«ایرانوایر» با خبر شده که وزارت ورزش و جوانان دولت «مسعود پزشکیان» به «عباس ناطق نوری»، رییس فدراسیونهای ورزشی اولتیماتوم داده است تا ابتدای هفته آینده، یا «علیرضا رستمی عزت»، رییس «انجمن موجسواری ایران» از سمت خود استعفا دهد یا خودش راسا حکم اخراج و عزل رستمی عزت از ریاست انجمن را صادر کند.
****
«ایرانوایر» باخبر شده است که وزارت ورزش و جوانان دولت «مسعود پزشکیان» به «عباس ناطق نوری»، رییس فدراسیونهای ورزشی اولتیماتوم داده است که تا ابتدای هفته آینده، یا «علیرضا رستمی عزت»، رییس «انجمن موجسواری ایران» از سمت خود استعفا دهد یا خود ناطق نوری حکم اخراج و عزل او از ریاست انجمن موجسواری ایران را صادر کند.
طبق اعلام منبع «ایرانوایر» در وزارت ورزش و جوانان، «سید محمدشروین اسبقیان»، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزیر مسوولیت پیگیری برکناری علیرضا رستمی عزت از ریاست انجمن موجسواری را با توصیه و دستور نهادهای امنیتی برعهده گرفته است.
دلیل فشار وزارت ورزش و جوانان برای برکناری رییس انجمن موجسواری ایران، دست دادن او با یکی از زن مدالآور ژاپنی در رقابتهای جهانی و همینطور اعزام تیم موجسواری ایران به رقابتهای بینالمللی دانمارک بوده است.
علیرضا رستمی عزت رییس انجمن موجسواری ایران، نایب رییس «کنفدراسیون موجسواری آسیا» و از موسسان این رشته ورزشی در ایران است. هرچند «کمیته بینالمللی المپیک» و فدراسیونهای جهانی موضوع دخالت سیاست در امور ورزشی را مطابق با اساسنامههای خود ممنوع میدانند اما در سالهای اخیر این نهادهای بینالمللی به کرات چشمان خود را به روی این نقض آشکار قوانین و اساسنامههای خود بستهاند.
دست دادن با زنان چرا باعث برکناری یک مدیر در ایران میشود؟ خبرگزاری «مهر»، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی که نهاد حکومتی محافظهکار است، ۱۴ مهر ۱۴۰۳ با تیتر «سکوت فدراسیون انجمنهای ورزشی برابر تخلفات رییس انجمن موج سواری»، مدعی شد پرونده علیرضا رستمی، رییس این انجمن ورزشی هر روز پررنگتر میشود.
تصویری که این رسانه برای نشان دادن سنگین شدن پرونده رییس انجمن موجسواری انتخاب کرده است، لحظه دست دادن رستمی با یک زن ورزشکار ژاپنی روی سکوی اهدای مدالها را نشان میدهد.
در این گزارش نوشته شده است: «تخلفات رییس انجمن موجسواری پایانی ندارد. رییس این انجمن در مراسم اختتامیه یکی از سفرهای تیم ملی، هنگام توزیع مدال تیم ملی ژاپن، با خانمهای ژاپنی دست داده و در شرایطی با یکی دیگر از تیمها عکس یادگاری گرفته که دست در گردن یک خانم گذاشته است.»
اشاره خبرگزاری مهر از عکس یادگاری با تیمهای دیگر و دست انداختن دور گردن یک خانم، به تصویری است که از علیرضا رستمی با تیم ملی موجسواری عربستان منتشر شده بود.
علیرضا رستمی (پیرهن آبی به تن دارد) به دلیل دست گذاشتن روی شانه دختر نوجوان موجسوار عربستانی از سوی خبرگزاری مهر مورد انتقاد قرار گرفت. رسانه نزدیک به وزارت ورزش گفته است این مدیر پروندهای قطور دارددر این تصویر، ورزشکاران مرد عربستانی در کنار دختران موجسوار این کشور که بدون حجاب اجباری در رقابتها شرکت کرده بودند، دور علیرضا رستمی ایستادهاند. رییس انجمن موجسواری ایران دستش را روی شانه یک دختر نوجوان موجسوار عربستانی گذاشته بود.
منبع آگاه «ایرانوایر» میگوید تصاویر و متن خبر مربوط به آنچه تخلف علیرضا رستمی در رقابتهای بینالمللی نامیده شده است، از ابتدا توسط وزارت ورزش و جوانان در اختیار برخی رسانهها، از جمله خبرگزاری مهر قرار گرفت تا فضا برای برکناری این مدیر از سمتهایش آماده شود.
دست ندادن مردان و زنان در رقابتهای بینالمللی از موضوعات مورد تاکید «علی خامنهای» است. رهبر جمهوری اسلامی ۲۴ اسفند سال ۱۳۹۱، حدود شش ماه پس از بازگشت کاروان ایران از رقابتهای المپیک و پارالمپیک لندن، در جمع ورزشکاران گفت: «پسر جوان ما با آن خانمی که میخواهد مدال را به گردنش بیندازد، دست نمیدهد؛ این خیلی ارزش دارد. ما فقط از روی تعصب مذهبی یا برای ترویج اعتقاداتمان کاری نمیکنیم، این (دست ندادن با خانمها) نشانه استقامت و ایستادگی و فلز محکمی است که در عنصر مردم مسلمان ایران وجود دارد.»
از آن پس، مدیران وزارت ورزش از هر فرصتی برای زیر فشار گذاشتن ورزشکاران یا مدیرانی که باب میلشان نیستند یا با سیاستهای آنها همسو نبوده، به بهانه دست ندادن با جنس مخالف، استفاده کردهاند.
چه کسی دستور برکناری رییس موجسواری ایران را داده است؟محمدشروین اسبقیان از مدیران امنیتی وزارت ورزش و جوانان است که برای پیشبرد اهداف خود همواره از عبارت «از بالا دستور آمده» استفاده میکند. او را «محمود خسرویوفا» بادیگارد سابق خامنهای به وزارت ورزش تحمیل کرده استمنبع «ایرانوایر» میگوید محمدشروین اسبقیان شخصا پیگیر پرونده عزل رییس انجمن موجسواری ایران است و حتی «احمد دنیامالی»، وزیر ورزش و جوانان در جریان دقیق پرونده علیرضا رستمی نیست.
او میگوید: «محمدشروین اسبقیان در این مواقع یک فرمول ثابت دارد؛ میگوید دستور از بالا و نهادهای امنیتی است و همه را ساکت میکند. این که واقعا وزارت اطلاعات یا سپاه خواهان برکناری رییس انجمن موجسواری شدهاند یا نه را کسی نمیداند اما همه دیگر فهمیدهاند که آقای اسبقیان برای پیش بردن کارهایش همیشه میگوید دستور از بالا آمده و کسی هم نمیتواند بپرسد این بالا دقیقا کجا است.»
محمدشروین اسبقیان از چهرههای امنیتی وزارت اطلاعات و عضو سابق سپاه پاسداران است که توسط «محمود خسرویوفا»، بادیگارد سابق علی خامنهای در دهه ۱۳۶۰ خورشیدی و رییس کنونی کمیته المپیک وارد ورزش شد. منبع «ایرانوایر» با یادآوری این که اسبقیان، چه در دوران ریاست جمهوری «ابراهیم رئیسی» و چه در دوران ریاست جمهوری «مسعود پزشکیان»، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان بوده و هست، میگوید او از حمایت ویژه خسرویوفا برخوردار است و خود را نماینده سپاه در وزارت ورزش معرفی میکند.
آیا علیرضا رستمی به دلیل ضعفهای مدیریتی برکنار میشود؟ به گفته منبع «ایرانوایر»، محمدشروین اسبقیان به عباس ناطق نوری، رییس فدراسیونهای ورزشی دستور داده است علیرضا رستمی را برای استعفای خودخواسته آماده کند یا در غیر این صورت، حکم اخراجش صادر شود.
رییس انجمن موجسواری ایران در حالی باید به دلیل دست گذاشتن روی شانههای یک دختر نوجوان عربستانی و دست دادن با زن مدالآور ژاپنی از سمت خود برکنار شود که همزمان با ریاست بر انجمن داخلی ایران، نایب رییس کنفدراسیون موجسواری آسیا نیز هست.
علیرضا رستمی از آذر ۱۳۹۷ تاکنون به عنوان نایب رییس فدراسیون کنفدراسیون موجسواری آسیا شناخته میشود. جمهوری اسلامی پیش از این نیز سابقهای طولانی در برکنار کردن مدیران ایرانی از نهادهای بینالمللی ورزشی داشته است. بنابراین، به نظر نمیرسد که سمت رستمی در تغییر رای محمدشروین اسبقیان برای برکناری او تاثیرگذار باشد.
منبع «ایرانوایر» میگوید وزارت ورزش و جوانان از دوران آغاز مدیریت محمدشروین اسبقیان در بهمن ۱۴۰۲ تاکنون، هیچ بودجهای به انجمن موجسواری ایران تخصیص نداده و به فدراسیون انجمنهای ورزشی نیز دستور داده شده است که جلوی هرگونه پرداخت به این انجمن گرفته شود.
این فرد آگاه به «ایرانوایر» میگوید: «نمیتوانیم مدیریت علیرضا رستمی را بدون ایراد بدانیم. اشکالاتی وجود داشت، مثل این که گفته میشد روابط دوستانهاش با مربیان تیم بر تصمیماتش تاثیرگذار بودند اما مواردی مثل این که خود این رشته ورزشی را در ایران راهاندازی و کرسی بینالمللی هم کسب کرد را هم نباید فراموش کنیم. موضوع اصلی اینجا است که او را به دلیل مشکلات مدیریتی برکنار نمیکنند، موضوع این است که چرا به عنوان نایب رییس کنفدراسیون آسیا با یک زن مدالآور روی سکو دست دادهای!»