایی ایجاد می‌شود.»

نه وزیر ارشاد و نه نامزد انتخابات در سال ۱۴۰۰ به این پرسش پاسخ نداده‌اند که پس چگونه است که گروه‌های کی‌پاپ در کشورهای بدون سرکوب فرهنگی و سانسور همچون ایالات متحده و آلمان هم بسیار محبوبیت دارند.

در فروردین ۱۴۰۱، در برنامه استعدادیابی «عصر جدید» که همزمان با عید نوروز از صداوسیما پخش شد گروهی به نام «۶۰ ثانیه» برنامه اجرا کرد که ترانه و شکل اجرایش تقلیدی از کی‌پاپ بود.

در همان زمان در رسانه‌ها سرپرست این گروه «یک جوان ایرانی کره‌ای‌تبار» معرفی شد،‌ و خبرگزاری فارس و مشرق‌نیوز از این برنامه انتقاد کرده و کل موسیقی موسوم به کی‌پاپ را «خطرناک» توصیف کردند
+4
رأی دهید
-20

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۳
    agha_ehsan - تهران، ایران
    همونجا که رهبرت اومد و گفت تفریح فقط یعنی کار کردن و حمالی کردن . این میشه که جوون ایرانی میره سراغ موزیک خارجی و کل آموزش و پرورش تو با یه آهنگ ساسی میره رو هوا 😅 چه پر رواند . به جوون های ایرانی میگن جوون ما ؟! جوونهای شما رو تو اخبار صداسیما میبینیم همه انگار بچه خفاش اند
    1
    10
    یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۲
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    در همه جا اشتباه کردید. انقدر نادان هستید که نفهمیدید موسیقی یک زبان بین المللی و مرز نمی شناسد.مثلا یکی از آهنگ های محسن یگانه را اکثریت جوانان اهل بزم می شناسند. یک آهنگ از دل بالیوود تا ته ایسلند سفر میکند و یا یک اهنگ از برزیل جوانان اندونزی را به رقص وامیدارد. تقریبا موسیقی چایکفسکی روسی را تمام امریکائی ها دوست دارند.
    1
    7
    یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    romano - تهران، ایران
    خودتون اصلا اشتباهید
    0
    1
    یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    #شمشیر عدالت - نیمیخن، هلند
    بگو کجا اشتباه نکردید ؟!!!تمام این سالها حکومت شما از ابتدا تا اخر اشتباه بوده نه اشتباهات جزعی جوری اشتباه کار کردید که حتما عمدی بوده والا هر انسانی که کمی عقل داشته باشه اینچنین مملکت و به ورشکستگی و بدبختی نمیکشونه شما ها امدید که ایران و نابود کنید نه اینکه بسازید هرکس به غیر از این فکر کنه باید به عقل خودش شک کنه.
    0
    3
    یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.