ایران اینترنشنال: در ادامه واکنشهای جمهوری اسلامی به اظهارات مقامات غربی در نشست شورای امنیت و سخنان رافائل گروسی، معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی حرفهای گروسی را «نیتخوانی» دانست و نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل نیز تاکید کرد فعال شدن مکانیسم ماشه، «پاسخ قاطع» خواهد گرفت.
امیرسعید ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: «این به اصطلاح اسنپبک (مکانیسم ماشه)، ابزاری در دستان شما برای سوءاستفاده و تهدید ایران نیست. ایران بهروشنی اعلام کرده که هر حرکت تحریکآمیزی با پاسخی قاطع و متناسب روبهرو خواهد شد.»
پیش از این نیز مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، تهدید کرده بود که در صورت فعال شدن مکانیسم ماشه از سوی سه کشور اروپایی، جمهوری اسلامی از پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (انپیتی) خارج خواهد شد.
در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی نحوه اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و توافق برجام، سه قدرت اروپایی و آمریکا هشدار دادند که ایران به طور مداوم از تعهدات برجامی خود فاصله میگیرد و زمان آن رسیده که تهران با اتخاذ گامهای عملی، روند گسترش برنامه هستهای خود را متوقف و معکوس کند.
پیش از آن، آلمان، فرانسه و بریتانیا، سهشنبه ۲۷ آذر و ساعاتی قبل از جلسه شورای امنیت در مورد نحوه اجرای قطعنامه ۲۲۳۱، در بیانیه مشترکی از جمهوری اسلامی خواستند از تشدید تنش هستهای دست بردارد و مسیر خود را تغییر دهد تا راهی برای یک راه حل دیپلماتیک پیدا شود.
رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ۱۶ آذر گفته بود غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم در ایران به «هفت یا هشت برابر یا حتی بیشتر» رسیده است.
گروسی همچنین در مصاحبه با خبرگزاری ایتالیایی ای.ان.اس.ای بار دیگر گفت: «ایران اورانیوم را نزدیک به سطح نظامی غنی میکند.»
کاظم غریبآبادی، معاون حقوقی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، اظهارات گروسی را «نیتخوانی» دانست و افزود: «برنامه غنیسازی ایران، اهداف نظامی ندارد.»
او گفت: «آن چیزی که در اظهارات گروسی هیچ وقت به آن اشاره نشده است، علت اصلی وضع موجود است که همانا عدم اجرای تعهدات طرفهای مقابل تحت برجام و خروج یکجانبه آمریکا از آن بود.»
آژانس بینالمللی انرژی اتمی، نهاد نظارتی هستهای سازمان ملل، اعلام کرد که ایران در ماه جاری میلادی، غنیسازی اورانیوم را تا سطح ۶۰ درصد که به حدود ۹۰ درصد لازم برای استفاده تسلیحاتی نزدیک است، بهطور چشمگیری شتاب داده است.