انتقادات به مصاحبه علی شمخانی؛ «متهم در جایگاه شاکی»

علی شمخانی، مشاور علی خامنه‌ای،رهبر جمهوری اسلامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظامدویچه وله: علی شمخانی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی که در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی بود، در آخرین مصاحبه‌اش ادعا کرده هنوز همه‌کاره پرونده هسته‌ای است. او گفته به هیچیک از روسای جمهور پیشین رأی نداده است.

علی شمخانی، مشاور سیاسی علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، اخیرا در مصاحبه‌ای  به مناسبت روز دانشجو، حملاتی لفظی علیه حسن روحانی و سایر روسای جمهوری پیشین کرد و مدعی شد که همه کاره پرونده هسته‌ای ایران است.

او دراین مصاحبه که با وبسایت خبری نور نیوز، نزدیک به شورای عالی امنیت ملی انجام داد، گفته است: «من نه به احمدی‌نژاد رای دادم، نه به رئیسی، نه به روحانی رای دادم، هیچ وقت. اما به پزشکیان رای دادم ... به هیچ کدام از آن روسای جمهور رای ندادم. آدم‌های رقیبشان مناسبت‌تر بود.»

با ایراد این سخنان این پرسش در میان بسیاری از رسانه‌ها و خبرنگاران و حتی فعالان سیاسی مطرح شده که با وجود اینکه شمخانی به هیچکدام از روسای جمهور سابق رأی نداده، چگونه در همه دوره‌ها نقشی کلیدی داشته و هدف او از طرح این موضوع در شرایط کنونی چیست.

محمدصادق جوادی حصار سخنگوی حزب اعتماد ملی در این باره به خبرگزاری ایلنا گفت: «اگر باورشان این است که این آدم‌ها با این مختصات قابل همکاری، اعتماد و همراهی نبوده‌اند شاید یکی از بهترین کار‌ها این بود که آقای شمخانی در مدتی که با این رؤسای جمهور همکاری می‌کرد استعفا می‌داد و دلایل استعفایش را هم به مردم می‌گفت.»

علی شمخانی در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی دبیر شورای عالی امنیت ملی شد. روحانی در کتاب خاطرات خود که در اواخر مرداد‌ماه سال جاری منتشر شد، نوشته است علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ابتدا با انتخاب دریابان علی شمخانی به‌عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی مخالف بوده است. روحانی همچنین افزوده است که خودش هم بعد از این انتصاب "پشیمان" شده اما " راه بازگشت مناسبی" وجود نداشته است.
پرونده هسته‌ای و "کاسبان تحریم"
علی شمخانی که در یک سال گذشته کمتر در انظار عمومی دیده شد، در بخش دیگری از مصاحبه خود می‌گوید هنوز هم مسئول پرونده هسته‌ای است و مذاکره با تروئیکای اروپایی به دستور او صورت گرفته است.

شمخانی در بخش دیگری از سخنان‌اش از عملکرد دولت روحانی و عکس‌العمل ایران در آن زمان نسبت به خروج آمریکا از برجام انتقاد کرد.

محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا با انتقاد از صحبت‌های اخیر شمخانی گفت: «ایشان که منتقد همه است خودش باید بگوید برای این پرونده چه کاری کرده جز اینکه مانع شد که برجام اجرا و تحریم‌ها هم برداشته شود و شایعات فراوانی هم وجود دارد که تحریم‌ها توسط بعضی از بستگان‌شان دور زده می‌شود و منفعت‌های کلانی هم می‌برند.»

محمد مهاجری با اشاره به سود بردن خانواده شمخانی از تحریم‌ها گفت: «موضوعاتی که درباره خانواده ایشان در افکار عمومی مطرح شده هیچ‌گاه از سوی ایشان تکذیب نشده است. اگر این حرف‌هایی که در مورد فرزاندشان گفته می‌شود درست باشد معنایش این است که ایشان هم جزو کاسبان تحریم بوده است.»

چندی پیش خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد، وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در حال بررسی ارتباط بانک جی‌پی مورگان با صندوق سرمایه‌گذاری "اوشن لئونید" (Ocean Leonid Investments) است که گفته می‌شود بخشی از شبکه حسین شمخانی، پسر علی شمخانی، مقام ارشد پیشین امنیتی ایران، است. این بررسی متمرکز بر رعایت قوانین بانکی و فعالیت‌های شمخانی است.

۱۲ منبع به خبرنگاران بلومبرگ گفتند که گروه اقتصادی "میلاووس" به رهبری حسین شمخانی، با نام مستعار "هکتور"، از دو سال پیش طبقه سی‌وهشتم یک برج لوکس در دبی را اجاره کرده و پس از مدتی کوتاه در بازار جهانی انرژی به نفوذ زیادی دست یافته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که دفتر شرکت اوشن لئونید نیز در همان برج مستقر است.

برخی مدیران ارشد این شرکت، به دلیل ترس از تحریم‌ها، سمت خود را در موسسات خیریه اعلام کرده‌اند.
"متهم در جایگاه شاکی"
مدیر مسئول رویداد ۲۴ نیز با حمله به شمخانی می‌گوید که او خود متهم است و باید پاسخگو شود و نه اینکه در جایگاه شاکی از دیگران انتقاد کند. او می‌افزید:« شمخانی باید به این سوال پاسخ دهد که مشخصا در یک دهه فعالیت خود در شورای عالی امنیت ملی چه دستاوری داشته است؟ ایشان در این جایگاه و در حالی که کشور با سه بحران مهم در دی ۹۶، آبان ۹۸ و پاییز ۱۴۰۱ مواجه شد؛ چطور عمل کردند؟ مثلا توضیح دهند که چطور با معترضان مواجه شدند؟ چند نفر کشته شدند؟».

محمد حیدری در ادامه به سرنگون کردن هواپیمای مسافربری اوکراینی توسط سپاه پاسداران می‌پردازد و خواستار توضیح در این زمینه می‌شود: «در زمان بزرگترین خطای نظامی تاریخ ایران در سرنگونی هواپیمای اوکراینی به عنوان بالاترین جایگاه تصمیم‌گیری در حوزه امنیتی و نظامی کشور چه قصوری داشته‌اند؟»

ناظران می‌گویند با این مصاحبه احتمالا سر فصل جدیدی از تسویه حساب بین‌ جناح‌های مختلف در جمهوری اسلامی آغاز شده که می‌تواند به افشاگری‌های متقابل منجر شود.
+11
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.