دیدار رهبر جدید سوریه با کُردها با تاکید بر «جدایی ناپذیری»مناططق کُردنشین

 در روزهای اخیر عنوان رسمی‌ احمد الشرع به «فرماندهی کل اداره جدید سوریه» تبدیل شده استرادیو فردا: مقامات دولت موقت سوریه ملاقات و مذاکرات صورت گرفته بین رهبر جدید سوریه با نمایندگان کردهای این کشور را «مثبت» توصیف کردند.

چهره‌هایی از «نیروهای سوریه دموکراتیک»، گروه موسوم به «قسد» که از سال‌ها پیش در جریان جنگ داخلی سوریه، عملاً حاکمیت را در بخش‌های وسیعی از شمال شرق کشور در دست داشتند، روز دوشنبه ۱۰ دی با احمد الشرع معروف به ابومحمد الجولانی در دمشق دیدار کردند.

این نخستین گفت‌وگوی رو در رو از این دست پس از سقوط حکومت بشار اسد در روز ۱۸ آذر بود.

کردهای حاکم بر مناطقی که خود آن را «روژآوا» می‌نامند، از آغاز روی کار آمدن «هیئت تحریر الشام» که مورد حمایت جدی ترکیه است، ابراز نگرانی کرده‌اند که ارتش ترکیه بخواهد با قوای خود و ضمن همراهی با گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایتش در سوریه، جنگ در این سرزمین‌ها را آغاز کند.

رئیس‌جمهور و وزیر خارجه ترکیه در سه هفته اخیر تأکید کرده‌اند که هدف کشورشان از بین بردن تهدیدات امنیتی از ناحیه «یگان‌های مدافع خلق» است، که آن را امتداد گروه جدایی‌طلب پ‌کاکا در ترکیه می‌دانند؛ «یگان‌های مدافع خلق» با گروه «قسد» همکاری نزدیک دارد.

همچنین درخواست حکومت جدید برای خلع سلاح همه گروه‌ها با این هدف که اسلحه تنها در دست ارتش مرکزی باشد، با مخالفت و نگرانی فرماندهان «قسد» روبه‌رو شده است.

احمد الشرع روز دوشنبه گفته بود که فدرالیسم در سوریه غیر قابل قبول است، امکان تجزیه کشور وجود ندارد و کردها «بخش جدایی‌ناپذیر از ترکیب سوریه هستند».

او که در روزهای اخیر عنوان رسمی‌اش به «فرماندهی کل اداره جدید سوریه» تغییر یافته، بر لزوم ادغام نیروهای کرد در وزارت دفاع سوریه تأکید کرده است.

آقای شرع گفته است دیدار با رهبران و فرماندهان کرد برای حل مشکلات مربوط به شمال و شمال شرق کشورش را ادامه خواهد داد.

یک مقام مسئول در خصوص جزئیات دیدار احمد الشرع با فرماندهان «قسد» در روز سه‌شنبه گفت این ملاقات «نشست مقدماتی» برای بررسی اصول و مفاد گفت‌وگوهای آتی بود و چنین مذاکراتی افزایش و ادامه خواهد یافت.
انتصاب یک زن دروزیِ غیرمحجبه به استانداری سویدا
دولت موقت سوریه روز سه‌شنبه نخستین زن دروزی را به استانداری استان سویدا منصوب کرد. محسنه محیثاوی، ۵۴ ساله، از سوی فعالان مدنی در استان جنوبی سویدا برای استانداری به حاکمان جدید پیشنهاد شده بود.

خانم محیثاوی که بدون حجاب است، پیشتر مدیر بانک و عضو سازمان نظارت و بازرسی استان سویدا بود. یک روز پیش از آن نیز دولت موقت خانم میسا صبرینه را به ریاست بانک مرکزی سوریه منصوب کرد.

احمد الشرع همچنین در شب سال نو میلادی با گروهی از روحانیون ارشد مسیحی سوریه دیدار کرد و نسبت به برگزاری آیین‌های مسیحی در «آزادی کامل» به آن‌ها «اطمینان» داد.
فرانسه به حملات علیه داعش در سوریه پیوست؛ تلاش مسکو برای تقویت موضع در مدیترانه
وزیر دفاع فرانسه اعلام کرد جنگنده‌های کشورش از آغاز این هفته مواضع داعش را در سوریه بمباران کرده‌اند. این نخستین اقدام نظامی از این دست از سوی فرانسه پس از سقوط حکومت بشار اسد است.

سباستین لکورنو روز سه‌شنبه در بازدید از نیروهای کشورش که بخشی از سپاه صلح سازمان ملل مستقر در لبنان هستند، گفت نیروهای مسلح فرانسه در سوریه همچنان درگیر مبارزه با تروریسم هستند.

وزارت دفاع فرانسه حملات جنگنده‌های این کشور به مواضع داعش را «هدفمند» نامید.

فرانسه از سال ۲۰۱۵ بخشی از ائتلاف بین‌المللی در جنگ با داعش در سوریه بود و یک سال پیش از آن نیز در این ائتلاف در عراق علیه داعش فعالیت داشت.

آمریکا نیز که این هفته حملات هدفمند علیه مواضع داعش را تشدید کرد، اعلام کرده شمار نیروهای زمینی خود در سوریه را در هفته‌های اخیر دو برابر کرده و به حدود ۲ هزار نفر رسانده تا داعش نتواند دوباره سربرآورد.

در این میان روسیه نیز در تکاپوی ادامه حضور در مدیترانه به لیبی چشم دوخته است.

شبکه سی‌ان‌ان روز سه‌شنبه از افزایش پروازهای روسیه از سوریه به لیبی برای تقویت پایگاه خود در حوزه دریای مدیترانه پس از سقوط حکومت اسد در سوریه خبر داد.

سی‌ان‌ان با استناد به تحلیل پروازهای هواپیماهای نظامی روسیه در هفته‌های اخیر بر فراز لیبی نوشت مسکو در راستای «دخالت نظامی فزاینده خود در آفریقا» و راهی برای حفظ حضور نظامی‌اش در دریای مدیترانه به تلاش پرداخته است.

گیدو کروستو، وزیر دفاع ایتالیا، که کشورش عضو ناتو است، در این زمینه پیشتر به روزنامه لارپوبلیکا در رم گفته بود حضور کشتی‌ها و زیردریایی‌های روسی در دریای مدیترانه همیشه نگران‌کننده است و وقتی به جای هزار کیلومتر دورتر، فاصله‌شان با ما به تنها دو قدمی می‌رسد، «نگران‌کننده‌تر است».

با این حال، به نوشته سی‌ان‌ان، لیبی از برخی از جهات یک جایگزین ضعیف برای سوریه خواهد بود. برای مثال هواپیماهای ترابری تنها در صورتی عملاً می‌توانند از روسیه به لیبی برسند که به آن‌ها اجازه پرواز از آسمان ترکیه داده شود در حالی که ترکیه عضو ناتو است و در شرایطی که روابط نزدیک با بخش‌هایی از حاکمیت لیبی دارد، نمی‌تواند به میل خود عمل کند.

احمد الشرع این هفته گفت دولت جدید نمی‌خواهد روسیه سوریه را که «به نحوی که مناسب روابط دیرپا نباشد، ترک کند». با این حال، معلوم نیست رهبری جدید سوریه چه تصمیمی برای ادامه فعالیت دو پایگاه هوایی و دریایی روسیه در لاذقیه و طرطوس بگیرد.
آماری جدید از کشته‌شدگان جنگ داخلی سوریه
دیده‌بان حقوق بشر سوریه روز چهارشنبه دوازدهم دی اعلام کرد که بیش از ۵۲۸ هزار و ۵۰۰ نفر در جنگ داخلی سوریه کشته شده‌اند.

این آمار کلی شامل هزاران نفری است که از سال ۲۰۱۱ کشته شده‌اند اما مرگ آن‌ها تنها به تازگی تأیید شده است. این تأیید به دلیل دسترسی آسان‌تر به مراکز بازداشت و گورهای جمعی پس از سرنگونی بشار اسد توسط شورشیان امکان‌پذیر شده است.

جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ پس از سرکوب شدید اعتراض‌ها توسط دولت آغاز شد. این درگیری‌های ویرانگر میلیون‌ها نفر را مجبور به فرار از کشور کرد و پای قدرت‌های خارجی را به این جنگ باز کرد.
+7
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.