اقدام به مهاجرت بیش از ۴ هزار نفر از کادر درمان در ۸ ماه نخست سال جاری

 مهاجرت پزشکانصدای آمریکا: روزنامه دولت جمهوری اسلامی، ایران، امروز نوشت که «در ۸ ماه نخست سال‌ جاری، ۴ هزار و ۵۰۰ نفر دیگر از اعضای کادر درمان برای مهاجرت اقدام کرده‌اند.» این در حالی است که پیش از این هم اعلام شده بود که « ۷ هزار پزشک، پرستار و عضو کادر درمان کشور نیز در سال ۱۴۰۲ برای مهاجرت اقدام کرده‌اند.»

رسانه رسمی دولت در ایران «کوچ ۱۱ هزار و ۵۰۰ عضو کادر درمان» در مدت کمتر از ۲ سال را «واقعیت تلخی» توصیف کرده که «اگر زودتر برای آن چاره‌ای اندیشیده نشود» شاهد «افول جامعه پزشکی و تبعات زیان‌بخش آن در سطح کشور خواهیم بود.» موضوعی در سال‌های اخیر از سوی کارشناسان بارها هشدار داده شده است.

محمد شریفی مقدم، دبیرکل «خانه پرستار» چندی پیش تاکید کرده بود که «با توجه به نرخ کنونی دلار و حقوق پرستاران در ایران، این شغل به هیچ وجه جذاب نیست.»

به گفته دبیرکل خانه پرستار در مقایسه با کشورهای اروپایی که پرستاران می‌توانند بین ۴ تا ۱۰ هزار دلار حقوق بگیرند، پرستاران ایرانی تنها ۲۰۰ تا ۲۵۰ دلار دریافت می‌کنند که همین موضوع عامل اصلی مهاجرت است.

پیش‌تر و در ۱۳ شهریور ماه رئیس‌کل «سازمان نظام‌پرستاری» گفته بود که «استانداردها و شاخص‌های مرتبط با نیروی‌انسانی» در حوزه سلامت بسیار پایین است و هشدار داد که برای جبران کمبود نیروی‌انسانی «پرستاران به اضافه‌کاری اجباری وادار می‌شوند» اما «پرداختی‌ها متناسب با خدمات و سختی کار» آنها نیست.

این هشدارها در حالی است که خبرگزاری حکومتی ایرنا نیز در فروردین ماه سال جاری از بحران مهاجرت پزشکان و بروز مشکلات ناشی از کمبود پزشک در کشور خبر داده بود.

خبرگزاری ایرنا در گزارشی تاکید کرده بود که نظام سلامت ایران در سال ۱۴۰۲ شاهد اتفاقات زیادی بود و مهاجرت پزشکان به آن دامن زد.

ایرنا همچنین اعلام کرده بود که تعداد اعضای سازمان نظام پزشکی که برای مهاجرت از این سازمان گواهی «گوداستندینگ» گرفته‌اند از حدود ۷۵۰ نفر در سال ۱۳۹۷ به بیش از ۶ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است که افزایش بیش از ۸ برابری را نشان می‌دهد.

این گزارش همچنین تاکید کرده بود که عواملی مانند فقدان خدمات اولیه، بیکاری بالا، مسکن بد، دستمزد پایین، آینده شغلی کم،‌ خشونت در محل کار،‌ تبعیض‌های حرفه‌ای، نبود ثبات اقتصادی، فساد اداری، بی‌ثباتی سیاسی و خطر جنگ به عنوان عوامل موثر در مهاجرت نیروهای بهداشتی و درمانی مطرح است.

کارشناسان نیز بر این باورند خدمات خوب برای زندگی،‌ بیکاری کم،‌ دستمزد بهتر، آینده شغلی خوب، شرایط کاری بهتر و رضایت شغلی از عوامل مهم جذب این نیروها در کشورهای مقصد است.

به طور کلی مهاجرت پزشکان و کادر درمان وضعیت سیستم بهداشت و درمان ایران را بسیار پیچیده و بغرنج کرده است به‌طوری‌که رئیس سازمان نظام پزشکی ایران در آذرماه سال گذشته از تصمیم دولت برای پذیرش جراح قلب کودکان از رده دیپلم خبر داده و گفته بود که این راه حل نیست.
+10
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.