صدای آمریکا: یک عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی نسبت به بروز «قحطی» در ایران هشدار داد و گفت در صورت «ادامه ناترازیها در این سطح، احتمال بروز قحطی» وجود دارد.
سلمان ذاکر، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی، به خبرگزاری حکومتی رکنا گفت که «ادامه ناترازیها در این سطح، احتمال بروز قحطی را به وجود میآورد» و «اوضاع به همین منوال پیش برود باید منتظر قحطی هم باشیم.»
او در مورد راهکار مجلس و دولت جمهوری اسلامی برای مقابله با «قحطی احتمالی» و ابربحرانهایی که اقتصاد ایران را فراگرفته توضیح نداد.
همزمان با تشدید تلاطم در بازارهای مالی و بالا رفتن مداوم قیمت دلار، گروهی از کسبه بازار تهران اعتصاب کردند و با شعار «ببندید، ببندید» از دیگر بازاریان خواستند به آنها بپیوندند.
تصاویر منتشر شده در رسانههای اجتماعی در روز یکشنبه ۹ دی، صدها تن از بازاریان تهران را نشان میدهد که کرکرههای مغازهها را پایین کشیدهاند و ضمن راهپیمایی در محوطه بازار بزرگ تهران، شعار میدهند: «ببندید! ببندید!» معترضان اعتصابکننده در بازار بزرگ تهران و همچنین بازار سپهسالار، با شعار «بازاری باغیرت، حمایت حمایت» خواهان پیوستن سایر کسبه به اعتصابات شدند. تعطیلیهای مکرر، ایجاد محدودیت ساعات کاری و اجبار به بستن مغازهها پس از ساعت هشت شب به بهانه کنترل بحران برق در روزهای گذشته، همزمان با افزایش قیمت دلار تا بیش از ۸۰ هزار تومان، نارضایتیهای بازاریان و کسبه را شدت بخشیده است.
در روزهای گذشته، ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همزمان با تداوم مشکلات معیشتی کارگران و بازنشستگان و گسترش دامنه اعتراضات معیشتی به شهرهای مختلف گفته بود که اگر «تصمیمات درستی در رابطه با مشکلات قشر کارگر» اتخاذ نشود، «اثرات جدی و نگرانیهایی به وجود خواهد آمد.»
یک گزارش تصویری از اعتصاب کسبه بازار نشان میدهد که یکی از بازاریان اعتصابکننده در حضور نیروی انتظامی برخی موارد مورد اعتراض را از جمله «گرانی مواد اولیه به دلیل گران شدن ارز، رکود شدید در بازار به دلیل گرانی محصول، کمبود مواد اولیه، نبود نقدینگی در بازار، و از بین رفتن سرمایه تولیدکنندگان» اعلام میکند.
اعتصاب در بازار تهران پس از آن رخ داد که روز شنبه قیمت دلار به بیش از ۸۲ هزار تومان رسید و در حال حاضر نیز هر یک دلار آمریکا در بازار ایران حدود ۸۱ هزار تومان فروخته میشود. پیش از این برخی ناظران مشکلات اقتصادی را «پاشنه آشیل جمهوری اسلامی» دانستهاند.
در این زمینه پیشتر فریبرز کرمی زند، پلیس پیشین و کارشناس حوزه نظامی، با اشاره به زمزمههای افزایش نرخ سوخت در ایران گفته است: «افزایش قیمت بنزین و به تبع آن افزایش سایر قیمتها از جمله کالا، دارو، حمل و نقل، و اجارهبها، تصویب لایحه حجاب و عفاف و هزاران مشکل دیگری که مردم همین الآن با آن دست به گریبان هستند، تومار جمهوری اسلامی را در هم خواهد پیچید.»
جمشید اسدی، اقتصاددان در این زمینه به صدای آمریکا گفته که روند سقوط ریال در مقابل دلار از کنترل مقامات جمهوری اسلامی خارج شده و «اقتصاد ایران به مدیریت نظام ولایی از پاسداشت ارزشهای سرمایهای و مالی کشور ناتوان است. این سقوط صورت گرفته و هیچ چتر نجاتی وجود ندارد.»
در حالی که مقامات جمهوری اسلامی از حل بحرانهایی از جمله آلودگی هوا، کمبود برق، و کنترل نرخ ارزهای خارجی درماندهاند و تلاش میکنند آن را به آن چه «عملیات روانی دشمن» مینامند نسبت دهند، ناظران کارگزاران حکومت را «جماعتی هپروتی» و عامل «سونامی ورشکستگی» میدانند.
اعتصاب در بازار تهران در حالی که در روزهای پیشین وزارت علوم جمهوری اسلامی به دلیل آنچه «شرایط جوی» نامید، اعلام کرد که دانشگاهها تا پایان سال مجاز به برگزاری کلاسهای مجازی هستند؛ اقدامی که برخی ناظران آن را «حکومت نظامی نرم» قلمداد کرده و بعضی نیز آن را «اعتصابات سراسری غیررسمی» دانسته بودند.
+10
رأی دهید
-20
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۵
Ariyo Barzan - کالیفرنیا، ایالات متحده امریکا
فقط در این حیرتم که مردم منتظر چی هستند. نکنه انتظار دارن ترامپ بیاد صف اول تظاهرات
3
19
یکشنبه ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۵
Momijii - توکیو، ژاپن
حکومت اسلامی - لواطی ، آخوندی - مفعولی ، نتیجه اش بهتر از این نمیتونه باشه و وای بر ما مردم که برده وار اجازه به حکمرانی این اجانب ضد ایران و ایرانی دادیم !!
1
19
یکشنبه ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۱
دو کلمه حرف حساب - حصارک، ایران
ملت ذلیل شدن دیگه بس است. راه چاره اعتصاب ملی.
1
20
یکشنبه ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۵
hamid4053 - اصفهان، ایران
به رهبر مفعول کثیف ضد ایران و ایرانی باید گفت که دیگر به اهداف کثیفت رسیده ای. از خدا میخواهم که سقط شدنت را به تآخیر بیندازد تا در دستان ما به سزای اعمالت برسی. مردم به پاخیزید ما باید قیام کنیم. ما را دوباره تنها نگذارید ایران مال ما هست نه این مرتجعان کثیف دینی.
1
19
یکشنبه ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۳
paksan - ایران، ایران
برکناری رهبر بهترین کار در وضعیت امروز ایران هستش. وقتی برق به صنایع و کارخانه ها نمیدن خوب این قطعا برنامه نفوذی هاست برای به قحطی کشاندن کشور. تحربه انقلاب ۵۷ نشان داد این عنقلابیون فاسد ۵۷ هنوزم ول کن نیستند مجاهد و چپی و کمونیست و حزب اللهی و تجزیه طلبها و وابسته های خائن تازه دعواهاشون شروع میشه برای دریدن همدیگه و تکه تکه کردن کشور. اینها هیچکدوم هیچ برنامه ای برای زندگی مردم ندارن فقط نشستن چرتکه پول نفت و گاز و تاراج کشور را میکشند بدون ارائه حتی یک برنامه برای مشکلات امنیتی و اطلاعاتی و تهدیدات ارضی کشور و مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم. الان همین اوباش که از حفظ قیمتهای بنزین و برق و گازوئیل و گاز حمایت میکنند و همش میگن با این همه ثروت چرت باید گران بشه قسم میخورم سرکار بیان اولین کارشون تغییر قیمت اینهاست. الان خامنه ای چرا حقوق و دستمزدها را اصلاح نمیکنه و فراورده ها را اصلاح یعنی قیمت جهانی نمیکنه؟ آقا عربستان مگه بزرگترین منبع نفت دنیا نیست چرا قیمت بنزین در اونجا جهانیه؟ برق همینطور گاز همینطور. چرا در ایران بنزین را حاضرند از آب ارزانتر بفروشند ولی ۱۵۰ درصد گمرک ماشین
2
4
دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.