یورونیوز: با سرنگون شدن دولت بشار اسد، دوربینهای خبرنگاران به نقاطی رفته تا پیش از آن هرگز قابل تصور نبود. تونلهای زیرزمینی ساخته شده زیر کوه قاسیون در دمشق از این جملهاند. خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار تصاویر این تونل ابعاد دیگری از مخفیگاههای حکومت سابق سوریه را در اختیار عموم قرار داده است.
کوه قاسیون، بلندترین نقطهای است که بر دمشق و حومه آن مشرف است. زیر کوه قاسیون، نیروهای وفادار به خاندان اسد شبکهای از تونلها را حفر کرده بودند. این تونلها به ظاهر مقر گارد ریاست جمهوری، یکی از نخبهترین واحدهای نظامی سوریه تحت حکومت خاندان اسد، را به کاخ ریاست جمهوری متصل میکردند.
کوه قاسیون، نقطهای استراتژیک در دمشق است که نظامیان اسد از آن نقطه بر شهر و مناطق اطراف آن نظارت داشتند.
تصاویر منتشر شده توسط خبرگزاری آسوشیتدپرس، مجموعهای گسترده از ساختمانهای مقر گارد ریاست جمهوری را نشان میدهد. این مجموعه که در مساحتی حدود ۱۲ کیلومتر مربع گسترده شده است، شامل تونلهایی بود که در دوران حکومت خاندان اسد ساخته شدهاند. اتصال تونلها به کاخ ریاست جمهوری بشار گفته میشود پناهگاههای ساخته شده در داخل این تونلهای وسیع به کاخ ریاست جمهوری بشار منتهی میشدند. در کوه قاسیون، انبارهای تسلیحاتی نیز ساخته شده بود. برخی مدعیاند که این انبارها برای ذخیره تسلیحات پیشرفته گارد ریاست جمهوری و لشکر چهارم ارتش سوریه به رهبری ماهر اسد، برادر بشار اسد، طراحی شده بود. لشکر چهارم ارتش سوریه در واقع واحد نخبه نظامی تحت رهبری ماهر اسد بود.
اعضای نیروهای امنیتی حکومت جدید سوریه از تونلها عبور کرده و تصاویر خاندان اسد را از دیوارها پایین کشیدند. پائین کشیدن تصویر بشار اسدپایگاه شلیک توپخانهای علیه مواضع شورشیان در دمشق در طول جنگ داخلی سوریه، کوه قاسیون بهعنوان یک پایگاه شلیک توپخانهای علیه مواضع شورشیان در دمشق و حومه آن استفاده شد.
پس از سقوط بشار اسد، اسرائیل به سایتهای نظامی و انبارهای تسلیحاتی در مناطق مختلف دمشق حمله کرد. با برکناری اسد، کوه قاسیون یکی از نخستین مکانهایی بود که توسط گروههای شورشی که اکنون دولت جدید سوریه را رهبری میکنند، تصرف شد. تصاویری از تسلیحات کشف شده در تونلهای زیرزمینیبمبهای بشکهای زنگزده، مینهای زمینی، تسلیحات سبک و سنگین و خودروهای نظامی در این مجموعه کشف شدند. بیش از یک دهه جنگ در سوریه؛ میلیونها آواره و نیم میلیون کشته بشار اسد مارس ۲۰۱۱، همزمان با آغاز اعتراضات مردمی در سوریه که بخشی از بهار عربی بود، با موجی از نارضایتیها روبهرو شد. اعتراضات در ابتدا به دلیل سرکوب خشونتآمیز مخالفان و نقض حقوق بشر توسط دولت اسد شدت گرفت. این اعتراضات بهتدریج به یک جنگ داخلی تمامعیار تبدیل شد. سرکوب اعتراضات از سوی رژیم بشار اسد در نهایت به آوارگی میلیونها سوری و کشته شدن نزدیک به نیم میلیون نفر منجر شد. حذف تصویر حافظ اسد، پدر بشار اسد از تونلهای زیرزمینیبشار اسد، رئیسجمهوری پیشین سوریه، در ۸ دسامبر ۲۰۲۴ پس از حمله گسترده گروههای مخالف، به مسکو فرار کرد و در آنجا پناهندگی سیاسی گرفت.
+13
رأی دهید
-2
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.