العربیه: جو بایدن، رئیس جمهوری دمکرات ایالات متحده در تلاش برای حل مسأله بحثبرانگیز زندان گوانتانامو، تا پیش از پایان دوره ریاست جمهوری خود در مذاکره با مقامات طالبان حاکم بر کابل، میکوشد تا آمریکاییهای بازداشتشده در افغانستان با یک زندانی برجسته که بهعنوان یک فرمانده ارشد در سازمان القاعده فعالیت میکرد، مبادله شود.
نشریه «وال استریت جورنال»، سهشنبه 18 دی گزارش داد که این زندانی برجسته که پیشتر دستیار ویژه اسامه بن لادن، رهبر سابق القاعده بوده است و توسط سازمان سیا دستگیر شده بود، در سال 2008 به گوانتانامو منتقل شد. «3 زندانی آمریکایی» دولت آمریکا در تلاش است تا سه آمریکایی از جمله «راین کوربیت»، «جورج جلیزمان» و «محمود حبیبی»، را که در سال 2022 در افغانستان بازداشت شده بودند را با «محمد رحیم افغان»، که پیشتر دستیار ویژه اسامه بن لادن بود، به افغانستان مبادله کند.
کوربیت و حبیبی در دو واقعه جداگانه در اوت 2022، پس از آنکه طالبان قدرت را در کابل در دست گرفت بازداشت شدند.
جلیزمان نیز در همان سال و در حالی که به افغانستان برای گردشگری سفر کرده بود، دستگیر شد.
طبق گزارش منابعی که ادعا کردند در جلسه محرمانهای در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده حضور داشتند، مذاکرات مبادله زندانیان از ماه مه گذشته آغاز شده است، که ماه گذشته با حضور جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید برگزار شد.
این تحول پس از آن رخ داده است که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، پس از آنکه 11 زندانی یمنی به عمان منتقل شدند تعداد زندانیان در مرکز بازداشت گوانتانامو در کوبا را به نصف کاهش داده است. «فقط 15 زندانی» ارتش ایالات متحده اعلام کرد که پس از انتقال زندانیان یمنی، تنها 15 زندانی در مرکز گوانتانامو باقی ماندهاند. این اتفاق پس از تلاشهای گسترده دولت بایدن برای بستن این بازداشتگاه در روزهای پایانی دوران ریاست جمهوری او رخ داده است.
پنتاگون اعلام کرده است که سه نفر از پانزده زندانی باقیمانده در گوانتانامو واجد شرایط انتقال هستند و تعداد مشابهی نیز واجد شرایط بازبینی دورهای پروندههایشان هستند.
زندانیان باقیمانده یا متهم به ارتکاب جنایات جنگی شدهاند یا علیه آنها حکم صادر شده است. «زندان جنجالی گوانتانامو» این زندان بحثبرانگیز اولین بار در 11 ژانویه 2002 در دوران جورج دبلیو بوش، رئیس جمهوری سابق آمریکا، برای بازداشت مظنونان در جریان «جنگ علیه تروریسم» که توسط واشینگتن در پی حملات 11 سپتامبر 2001 آغاز شد، افتتاح شد.
این زندان در ابتدای تاسیس آن و قبل از اینکه اکثریت قریب به اتفاق زندانیان به آرامی به کشورهای دیگر منتقل شوند حدود 800 زندانی را در خود جای داده بود.
جو بایدن، رئیس جمهوری کنونی مانند باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق، قبل از انتخابش به عنوان رئیس جمهوری متعهد شد که گوانتانامو را تعطیل کند، اما در حالی که دوره ریاست جمهوری او رو به پایان است این بازداشتگاه همچنان پابرجا است.
شرایط بازداشت در گوانتانامو همواره با محکومیت گسترده سازمانهای حقوق بشری مواجه شده است که ایالات متحده را به انجام شکنجه و نقض حقوق بشر در این مکان متهم میکنند.
+0
رأی دهید
-3
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.