العربیه: آکادمی علوم و هنرهای سینمایی آمریکا در فهرست اولیه خود، فیلم «درخت انجیر معابد» ساخته محمد رسولاف را که بدون مجوز در ایران ساخته شده است، به عنوان نامزد جایزه اسکار برگزید.
آکادمی علوم و هنرهای سینمایی فهرست اولیه نامزدها را در 10 رشته برای نود و هفتمین مراسم جایزه اسکار منتشر کرده است تا در رایگیری اعضای آکادمی در هر رشته نامزدهای نهایی تعیین شوند.
براساس این فهرست اولیه، «درخت انجیر معابد» محمد رسولاف به عنوان فیلمی از آلمان درکنار 14 فیلم دیگر از جمله «از نقطه صفر» محصول فلسطین، «من هنوز اینجا هستم» از برزیل و «دختری با سوزن» از دانمارک به عنوان نامزد در بخش بینالمللی پذیرفته شده است. محمد رسولاف «درخت انجیر معابد» را بدون مجوز در ایران ساخته است که به حوادث مربوط به خیزش «زن زندگی آزادی» در سال 1401 و درگیری در یک خانواده میپردازد، دو دختر جوان و نوجوان به همراه مادر خانواده در تقابل با مرد قرار میگیرند که قاضی دادگاه انقلاب است و علیه معترضان احکام سنگینی صادر میکند.
محمد رسولاف برای این فیلم نامزد دریافت جایزه نخل طلای جشنواره کن بود که سرانجام مخفیانه از کشور خارج و برنده جایزه ویژه هیئت داوران شد.
روزنامهنگاران سینمایی مقیم هالیوود نیز اخیرا این فیلم را که بدون مجوز در ایران ساخته شده است به عنوان نامزد بهترین فیلم بخش فیلمهای غیرانگلیسیزبان در مراسم جایزه گلدن گلوب برگزیدهاند که در صورت دریافت این جایزه، بخت رسولاف برای جایزه اسکار بیشتر خواهد شد.
آکادمی اسکار پس از پایان رایگیری اعضا، هفدهم ژانویه نامزدهای نهایی اسکار را معرفی خواهد کرد و از یازدهم فوریه رایگیری برای تعیین جوایز آغاز خواهد شد. مراسم نود و هفتمین جوایز اسکار روز یکشنبه دوم مارس در لسآنجلس برگزار خواهد شد.
برخی کارشناسان سینمایی میگویند با توجه به محبوبیت فیلم رسولاف احتمال راهیابی آن به فهرست نامزدهای نهایی وجود دارد. شیرین سوهانی و حسین ملایمی نیز با فیلم «در سایه سرو» در بخش انیمیشن کوتاه در فهرست نامزدهای اولیه قرار گرفتهاند که پیشتر چند جایزه نیز دریافت کرده است. خبر جای گرفتن «درخت انجیر معابد» در فهرست اولیه جایزه اسکار با شادمانی بسیاری در میان سینماگران ایرانی روبرو شده است. رسولاف پیش از این برای فیلم «شیطان وجود ندارد»
برنده جایزه خرس طلایی جشنواره فیلم برلین شده بود. او پس از چند بار بازداشت و زندان، در اردیبهشت 1403 توسط دادگاه انقلاب به اتهام « اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» به دلیل ساخت فیلم و امضای بیانیههای اعتراضی علیه حکومت ایران به هشت سال زندان، شلاق، جزای نقدی و ضبط اموال محکوم شد.
+13
رأی دهید
-1
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.