وزیر علوم خواستار حذف محتوای آموزشی مخالف فرزندآوری شددویچه وله: حسین سیمایی، وزیر علوم در جلسه ستاد "جوانی جمعیت" در وزارتخانه علوم خواهان تقویت رشتههای تحصیلی در همه دانشگاههای کشور در انطباق با نقش خانواده و زن بر اساس فرهنگ اسلامی ـ ایرانی شد.
وزیر علوم گفت که باید در راستای سیاست کلی کشور موانع موجود بر سر تشکیل خانواده و فرزندآوری را رفع کرد و شرایطی را برای دانشجویان متاهل فراهم آورد تا قانون "جوانی جمعیت" بدرستی اجرایی شود.
جمهوری اسلامی در راستای سیاست علی خامنهای که خواهان افزایش جمعیت در ایران به دلیل سیاسی است با اعطای وام، کمکهای مالی و مشوقهای دیگر اقشار مختلف را ترغیب به فرزندآوری میکند.
مشکلات اقتصادی و نبود چشمانداز در حوزه شغلی یکی از دلایل اصلی برای تشکیل خانواده در ایران محسوب میشود. از سوی دیگر الگوهای جدید و رویکرد اقشار جوان به موضوع خانواده تا کنون تمامی تلاشهای جمهوری اسلامی را ناکام گذاشته است.
وزیر علوم با اشاره به طرح "آسیبشناسی و تحلیل تمایل، قصد و اقدام به مهاجرت از ایران و ارائه راهکارهای سیاستی" اذعان کرد که گرایش جوانان و دانشجویان برای ترک کشور یکی از موانع پیش رو برای گسترش "جوانی جمعیت" است.
او تاکید کرد در ارتباط با مشوق مالیاتی، تخفیف مالیاتی به ازای "فرزند سوم و بیشتر پانزده درصد تخفیف مربوط به هر فرزند" در بودجه سنواتی تصویب شده است و همچنین خوابگاههای جدیدی برای دانشجویان متاهل ساخته شده یا در حال ساخت است.
در همین راستا محمد رئیسزاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشوردر ۱۲ دی ماه گفته بود که در سال ۱۳۶۲، دو میلیون و ۲۰۰ هزار تولد زنده ثبت شده اما در سال ۱۴۰۲، تنها یک میلیون و ۵۷ هزار تولد زنده ثبت شده است، که این نشاندهنده کاهش شدید تولدهای زنده است. او تصریح کرد که اگر روند کنونی آمار جمعیتی ادامه یابد، "در سال ۱۴۱۵ میزان مرگ و میر با تولدهای زنده برابر خواهد شد."
به گفته کارشناسان امور اجتماعی جمهوری اسلامی با "رویکرد سنتی به خانواده و تلقیات ایدئولوژیک از افزایش جمعیت" قادر نخواهد بود روند سالخوردگی در ایران را متوقف کند.
+0
رأی دهید
-16
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.