یورونیوز: با نزدیک شدن به زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ، گمانهزنیها در خصوص رویکرد احتمالی او در قبال ایران به ویژه در ماههای نخست ریاست جمهوریاش افزایش یافته است.
بسیاری مایلند بدانند که او به سمت مذاکره با ایران خواهد رفت یا با احیای راهبرد فشار حداکثری احتمال حمله نظامی به تهران افزایش خواهد یافت؟ برخی هم معتقدند که ممکن است ترکیبی از این اقدامات با یکدیگر صورت گیرند.
نشریه اکسیوس در گزارشی به قلم باراک راوید، خبرنگار اسرائیلی که روابط گستردهای با مقامهای امنیتی اسرائیل و موساد دارد به این موضوع پرداخته و مینویسد: با توجه به پیشرفتهای ایران در برنامه هستهای حالا جمهوری اسلامی به یک دولت در آستانه هستهای شدن تبدیل شده است و همین مسئله باعث شده تا دیپلماتهای آمریکایی و اروپایی بر این باور باشند که ترامپ در سال ۲۰۲۵ خیلی زود با «بحران ایران» رو به رو خواهد شد.
این خبرنگار اسرائیلی همچنین نوشته که ترامپ و مشاورانش در حال برنامهریزی برای بازگشت سریع به راهبرد «فشار حداکثری» هستند که بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ علیه ایران به اجرا در آمد. در عین حال اکسیوس به نقل از چند مشاور ترامپ نوشته که برنامه هستهای ایران اکنون به حدی پیشرفته که ممکن است استراتژی فشار حداکثری دیگر مؤثر نباشد. این موضوع باعث میشود که گزینه نظامی به یک احتمال واقعی تبدیل شود. هرچند این احتمال هم مطرح شده که ممکن است ترامپ پیش از در نظر گرفتن حمله به ایران برای توافق با تهران تلاش کند.
راوید در ادامه به ملاقات رون درمر، وزیر امور استراتژیک اسرائیل با ترامپ در ماه نوامبر اشاره کرده و به نقل از دو منبعی که پس از آن ملاقات با درمر صحبت کردهاند نوشته که پس از پایان آن دیدار این مقام اسرائیلی به این نتیجه رسیده که احتمال بالایی وجود دارد که ترامپ یا از حمله نظامی اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران حمایت کند یا حتی دستور دخالت مستقیم آمریکا را صادر کند.
در عین حال این خبرنگار اسرائیلی مدعی شده که برخی از مشاوران بایدن به طور خصوصی در هفتههای اخیر استدلال کردهاند که پیش از آغاز ریاست جمهوری ترامپ باید به تأسیسات هستهای ایران حمله شود، زیرا ایران و نیابتیهای آن به شدت از جنگ با اسرائیل ضعیف شدهاند.اکسیوس البته در ادامه نوشته در شرایطی که بایدن به آخرین دو هفته دوران ریاست جمهوریاش نزدیک میشود دیگر هیچ گفتوگوی فعالی در مورد بمباران ایران وجود ندارد.
اکسیوس در عین حال نوشته که برخی از نزدیکان دونالد ترامپ انتظار دارند که او پیش از در نظر گرفتن حمله به ایران به دنبال یک توافق با تهران حرکت کند.
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران هفته گذشته در مصاحبهای با تلویزیون چین گذشته گفت که ایران آماده است تا مذاکرات با ایالات متحده و دیگر قدرتهای جهانی را برای رسیدن به توافق هستهای جدید از سر گیرد. هر دو طرف باید سالها دشمنی را برای رسیدن به یک توافق برطرف کنند.
عباس عراقچی همچنین گفت: «۲۰۲۵ سال مهمی در خصوص مسئله هستهای ایران خواهد بود.» با وجود تمام بحرانها در دستور کار جهانی، یک دیپلمات ارشد که در نشست مجازی کشورهای گروه هفت دو هفته پیش شرکت کرده بود به آکسیوس گفته که این نشست با این نتیجهگیری پایان یافت که ایران اصلیترین مسئلهای خواهد بود که در سال ۲۰۲۵ باید با آن مواجه شویم.
اکسیوس در ادامه به نقل از این دیپلمات که نام و ملیت او ذکر نشده مینویسد: «همه توافق کردند که باید کاری انجام دهیم یا با بحران بزرگی روبهرو خواهیم شد.»
این اشاره در واقع به دلیل فرارسیدن بندهای غروب برجام و همچنین امکان فعالسازی مکانیسم ماشه است که در ماه اکتبر سال جاری میلادی منقضی خواهد شد.
اکسیوس در ادامه این مقاله به نقل از دیپلماتهای اروپایی نقل کرده که اروپا به شکل واضحی معتقد است که برجام سال ۲۰۱۵ دیگر اعتباری ندارد و یک توافق جدید باید وضعیت کنونی برنامه هستهای ایران را در نظر بگیرد. آنها همچنین هشدار دادند که در صورت عدم رسیدن به توافق تا تابستان، اروپا به سمت فعال کردن مکانیسم ماشه خواهد رفت که باعث میشود تحریمهای لغو شده ایران بازفعال شوند.
در عین حال ایران تلاش دارد که به طرفهای غربی نشان دهد آمادگی گفتگو و مذاکره را دارد. در هفتههای اخیر یک دور مذاکره در سکوت خبری در ژنو میان دیپلماتهای ایرانی و نمایندگان اروپایی برگزار شد که نتیجه چندانی به همراه نداشت. در همین حال قرار است ملاقات دیگری بین تروئیکای اروپایی و ایران در روز ۱۳ ژانویه برگزار شود.
اکسیوس در پایان این گزارش خود را با این جمله به پایان میرساند که دونالد ترامپ نسبت به سال ۲۰۱۷ گزینههای کمتری برای محدود کردن یا نابودی برنامه هستهای ایران در پیش دارد و در عین حال زمان کمتری هم برای تصمیمگیری در اختیار خواهد داشت.
+10
رأی دهید
-41
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
جنگ همیشه گزینه ی آخر است. وقتی بتوان منظور و مقصودی را با مذاکره به انجام رسانید هیچکس به دنبال جنگ نمیرود
4
6
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۳
paksan - ایران، ایران
ترامپ هیچ گزینه ای جز توافق با ج.ا نداره و نخواهد داشت ولی باید شرایط انقدر بد و بحرانی بشود برای رژیم که پای مذاکره بیاید و بدترین سناریو برای ایران مرگ خامنه ای هستش که مشخص نیست عوامل تندروتر چطور کشور را جلو ببرند.
38
1
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
paksan - ایران، ایران
خیلی داری کردیت میدی. اتفاقا تازه همه دنیا فهمیدن جمهوری إسلامی شیر بود منتها پاکتی. فقط کافیه چین ازش نفت به قیمت ١/٣ نخره. مردم منتظر یک جرقه هستن، حتی خودی هاتون رو فرصت گیر بیارن میخوان فاصله بگیرن. اگر هم بخواد مذاکره کنه به غیر از مفعول اعظم با کسی مذاکره نمیکنه. که اینهم از محالاته
1
7
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۷
Munchen - مونیخ، آلمان
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
این قبیل بسیجی / سایبریها و خیلیها تو خود رژیم فکر میکنند هنوز هم شرایط دنیا مثل ۲۰۱۵ هست،اما همه چیز تغییر کرده.مذاکره و توافقی که الان ترامپ دنبال باشه یعنی جمع کردن کامل برنامه هسته ای،توقف کامل اسرائیل ستیزی و جمع کردن کامل بساط تروریستهای نیابتی که قبول اینها برای این رژیم و خامنه ای مثل این هست بهشون بگی دیگه جمهوری اسلامی نباشند.اما اینها هنوز این رو نفهمیدن فکر میکنند ترامپ دنبال هزینه جنگ نیست 😁 و فکر کمکردن درجه غنی سازیه ! در حالیکه همون موقع که ترامپ سلیمانی رو کتلت کرد احتمال جنگ خیلی بیشتر بود و حتی اسرائیل حاضر نشده بود همکاری کنه.الان که نه بازدارندگی نظامی ای هست نه حزب الله و حماس و نه جبهه سوریه و حتی عراق!
0
2
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
اگر ترامپ دنبال جنگ نباشد به یقین اسرائیل زخمی شده و بخاطر بقایش اجازه نمی دهد ایران دارای بمب اتمی شود. وقتی اسرائیل وارد جنگ شد تمام نیروی هوائی و دریائی امریکا از ان پشتیبانی خواهند کرد. مطلقا برنامه ی تغییر رژیم ندارند. فقط می خواهند امکان ساخت بمب اتمی و موشک های گزنده را محو کنند و بقیه مربوط به ملت ایران میشود که مثل 28 مرداد 1332 یک انقلاب جانانه بکنند و یا نه. البته و در هر صورت چپول ها هم اشک تمساح خواهند ریخت که "کودتای نظامی امریکا"!. این چپول ها واقعا پررو و خودخواه و متوقع هستند. توی هر استینی چوب می کنند و وقتی بعلت دیدگاه های غلطشان توپوزی می خورند نفرین می کنند و شعار میدهند و مرگ بر امپریالیسم می گویند چه در باور این ها به غلط "جبر تاریخی" کاشته اند.
0
0
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.