درباره ویزای اچ-۱بی که طرفداران ترامپ بر سر آن درگیر شده‌اند چه می‌دانیم

بی بی سی: مناقشه‌ای مهاجرتی بین حامیان دونالد ترامپ بر سر برنامه‌ صدور ویزا برای جذب نیروی کار ماهر خارجی درگرفته است.

موضوع اختلاف، ویزاهای اچ-۱بی است که به شرکت‌های آمریکایی اجازه می‌دهد نیروهای متخصص خارجی را برای برخی صنایع خاص استخدام کنند.

منتقدان می‌گویند این برنامه به ضرر کارگران آمریکایی است، اما موافقان می‌گویند این ویزاها به آمریکا امکان می‌دهد بهترین متخصصان را از سراسر دنیا جذب کند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب نیز در این باره اظهار نظر کرده و گفته از این برنامه حمایت می‌کند - هرچند در گذشته از آن انتقاد می‌کرد. ایلان ماسک، میلیاردر حوزه فناوری هم از این برنامه دفاع کرده و گفته است که این برنامه «یک دهم درصد از استعدادهای برتر مهندسی» را جذب می‌کند.

داده‌های موجود درباره افرادی که با این ویزاها وارد آمریکا می‌شوند به شرح زیر است.

هر سال درخواست چند نفر تأیید می‌شود؟
برنامه ویزای اچ-۱بی برای نیروهای متخصص در سال ۱۹۹۰ معرفی شد. این ویزا معمولاً به مدت ۳ سال صادر می‌شود، اما قابل تمدید تا ۶ سال است.

از سال ۲۰۰۴، سقف صدور ویزاهای جدید اچ-۱بی ۸۵ هزار در سال تعیین شده که ۲۰ هزار مورد آن مختص دانشجویان خارجی با مدرک کارشناسی ارشد یا بالاتر از دانشگاه‌های آمریکا است.

البته این سقف شامل برخی نهادها مانند دانشگاه‌ها، اندیشکده‌ها و سایر گروه‌های تحقیقاتی غیرانتفاعی نمی‌شود، بنابراین اغلب ویزاهای بیشتری صادر می‌شوند.

متقاضیان فقط در صورتی می‌توانند برای ویزای اچ-۱بی اقدام کنند که پیشنهاد کاری از یک شرکت یا مؤسسه مستقر در ایالات متحده داشته باشند.

دولت آمریکا همچنین درخواست تمدید ویزای افرادی را که از پیش در این کشور مشغول به کار هستند، بررسی و تأیید می‌کند.

بر اساس آمار اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده، در سال مالی ۲۰۲۳ (از اکتبر ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳)، که آخرین سالی است که آمار کامل آن در دسترس است، بیش از ۳۸۶ هزار درخواست ویزای اچ-۱بی تأیید شده است.

این آمار شامل حدود ۱۱۹ هزار ویزای جدید اچ-۱بی و ۲۶۷ هزار تمدید ویزاهای قبلی است.

تعداد کل ویزاهای صادر شده در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۲۲ که بیش از ۴۷۴ هزار مورد بود، کاهش داشته است.
در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ چه اتفاقی افتاد؟
در گذشته تلاش‌هایی برای محدودسازی بیشتر برنامه اچ-۱بی انجام شده است.

در سال ۲۰۱۷، ترامپ که در آن زمان رئیس‌جمهور بود، فرمانی اجرایی را امضا کرد که باعث افزایش دقت در بررسی درخواست‌های ویزای اچ-۱بی شد. هدف از این فرمان، تقویت شناسایی موارد تقلب در این برنامه بود.

میزان رد درخواست‌ها در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ به بالاترین حد خود رسید و در سال مالی ۲۰۱۸ به ۲۴ درصد افزایش یافت. این در حالی است که نرخ رد درخواست‌ها در دوره اوباما بین ۵ تا ۸ درصد و در دوره بایدن بین ۲ تا ۴ درصد بوده است.

اما، تعداد کل متقاضیانی که ویزای‌شان تأیید شده در دوره ریاست‌جمهوری بایدن مشابه دوره اول ترامپ بوده است.

در سه سال پس از فرمان اجرایی ترامپ (۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰)، حدود ۱.۱ میلیون درخواست تأیید شد که از این تعداد حدود ۳۴۳ هزار مورد مربوط به متقاضیان جدید بود.

در سه سال اول دوره ریاست‌جمهوری بایدن (۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳)، حدود ۱.۲ میلیون درخواست تأیید شد که از این تعداد نزدیک به ۳۷۵ هزار مورد مربوط به متقاضیان جدید بود.

تقاضا برای این ویزاها معمولاً بیشتر از تعداد ویزاهای صادر شده است - در بیشتر سال‌ها تعداد درخواست‌های ثبت شده هزاران مورد بیشتر از تعداد درخواست‌های تأیید شده است.

در مواردی که تعداد درخواست‌ها بیشتر از تعداد ویزاهای قابل صدور است، اداره خدمات شهروندی و مهاجرت آمریکا برنامه اچ-۱بی را به صورت قرعه‌کشی اجرا می‌کند - که به اعتقاد منتقدان، این امر نشان‌دهنده یک نقص اساسی در این سیستم است.

اریک روارک، مدیر تحقیقات در سازمان نامبرز یواس‌ای که طرفدار کنترل‌های سخت‌گیرانه‌تر مهاجرتی است، می‌گوید: «در نهایت، اگر قرار باشد برنامه‌ای برای جذب نیروهای «ماهر» داشته باشید، نباید این ویزاها را از طریق قرعه‌کشی اعطا کنید.»

«مسلماً این روش مناسبی برای یافتن بهترین و با استعدادترین افراد نیست.»

هنوز گزارش کاملی از آمار سال ۲۰۲۴ در دست نیست، اما داده‌های اولیه نشان می‌دهد که تعداد درخواست‌ها افزایش چشمگیری یافته است.

طبق آمار منتشر شده توسط اداره خدمات شهروندی و مهاجرت آمریکا، تعداد ثبت‌نام‌های واجد شرایط در سال ۲۰۲۴ به ۷۵۸۹۹۴ مورد رسیده که در مقایسه با ۴۷۴۴۲۱ مورد در سال ۲۰۲۳ افزایش قابل توجهی داشته است.

با توجه به بازگشت ترامپ به کاخ سفید در ژانویه، آقای روارک معتقد است که نحوه حل و فصل مناقشه بر سر ویزاهای اچ-۱بی یکی از عواملی است که دوره ریاست جمهوری او را تعریف خواهد کرد.

او می‌گوید: «آیا دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ به نفع کارگران آمریکایی خواهد بود یا به موضع سنتی حزب جمهوری‌خواه بازمی‌گردد که معتقد است مهاجرت باید به نفع کارفرمایان باشد - حتی اگر به ضرر کارگران آمریکایی تمام شود؟»

«این مناقشه‌ای بزرگ در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ خواهد بود.»
این افراد در چه صنایع و شرکت‌هایی مشغول به کار هستند؟
اکثریت زیادی از متقاضیان تأیید شده در حوزه‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات فعالیت می‌کنند.

اکثر این افراد در مشاغل مرتبط با کامپیوتر فعالیت می‌کنند - ۶۵ درصد در سال مالی ۲۰۲۳.

پس از آن، حوزه‌های معماری، مهندسی و نقشه‌برداری قرار دارند - حدود ۱۰ درصد از افراد تأیید شده در سال ۲۰۲۳ در این بخش‌ها مشغول به کار بودند.

در میان شرکت‌ها، آمازون در سال ۲۰۲۴ بزرگترین استخدام‌کننده دارندگان ویزای اچ-۱بی بود و بیش از ۱۳ هزار نفر را از طریق این برنامه استخدام کرد.

شرکت‌های مشهور دیگری مانند گوگل، متا و اپل نیز در رتبه‌های بالای فهرست کارفرمایان قرار دارند و به ترتیب در رده‌های چهارم، ششم و هشتم هستند.

تسلا، یکی از شرکت‌های متعلق به ایلان ماسک - که از این برنامه حمایت کرده است - در رتبه ۲۲ام قرار گرفت و بیش از ۱۷۰۰ نفر را با ویزای اچ-۱بی استخدام کرده است.

در سال ۲۰۲۴، ایالت‌های کالیفرنیا و تگزاس بیشترین تعداد افراد شاغل با ویزای اچ-۱بی را داشتند.
ماسک صدها میلیون دلار صرف حمایت از ترامپ و دیگر جمهوری‌خواهان کرده استمیزان درآمد این افراد چقدر است؟
میانگین درآمد سالانه افرادی که در سال مالی ۲۰۲۳ برای کار در آمریکا با ویزای اچ-۱بی تأیید شده‌اند، ۱۱۸ هزار دلار بوده است.

میانه درآمد سالانه افراد شاغل در مشاغل مرتبط با کامپیوتر و ریاضی در سراسر آمریکا حدود ۱۱۳ هزار دلار است - که اندکی کمتر از درآمد افرادی است که در بخش‌های مشابه از طریق برنامه اچ-۱بی مشغول به کار هستند.

میانه درآمد سالانه خانوار در آمریکا حدود ۶۰ هزار دلار است.

در حالی که مخالفان برنامه اچ-۱بی اغلب ادعا می‌کنند که دارندگان این ویزا باعث کاهش دستمزد کارگران آمریکایی می‌شوند، برخی از وکلای مهاجرت و کارشناسان با این نظر مخالفت می‌کنند.

اکثریت قریب به اتفاق دارندگان ویزای اچ-۱بی بیش از «دستمزد رایج» برای شغل خود، درآمد دارند. دستمزد رایج رقمی است که وزارت کار آن را تعیین می‌کند و میانگین دستمزد پرداختی به کارگران مشابه در یک منطقه خاص از کشور را نشان می‌دهد.

شِو دَلال-دِینی، مدیر ارشد روابط دولتی در انجمن وکلای مهاجرت آمریکا، به بی‌بی‌سی گفت که اگرچه دستمزدهای رایج «یک معیار کامل برای سنجش بازار کار نیستند»، اما نشان می‌دهند که دارندگان ویزای اچ-۱بی تأثیر منفی بر بقیه نیروی کار ندارند.

خانم دلال-دینی که قبلاً به عنوان مقام رسمی در اداره خدمات شهروندی و مهاجرت آمریکا روی مسائل مربوط به ویزای اچ-۱بی کار می‌کرد، می‌گوید: «فرض کنید شما یک مهندس نرم‌افزار در واشنگتن دی‌سی هستید. شما باید به نرخ رایج برای مهندسان نرم‌افزار در دی‌سی نگاه کنید و تأیید کنید که حداقل آن مبلغ را پرداخت می‌کنید.»

«به این ترتیب، شما در واقع دستمزدها را کاهش نمی‌دهید.»

علاوه بر این، خانم دلال-دینی می‌گوید که شرکت‌های آمریکایی باید هزینه‌های قابل توجهی را برای ثبت درخواست‌های اچ-۱بی بپردازند که معمولاً علاوه بر هزینه‌های وکیل است.

او می‌گوید: «شرکت‌هایی که حامی مالی دریافت‌کنندگان ویزای اچ-۱بی می‌شوند، باید هزینه‌ای بین ۵ تا ۱۰ هزار دلار را علاوه بر حقوقی که به یک کارگر آمریکایی پرداخت می‌کنند، متحمل شوند.»

«در نهایت، اگر شرکت‌ها بتوانند یک کارگر آمریکایی واجد شرایط پیدا کنند، احتمالاً ترجیح می‌دهند او را استخدام کنند، زیرا این کار باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود.»
این افراد از چه کشورهایی می‌آیند؟
اکثریت بسیاری از افراد تأیید شده اهل هند هستند.

طبق آخرین آمار، حدود ۷۲ درصد از ویزاها به اتباع هندی و ۱۲ درصد به شهروندان چینی اعطا شده است.

حدود ۱ درصد از متقاضیان به ترتیب از کشورهای فیلیپین، کانادا و کره جنوبی بوده‌اند.

حدود ۷۰ درصد از افرادی که با ویزای اچ-۱بی وارد آمریکا می‌شوند مرد هستند و میانگین سنی افراد تأیید شده حدود ۳۳ سال است.
+2
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۵
    راستگوی بی طرفدار - سالزبورگ، اتریش
    ما ایرانی‌ها کم کم داریم از همه جا شوت میشیم. حتی یک درصد این نوع ویزا شامل حال ایرانیان نمی‌شود. تقاضا کم است یا به ایرانی ها نمی‌دهند؟؟
    1
    1
    ‌پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.