روزنامه هممیهن این ویدیو را زیرعنوان دیدار «مهدی کروبی و علی اکبر ناطقنوری بعد از ۱۵ سال» سهشنبه شب (۲۷ آذر)… pic.twitter.com/2y0FduEohm
— BBC NEWS فارسی (@bbcpersian) December 18, 2024 یورونیوز: روزنامه هممیهن با انتشار ویدیویی از دیدار مهدی کروبی و علیاکبر ناطق نوری پس از ۱۵ سال خبر داد. این نشریه را غلامحسین کرباسچی اداره میکند. او در انتخابات ریاستجمهوری ۸۸ مشاورعالی کروبی بود.
در این دیدار حسین کروبی، فرزند آقای کروبی نیز حضور داشت. مهدی کروبی و ناطق نوری هر کدام دو دوره رئیس مجلس ایران بودند.
مهدی کروبی ۸۷ ساله از رهبران جنبش اعتراضی سال ۱۳۸۸ ایران موسوم به «جنبش سبز» بیش از یک دهه در حصر بوده است. با روی کار آمدن مسعود پزشکیان، زمزمههایی از رفع حصر به گوش رسید. با این حال آقای پزشکیان در پاسخ به پرسش خبرنگاران بدون اشاره مستقیم به نام میرحسین موسوی و زهرا رهنورد گفته بود «مشکل آقای کروبی حل است، برای آن یکی هم داریم کار میکنیم.»
دیدار کروبی و ناطق نوریمهدی کروبی سال ۲۰۱۸ در نامهای به علی خامنهای رهبر ایران گفته بود «نظام در سراشیبی قرار گرفته است.»
هشدار کروبی به خامنهای درباره دخالت مجتبی در انتخابات ۸۸
او در آن نامه همچنین از نقش مجتبی خامنهای فرزند رهبر جمهوری اسلامی در انتخابات سال ۸۸ انتقاد کرده بود.
مهدی کروبی به همراه میرحسین موسوی از جمله نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۸ بودند، انتخابات پرحاشیهای که در نهایت به دوباره رئیسجمهور شدن محمود احمدینژاد منجر شد. این انتخابات با اعتراض گسترده مردم و حضور آنها در خیابان به یک حرکت اعتراضی به نام جنبش سبز بدل شد.
جنبش سبز سال ۸۸آقای کروبی مدتی حدود سه سال (۱۳۸۹–۱۳۹۲) در یک منزل مسکونی جدا از خانوادهاش تحت مراقبت نیروهای امنیتی قرار داشت. او پس از آن به خانه خود بازگردانده شد و آنجا در حصر خانگی بهسر میبرد.
محافظهکاری که اصلاحطلب شد
علیاکبر ناطق نوری در انتخابات ۷۶ بهعنوان کاندیدای محافظه کار و رقیب سید محمد خاتمی وارد عرصه شده بود.
او از جمله سیاستمداران محافظهکاری است که از قطار قدرت پیاده شد و کمتر در جمع سیاسون محافظهکار حضور یافت. سیر و سرعت تحولات طی دو دهه اخیر بهویژه پس از انتخابات سال ۸۸ به گونه ای بود که شخصیت سیاسی مانند ناطق نوری اکنون در سپهر سیاسی ایران به عنوان چهرهای نزدیک به اصلاح طلبان یا دستکم با تفکرات کمتر رادیکال شناخته می شود.
احتمال گفتوگو بر سر مساله جانشینی رهبری در ایران
گمانه زنی در مورد چرایی دیدار این دو چهره سیاسی در شرایطی که وضعیت کشور در آستانه یک بحران عمیق قرار دارد رنگ تازهای به خود گرفته است. این دو چهره سیاسی هر یک در دورهای، مسئولیتی را در نظام جمهوری اسلامی بر عهده داشتند و به تبع در روزهای خطیر سیاسی از این دست ملاقاتهایی با یکدیگر داشتند.
موضوع جانشینی رهبر جمهوری اسلامی و همچنین بررسی چرایی کارنامه اسفبار سپاه پاسداران در منطقه، بهویژه پس از سقوط بشار اسد و مشخص شدن نقش ایران در حفظ رژیم سوریه در این سالها، از جمله مواردی است که احتمالا درچنین دیدارهایی محل بحث و تبادل نظر خواهد بود.