سوریه یک هفته پس از سقوط اسد؛ از بازگشایی کلوب‌های شبانه تا تردد زنان با حجاب اختیاری

یورونیوز: یک هفته پس از سقوط رژیم بشار اسد و سلطه شورشیان تحت رهبری گروه تحریر شام، در سوریه چه می‌گذرد؟

موج‌های پیاپی شادی‌های خیابانی در حال فروکش کردن است و حداقل در دمشق زندگی عادی تقریبا جریان پیدا کرده است؛ جایی که بسیاری از مردم با اعتماد بنفس خاصی مدام تاکید می‌کنند: «دیگر اجازه نخواهیم داد که تحت ظلم قرار بگیریم.» روز یکشنبه همچنین از بازگشایی مدارس و عادی شدن وضعیت آموزشی در این کشور خبر رسید.

شورشیان هم به عنوان پلیس راهنمایی و رانندگی بر روان بودن ترافیک شهر نظارت دارند و هم با غارت و تخریب اموال عمومی و درگیری‌های انتقام‌جویانه که بسیار کاهش یافته‌اند، برخورد می‌کنند.

ظاهرا انتقال قدرت سیاسی و اجرایی در سوریه در آرامش خاصی دنبال می‌شود. روزانه شمار بیشتری از کارمندان و کارگران به سر کارهای خود برمی‌گردند و فرودگاه دمشق نیز به عنوان نماد دروازه سوریه به روی جهان، برای بازگشایی و ازسرگیری سفرهای هوایی بین‌المللی آماده می‌شود.

برخی از رستوران‌ها چهار روزی می‌شود که سرو کردن مشروبات الکلی را از سر گرفته‌اند و تعدادی از کلوب‌های شبانه نیز فعالیت خود را از سر گرفته‌اند. هر چند که هنوز شورشیان در مورد فروش و مصرف مشروبات الکلی حکم صادر نکرده و قانونی وضع نکرده‌اند ولی در کافه‌های محله مسیحی‌ها در دمشق نیز نوشیدن آبجو توسط مشتریان از سرگرفته شده است. حداقل فعلا شورشیان با رعایت حقوق اقلیت‌ها از کنار این کافه‌ها و رستوران‌ها آرام عبور می‌کنند و در مواردی هم مانع آزار و اذیت مخالفان فروش نوشیدنی‌های الکلی می‌شوند. در دمشق به نظر می‌رسد که آزادی‌های اجتماعی برقرار است. زنان با حجاب اختیاری در خیابان‌ها تردد می‌کنند و شورشیان با لبخند با زنانی که موهایشان را نپوشانده‌اند، عکس یادگاری هم می‌گیرند.
دمشق، سوریهویدیوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نیز نشان می‌دهد که ابومحمد جولانی، رهبر گروه تحریر شام نیز در مواجهه با درخواست دختر جوانی که از او درخواست گرفتن عکس یادگاری می‌کند، از او می‌خواهد که برای ایستادن کنارش در عکس کلاه بر سربگذارد.

چنین تصاویری نشان می‌دهد که آقای جولانی نیز فعلا بر لزوم احترام متقابل مردم به باورهای مذهبی یکدیگر تاکید دارد. برخلاف برخی نگرانی‌های اولیه، اماکن مذهبی شیعیان در دمشق و اطراف آن نه تنها توسط شورشیان تخریب نشده‌اند، بلکه درهای خود را به روی زواری که فعلا تعداد آنها کم‌شمار است، گشوده‌‌اند.

البته همچنان گروه‌هایی از مردم سوریه تاکید دارند که شورشیان اسلام‌گرایِ حاکم نماینده اکثریت جامعه این کشور نیستند و نگرانند که آنها پس از مدتی با نقض آزادی‌های مذهبی، اجتماعی و سیاسی مانع از اداره دموکراتیک کشور شوند.

اما فارغ از اینها، مردم سوریه با مشکلات حاد دیگری نیز مواجه‌اند که حل آنها توان دولت انتقالی و دولت آتی سوریه را به چالش خواهد کشید: اقتصاد ویران شده، فقر گسترده، تورم و بیکاری بالا، فساد فراگیر، بحران آوارگان و مهاجران، شهرها و زیرساخت‌هایی که در اثر جنگی طولانی نابود شده‌اند.
+31
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۱
    karaji - کرج ، ایران

    این همه پول و تبلیغ و کشته از ما ، لذت دنیوی و اخروی برای اونها ، عجب دنیای نا حقی !!
    2
    43
    یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    یادتونه ما رو از سوریه ای شدن میترسوندن؟ 😀 بیاین سوریه ایمون کنین. دلار ٢٠ درصد افت کرده توی سوریه
    2
    16
    یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    Nasrol.Senvar.Hani - مسکو، روسیه
    karaji - کرج ، ایران
    کشته ها که بد نبود و اون عربپرستای ضد ایرانی مدافع حرم و مدافع بشار دیکتاتور کتلت شدنشان باعث خرسندی است
    1
    11
    یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۲
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    فعلا دیگ بچپه شده و کاملا مشخص نیست بعدا چه حوادثی رخ خواهند داد چون مهار قشریون مذهبی و دور کردن ان ها از احکام اسلام خیلی مشکل هستند
    2
    9
    یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    Tornado1 - استانبول، ترکیه
    حجاب اختیاری ؟؟؟؟ سوریه ؟؟؟؟؟ سوریه همیشه همین بود
    0
    2
    یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.