اعضای فرقه لو طاهور پس از آزادسازی کودکان دست به اعتراض زدندبی بی سی: فرقه «لو طاهور» بیش از ۳۰ سال است که برای فرار از نظارت مقامات، از کشوری به کشور دیگر نقل مکان میکند. مسیر این فرقه از اسرائیل آغاز شده و با گذر از کانادا به مکزیک و گواتمالا رسیده است.
اما آنها همواره در این کار موفق نبودهاند.
هفته پیش مقامات گواتمالایی ۱۶۰ کودک را از یک اردوگاه متعلق به این فرقه جنجالی یهودی افراطی در شهر اوراتوریو واقع در استان سانتا روزا، در حدود ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی پایتخت گواتمالا نجات دادند.
این یورش پس از آن انجام شد که چهار کودک در اواسط نوامبر از آنجا فرار کرده و و شرایطی را گزارش دادند که به گفته آنها در آن تحت آزار، خشونت و سوءاستفاده قرار داشتند.
دادستانی گواتمالا دلیل انجام این عملیات را ظن به ارتکاب جرایمی چون «قاچاق انسان به شکل بارداری اجباری، کودکآزاری و تجاوز» اعلام کرد.
در جریان بازرسی از اموال فرقه لو طاهور، «استخوانهایی در تعدادی جعبه» نیز کشف شد، هرچند دادستانی تصریح کرد «تا زمان مشخص شدن نتایج نهایی، نمیتوان اطلاعات بیشتری ارائه کرد». اعضای فرقه لو طاهور به محلی که کودکان در آنجا تحت سرپرستی مقامات گواتمالایی نگهداری میشوند، رفتنداین فرقه که در سال ۲۰۱۶ پس از اخراج از یک روستای مایایی به دلیل درگیری با مردم محلی در اوراتوریو مستقر شد، تمامی اتهامات را رد کرده و اقدامات دستگاه قضایی گواتمالا را «آزار مذهبی» توصیف میکند.
در ادامه به بررسی خاستگاه، مسیر، ارزشها و آداب و رسوم این گروه مذهبی که رسانهها آن را «طالبان یهودی» مینامند و همچنین مشکلات آن با دستگاه قضایی در کشورهای مختلف میپردازیم. فرقه پرسفر لو طاهور، که نام آن در زبان عبری به معنای «قلب پاک» است، در سال ۱۹۸۸ توسط خاخام شلومو هلبرانس در بیتالمقدس بنیان گذاشته شد.
این فرقه که تعداد اعضای آن بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ نفر تخمین زده میشود، از زمان تأسیس تاکنون با اتهامات متعددی از جمله کودکآزاری، آزار جنسی کودکان، آدمربایی و سهلانگاری در مراقبت از کودکان مواجه بوده است.
این مسئله باعث شده است که اعضای فرقه برای فرار از پیگردهای قانونی، مدام محل اقامت خود را تغییر دهند.
در سال ۱۹۹۰، هلبرانس این گروه را به ایالات متحده منتقل کرد و یک مدرسه یهودی در بروکلین تأسیس کرد.
چند سال بعد، فرقه لو طاهور با اولین مشکلات قانونی خود مواجه شد.
در سال ۱۹۹۳، هلبرانس در نیویورک به اتهام ربودن یک نوجوان که برای آماده شدن برای مراسم «بر میتصوا» نزد او تحصیل میکرد، دستگیر شد. «بر میتصوا» مناسکی دینی است که نشاندهنده آغاز دوران بزرگسالی و سن تکلیف در یهودیت است. اعضای این فرقه مدعی هستند که به دلایل مذهبی آزار و اذیت میشوندوالدین این نوجوان، هلبرانس را متهم کردند که سعی در «شستشوی مغزی» پسرشان داشته است، در حالی که این خاخام نیز آنها را به سوء استفاده از فرزندشان متهم کرد.
سرانجام، دادگاه هلبرانس را به جرم آدمربایی محکوم کرد و او دو سال را در زندان گذراند تا اینکه در سال ۱۹۹۶ آزادی مشروط گرفت.
در سال ۲۰۰۰، این خاخام از ایالات متحده اخراج و به اسرائیل فرستاده شد، اما مدت زیادی در آنجا نماند و تصمیم گرفت به همراه پیروانش در استان کبک کانادا مستقر شود.
این فرقه سپس در شهر کوچک سنت آگاته با حدود ۱۰ هزار نفر جمعیت، که دو ساعت رانندگی تا مونترال فاصله دارد، مستقر شد.
اما در آنجا نیز شکایات جدیدی علیه این گروه مطرح شد و در سال ۲۰۱۳ سازمان خدمات اجتماعی آنها را به سهلانگاری در مراقبت از کودکان متهم کرد.
بر اساس گزارشهای رسانههای محلی در آن زمان، مقامات کانادایی نگران سلامت و بهداشت کودکان و تحصیل آنها نیز بودند، زیرا به نظر میرسید این کودکان که در خانه آموزش میدیدند، مهارتهای پایه ریاضی را فرا نمیگرفتند. گواتمالا و مکزیکاعضای لو طاهور سعی کردند کودکانی را که توسط مقامات گواتمالا نجات داده شده بودند، پس بگیرندمدت کوتاهی پس از آن، اعضای فرقه کانادا را ترک کرده و در شهر سن خوان لا لاگونا در گواتمالا، که عمدتاً بومیان مایایی در آن سکونت دارند، مستقر شدند.
در آنجا نیز از آنها استقبالی نشد. پس از چند ماه اختلاف، شورای ریش سفیدان سن خوان تصمیم به اخراج گروه گرفت، دلیل این تصمیم رفتار اعضای فرقه بود که از معاشرت با مردم محلی خودداری کرده و حتی حاضر به سلام کردن یا صحبت با ساکنان نبودند.
میگل واسکز چولوتیو، عضو شورای ریش سفیدان، در آن زمان به خبرگزاری رویترز گفت: «ما در خیابانها از حضور آنها احساس تهدید میکنیم. فکر میکنیم آنها قصد دارند دین و آداب و رسوم ما را تغییر دهند.»
برای وادار کردن آنها به ترک منطقه، مقامات محلی به آنها اولتیماتوم داده و تهدید کردند که دسترسی آنها به خدمات عمومی را قطع خواهند کرد.
این فرقه تصمیم گرفت به گواتمالاسیتی نقل مکان کند. مدتی بعد، وزارت دادگستری برای بررسی احتمال وجود موارد کودکآزاری، به مقر این فرقه در آنجا یورش برد.
در سال ۲۰۱۶ آنها مجدداً به شهر ال آماتیو در بخش اوراتوریو، در حدود ۸۰ کیلومتری گواتمالاسیتی نقل مکان کردند.
یک سال بعد، مطبوعات اسرائیل خبر مرگ هلبرانس را منتشر کردند که گویا هنگام انجام مناسکی مذهبی در رودخانهای در ایالت چیاپاس مکزیک رخ داده بود.
پس از آن، رهبری لو طاهور به دست نحمان هلبرانس، پسر بنیانگذار فرقه، که حتی افراطیتر از پدرش محسوب میشد، افتاد.
در سال ۲۰۱۸، پرونده آدمربایی دو کودک خردسال - که مادرشان پس از فرار از جامعه مستقر در گواتمالا آنها را به نیویورک برده بود - منجر به متهم شدن ۹ عضو فرقه لو طاهور و زندانی شدن چهار نفر از آنها، از جمله نحمان هلبرانس، پسر بنیانگذار و رهبر فعلی فرقه، شد.
هلبرانس دایی این کودکان بود. تصاویر یک خانواده عضو گروه لو طاهور که سال ۲۰۲۱ جلوی سفرشان از فرودگاه گواتمالا به مقصد ایران و از طریق کردستان عراق گرفته شد«اعلامیه وفاداری و تسلیم به حضرت مقام معظم رهبری» در سال ۲۰۱۸، اعضای این گروه پس از اعلام بیعت با آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی از ایران درخواست پناهندگی کردند.
در آن زمان رسانههای اسرائیلی گفتند مقامهای این کشور نگران استفاده احتمالی ایران از اعضای گروه به عنوان اهرم فشار علیه اسرائیل هستند.
سال ۲۰۲۱ رسانهها خبر دادند که مقامات گواتمالا دو اتوبوس حامل اعضای این گروه را که قصد ورود به مکزیک داشتند متوقف کردند. بر اساس گزارشها این افراد قصد داشتند با هواپیما به کردستان عراق سفر کنند، و از آنجا به مقصد نهایی خود ایران بروند.
به گزارش رسانهها، رهبران این گروه برای کل اعضای خود از ایران درخواست پناهندگی کرده بودند. بر اساس اسناد ثبتشده در دادگاه فدرال آمریکا در یک پرونده جنایی در سال ۲۰۱۹، به بیعت رهبر این گروه با رهبر جمهوری اسلامی ایران اشاره شده است.
بر اساس اسناد دادگاه این گروه وفاداری و بیعت خود را به «رهبر و دولت» ایران اعلام کرده و خواستار «پناهندگی، حفاظت و آزادی مذهبی برای خانوادههای اعضای خود» شده بود.
رهبران لو طاهور در این درخواست که در سال ۲۰۱۸ مطرح شده بود، همچنین خواستار «همکاری و کمک برای مقابله با سلطه صهیونیسم به منظور آزادسازی صلحآمیز سرزمین مقدس و ملت یهود» شده بودند.
این درخواست برای اولین بار توسط وبسایت یشیوا ورلد نیوز گزارش شد که آن را در میان اسناد ثبتشده در دادگاه فدرال آمریکا پیدا کرده بود.
در نسخه فارسی اعلامیه که ضمیمه پرونده بوده آمده: «به نام پروردگار قادر - جامعه چشک اشلومو و جنبش لو طاهور یهودیان وفادار به هاشم (پروردگار والا) و تورات حقیقی او پرچمدار مبارزه با صهیونیسم و سلطه آنها بر سرزمین مقدس و ملت یهود.»
در این اعلامیه که تاریخ نوامبر ۲۰۱۸ را دارد به فارسی نوشته شده: «اعلامیه وفاداری و تسلیم به حضرت مقام معظم رهبری و دولت جمهوری اسلامی ایران و دادخواست همیاری و همکاری جهت روبرویی با سلطه صهیونیسم در جهت آزادی صلح آمیز سرزمین مقدس و ملت یهود از طرف جنبش لو طاهور و درخواست جامعه برای پناهندگی، محافظت و آزادی مذهبی خانوادههای اعضای وفادارش در جامعه چشک اشلومو»
رسانهها در ایران همان زمان این اخبار را منتشر کردند ولی هیچیک از مقامات رسمی به دریافت این درخواست و پاسخ احتمالی دولت یا رهبر جمهوری اسلامی به آن اشاره نکرد. بعضی رسانهها در ایران در توصیف گروه لو طاهور اتهامات علیه آنها را «بیاساس» دانسته و از «آزار و اذیت یهودیان لو طاهور در اردوگاه گواتمالا» خبر داده بودند.
سال ۱۴۰۰ سایت خبری مشرق نوشته بود که این گروه تنها «یکی از گروههای یهودی ضد صهیونیسم است که به دلیل مخالفت با اشغالگری و پایبندی به سنتها و آموزههای تورات در تمام نقاط جهان مورد اذیت و آزار قرار میگیرند و بنیانگذار این گروه نیز تأکید کرده است مقامات اسرائیل تا نابودی این فرقه، دست از تلاشهای خود برنخواهند داشت.»
در گذشته نیز بعضی از یهودیان ضد صهیونیسم از جمله با محمود احمدینژاد رئیس جمهور وقت ایران دیدار کرده بودند.
در سالهای اخیر، گروه لو طاهور تلاش کرده در کشورهای اروپای شرقی و بالکان مانند رومانی، ترکیه و مقدونیه مستقر شود، اما این کشورها چنین اجازهای ندادهاند. حییم و یانته تلر در شهر کوچکی در جنوب مکزیکوسیتی نجات یافتندرژیم غذایی و پوشش سختگیرانه این گروه بسیاری از آداب و رسوم یهودیت حَسیدی، یکی از جریانهای سنتی و عرفانی یهودیت را دنبال میکند، اما در اجرای آنها حتی سختگیرتر است.
در مورد پوشش نیز چنین رویهای دارند: زنان باید از سر تا پا با لباس سیاه پوشیده شوند، به نحوی که تنها صورتشان قابل مشاهده باشد، و مردان لباس سیاه میپوشند، کلاه بر سر میگذارند و هرگز ریش خود را نمیتراشند. لو طاهور یکی از تندروترین فرقههای یهودیت به شمار میرود و از سوی یهودیان میانهرو طرد میشودرژیم غذایی آنها بر اساس قوانین کاشروت تنظیم شده که مجموعهای از قوانین کتاب مقدس است که تعیین میکند کدام غذاها برای یهودیان مناسب (کوشر) هستند.
اما در این زمینه نیز آنها رویکردی افراطیتر دارند. اکثر غذاهای آنها خانگی است و با استفاده از مواد طبیعی و فرآوری نشده تهیه میشود.
آنها مرغ یا تخم مرغ نمیخورند، زیرا معتقدند که از نظر ژنتیکی دستکاری شدهاند. اما غاز و تخم غاز مصرف میکنند. همچنین از خوردن برنج، پیازچه یا سبزیجات برگی خودداری میکنند، زیرا نگران وجود حشرات در آنها هستند.
در مورد سایر سبزیجات و میوهها، همیشه قبل از مصرف، پوست آنها را جدا میکنند، حتی در مورد گوجه فرنگی.
در مورد نوشیدنیها، آنها تنها شیر گاوهایی را که خودشان میدوشند مینوشند و شراب خود را نیز تهیه میکنند.
کودکان نیز اجازه ندارند شیرینیهای خریداری شده از فروشگاه را بخورند؛ شیرینیهای آنها محدود به شکلات خانگی یا میوهها، آجیل و تخمهها است.
ارتباط آنها با فناوری نیز بسیار محدود است و از استفاده از وسایل الکترونیکی، از جمله تلویزیون و کامپیوتر، خودداری میکنند. ضد صهیونیست و ریاضتکش موضع سیاسی آنها مخالف صهیونیسم است، زیرا نگران هستند که ناسیونالیسم سکولار جایگزین ایمان یهودی در اسرائیل شود.
علیرغم مواضع افراطیشان، اعضای این فرقه معتقدند که کاملاً در چارچوب سنت یهودی و هنجارهای مذهبی عمل میکنند و در واقع، کار جدید یا متفاوتی انجام نمیدهند.
شای فوگلمن، روزنامهنگار روزنامه اسرائیلی هاآرتص که در سال ۲۰۱۲ فرصت نادری داشت تا پنج روز را با اعضای لو طاهور زندگی کند، نوشت: «آنها خود را تنها کسانی میدانند که پیرو راه حقیقت هستند و خود را نگهبانان دیوارها و مدافعان آخرین شعله باقیمانده در جهان یهود میپندارند. آنها به سایر شاخههای حسیدیسم به چشم تحقیر نگاه کرده و آنها را سازشکار میدانند و پست و منحط توصیف میکنند.»
فوگلمن تصریح کرد که اعضای لو طاهور ملزم هستند «در تمام اوقات، از دل و جان، خدا را عبادت کنند و به او خدمت کنند. کتابخانههای آنها تنها شامل کتابهای یهودی است. در خانههای آنها تلویزیون، رادیو یا کامپیوتر وجود ندارد. مفاهیمی مانند اوقات فراغت، گسترش افق دید یا جستجوی رشد شخصی، به معنای دقیق غربی آن، در اینجا جایی ندارد.»
او افزود: «دیوارهای خانههای آنها فاقد هرگونه تزئینات است؛ هیچ عکس، طلسم یا تصویری از خاخامها وجود ندارد. در اکثر موارد، تنها تزئینات موجود شمعدانها، شمعدانهای هفت شاخه یا اشیاء مذهبی نقرهای هستند که همگی در یک جعبه شیشهای نگهداری میشوند.»
در کنار این توصیف از زندگی ریاضتکشانه و تعهد مذهبی فرقه، در سالهای اخیر اتهامات متعددی در مورد استفاده از روشهای افراطی و خشن برای کنترل اعضا مطرح شده است، از جمله استفاده از تنبیه بدنی علیه کودکان و ازدواج اجباری دختران زیر سن قانونی با مردان مسنتر.
این اتهامات از سوی اعضای سابق فرقه و بستگان آنها مطرح شده است.
یکی از اعضای این فرقه در سال ۲۰۱۹ به بیبیسی گفت: «جامعه ما متهم به ترویج ازدواج بین کودکان نیز شده است. اما ما هرگز چنین کاری نکردهایم. این امری شخصی است. اگر کسی احساس کند که توانایی و آمادگی تشکیل خانواده را بر اساس اصول مذهبی خود دارد، این تصمیم خود اوست. شما نمیتوانید حق ازدواج را از کسی سلب کنید.»
+2
رأی دهید
-22
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Ary@mard - ما لاگا، اسپانیا
تو این دنیا کم اسکل نداریم که یا دنبال دین هستند یا فرقه گرایی.خرد یارتان باد🙏🏼
0
37
شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
اینگونه نیست که تمام یهودیان انیشتین هستند. بین ان ها هم عقب افتاده های بنیادگرای جامد ال مخِ بسیارانی هستند که اخوندهای ما جلوی ان ها فیثاغورث هستند
2
24
شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۲۴
راستگوی بی طرفدار - سالزبورگ، اتریش
در هندوستان، چین و نپال و ژاپن دینی قدیمی است که آلت پرستند با سرچ در یوتیوب میتوان چیزهای جالبی از این دین قدیمی دید. جالب این است که هزاران سال است اساس سیاست و دین بسیاری کشورها همین دین است. شاید بپرسید چطور؟ بگذارید کاشف آن خود سخن بگوید من مقاله دزد نیستم. جناب ایمان سلیمانی میگوید مذهب و سیاست بسیار از این مذهب تاثیر گرفته اند مثلا مذهب شیعه تمامی اعتبار و موجودیتش از آلت است. مثلا امام حسین اگر از آلت علی نبود امام نبود و اصلا مهم نبود که شعارش چی است و هدفش چی است. امام رضا چرا شد امام رضا چون محصول آلت امام هفتم بود. این در سلسله جمهوری و پادشاهی موروثی هم حکم میکند. در این سیستمها شایستگی ها و توانایی شخصیت، زیبایی، سخنوری عدالتخواهی. هوش و صدها ملاک تاثیر گذار نیست تنها عامل انتخاب الهام علیف آلت پدرش بوده. خامنه ای هم مجتبی را دارد و رضا پهلوی هم از محمدرضا است و از رضا شاه!! حالا طرفداران اینها هم از این آلت پرستی سود میبرند. یعنی آلت ناندانی اینهاست.بر ای به قله رسیدن صحبت از توانایی بودن نیست بلکه تعلق به آلت. والسلام
1
0
شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.