پرچمی که مخالفان اسد در سوریه به اهتزاز درآوردند از کجا آمده است؟

یورونیوز: از زمان سقوط حکومت بشار اسد، پرچمی متفاوت از پرچم رسمی سوریه در این کشور و در هر جایی که جامعه مهاجران سوری در سراسر جهان حضور دارند، به اهتزاز درآمده است.

صبح روز یکشنبه، ۸ دسامبر، وقتی ساکنان دمشق در کشوری بدون خاندان اسد چشم گشودند، پرچم‌های شورشیان را دیدند که جای عکس‌های بشار اسد را گرفته بودند.

پرچم مورد استفاده مخالفان رژیم اسد دارای سه نوار رنگی افقی، سبز در بالا، سفید در وسط و سیاه در پایین است که سه ستاره قرمز نیز در وسط آن قرار دارد.
مخالفان اسد در حلبپرچم رسمی سوریه که تا پیش از سقوط بشار اسد استفاده می‌شد، دارای سه نوار رنگی افقی، قرمز در بالا، سفید در وسط و سیاه در پایین بود که دو ستاره سبز نیز در وسط آن قرار داشت.

بنابراین پرچم شورشیان تفاوت خیلی زیادی با پرچم رسمی سوریه تا پیش از سقوط بشار اسد ندارد.
یک دختر سوری در دمشقپرچم انقلاب، پرچم رسمی سابق سوریه
پرچمی که توسط شورشیان و مخالفان بشار اسد استفاده می‌شود، در سال ۲۰۱۱ و هم‌زمان با آغاز انقلاب سوریه دوباره ظاهر شد.
راهپیمایی در حمایت از بشار اسد در دمشق در سال ۲۰۱۱این پرچم پیشتر پرچم رسمی سوریه بود که برای اولین بار در سال ۱۹۳۲ در حلب برافراشته شد و در سال ۱۹۳۶، زمانی که سوریه به یک استقلال نسبی دست یافت، به‌طور رسمی پذیرفته شد.

سه ستاره قرمز نمایانگر مناطق حلب، دمشق و دیرالزور هستند. رنگ سبز پرچم نیز به رنگ مورد علاقه پیامبر اسلام اشاره دارد.
جشن سوری‌ها در لبنان پس از سقوط بشار اسدتغییر پرچم سوریه در سال ۱۹۸۰
سوریه در طول تاریخ خود چندین بار پرچم خود را تغییر داده است.

در سال ۱۹۸۰، حافظ اسد، رهبر حزب حاکم بعث تصمیم گرفت پرچمی را که برای اولین بار در سال ۱۹۵۸ و هم‌زمان با اتحاد سوریه و مصر در زمان عبدالناصر استفاده می‌شد، دوباره در این کشور به اهتزاز درآورد.
یک طرفدار اسد در مقابل سفارت روسیه در بیروت در سال ۲۰۱۲دو ستاره روی این پرچم نمایانگر مصر و سوریه بود که جمهوری متحده عربی را تشکیل دادند. رنگ‌های این پرچم که از پرچم مصر الهام گرفته شده‌ بود، هر کدام دارای معانی خاصی بودند، رنگ قرمز نمایانگر خون‌های ریخته شده در راه آزادی بود، رنگ سفید نشان از آینده‌ای صلح‌آمیز داشت و رنگ سیاه نیز به گذشته استعماری اشاره می‌کرد.

پس از خروج سوریه از جمهوری متحده عربی در ماه سپتامبر ۱۹۶۱، این کشور بار دیگر از پرچم استقلال پیشین خود استفاده کرد.

سوریه بین سال‌های ۱۹۶۱ تا ۱۹۸۰ سه بار پرچم خود را تغییر داد تا سرانجام به طراحی پرچمی رسید که تا سقوط حکومت بشار اسد در ۸ دسامبر ۲۰۲۴ به‌عنوان نماد رسمی این کشور باقی ماند.

اکنون با سقوط حکومت بشار اسد، پرچم شورشیان که نسخه‌ای اصلاح‌شده از پرچم استقلال سوریه است در این کشور دیده می‌شود.
+11
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران
    سه ستاره پرچم صدام بود. حذف رنگ قرمز و اضافه کردن رنگ پرچم عربستان یعنی سبز هم مشخصه برای چیست. بعضی مواقع باید باهوش بود و بخصوص در خاورمیانه باید بدون سروصدا و تبلیغات و قلدری کار کرد و به نظر میرسه استراتژی جدید عربستان بعد از نتیجه نگرفتن در یمن دقیقا همینه آنها در عین مصالحه اقتصادی با رقبای منطقه ای مثل ترکیه و سپس با ایران و و قطر و حتی اسرائیل بدون جلب توجه به تغییر داعش با کمک قطر و امارات پرداختند. امروز آنها در لیبی و‌ یمن و سوریه این سیاست بدون سروصدا و قبول مسئولیت در حال انجام است و حتی اجازه میدن ترکیه و حتی اسرائیل حس کنند که آنها عامل پیروزی و تحقق خپاسته های آنها بودند چون به درستی فهمیدند در خاورمیانه اگر جلب توجه کنی بازنده ای و نمونه این سیاست غلط شخص خامنه ای هستش که بدون اینکه منتفع باشه فقط شده سیبل آمریکا و اسرائیل و ترکیه و کشورهای عربی و چین و حتی روسیه و تقریبا حتی دوستان ظاهری خامنه ای چوب لای چرخ او گذاشتند و دیدیم روسیه حتی حاضر نبود حمایت هوایی برای ارسال سلاح و نیرو به سوریه را انجام دهد
    5
    4
    ‌چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    Nasrol.Senvar.Hani - مسکو، روسیه
    من هر وقت اسم پرچم به میان میاد، یاد شعار طرفداران پرسپولیس در ورزشگاه ازادی در مورد پرچم فلسطین می افتم که ثابت کردند ارمانهای فلسطین و عمام راحل همیشه افتابه به دست براشون مهمه
    1
    17
    ‌چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    Nasrol.Senvar.Hani - مسکو، روسیه
    paksan - ایران، ایران
    این پرچم فعلی قبل از حافظ اسد پرچم سوریه بوده. حداقل متن را بخون
    1
    9
    ‌چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.