رادیو فردا: امام جمعه مشهد در سخنانی انتقادآمیز خطاب به مسعود پزشکیان گفت که رئیسجمهور وظیفهاش اجرای قانون است و نمیتواند بگویید «قانون حجاب» را اجرا نمیکنم.
احمد علمالهدی روز جمعه ۱۶ آذرماه در نمازجمعه مشهد گفت که قانون موسوم به «عفاف و حجاب» پس از بررسی در مجلس و اصلاح توسط شورای نگهبان تصویب شده و خطاب به مسعود پزشکیان افزود: «شما رئیسجمهور این مردم هستید، مگر میتوانید بگویید قانون از نظر من ابهام داد، چطور اجرا کنم؟»
او سپس با اشاره به سخنانی از علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی که «بیحجابی را جرم سیاسی» اعلام کرده، عدم رعایت حجاب اجباری را در عین حال جرم دینی هم خواند و مدعی شد که «وقتی جرم است، دولت نمیتواند در برابر این جرم بیتفاوت باشد».
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی در ادامه به اظهارات پیشین مسعود پزشکیان در مورد گشت ارشاد و نیروی انتظامی هم اشاره کرد و افزود: «گفتید گشت ارشاد را قبول ندارم، خودتان میدانید، گفتید گشت نور نیروی انتظامی را قبول ندارم، این هم به خودتان مربوط است ولی نمیتوانید بگویید قانون را نمیتوانم اجرا کنم».
مسعود پزشکیان شامگاه یکشنبه ۱۲ آذر ماه در یک گفتوگوی تلویزیونی از قانون موسوم به «عفاف و حجاب» انتقاد کرد و گفت که اجرای آن امکانپذیر نیست، جامعه آن را نخواهد پذیرفت و ایجاد نارضایتی میکند.
رئیسجمهور ایران درباره این قانون که واکنشهای گستردهای به دنبال داشته گفت که جامعه آن را نخواهد پذیرفت و ایجاد نارضایتی میکند و تاکید کرد «از لحاظ اجرایی برای منی که باید اجرا کنم، جای خیلی سوال وجود دارد».
روز جمعه برخی دیگر از امامان جمعه نیز به موضوع بحثبرانگیز «حجاب و عفاف» اشاره کردند از جمله احمد مطهری در خطبههای نماز جمعه تبریز حجاب اجباری را «نماد ارزشمند دین اسلام» خواند و مدعی شد که «دشمنان نظام» میخواهند با سازوکارهای گوناگون این به گفته او هویت دینی را کمرنگ کنند.
ابوالحسن فاطمی، امام جمعه شهرکرد، نیز مدعی شد که «۸۰ درصد این قانون نقد و آموزشی است» و از رئیسجمهور خواست که برای مصلحت جامعه اجرای این قانون محقق شود.
موضوع تصویب و اجرای قانون موسوم به حجاب و عفاف به ویژه در هفتههای گذشته با واکنشهای گستردهای از سوی چهرههای فرهنگی و هنری شناخته شده، فعالان مدنی و کاربران شبکه اجتماعی مواجه شده است.
از جمله بیش از یکصد سینماگر ایرانی با انتشار بیانیهای کوتاه، ضمن «ضد ایرانی» و «تحقیرآمیز» خواندن این قانون، آن را به مثابه «اعلام جنگی تمامعیار به مردم ایران» دانسته و مایه «تفرقه میان مردم» خواندهاند.
۴۰ نهاد و فعال در عرصه حقوق کودک نیز با انتشار بیانیهای اعلام کردند در این قانون «برای کودکان ۹ تا ۱۸ سال نیز جرمانگاریهای جدیدی» در نظر گرفته شده و «منافع کودکان با جرمانگاری علیه آنان در تعارض آشکار است».
در همین حال بیش از ۱۴۰ روزنامهنگار ایرانی این قانون را «غیرانسانی» و مصداق «نقض گسترده حقوق بنیادین شهروندان» خوانده و مخالفت «قاطع» خود با اجرای آن را اعلام کردهاند.
رئیسجمهور ایران در گفتوگوی تلویزیونی خود تاکید کرد که قرار است درباره این قانون گفتوگو شود اما اشارهای نکرد که چگونه میخواهد مانع از ابلاغ آن شود.
بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، اگر رئیسجمهور، قوانین مصوب مجلس را برای اجرا ابلاغ نکند، رئیس مجلس میتواند پس از پنج روز دست به ابلاغ آنها بزند.
+0
رأی دهید
-39
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۱
دو کلمه حرف حساب - حصارک، ایران
یا خود فروخته بیشتر نیستی و شاگرد خونه آخوندها شدی، یا یک آذری غیور هستی این مقام مسخره رو میکبی زمین و مثل یک مرد میآیی بیرون.
0
7
جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
بازی های درون حکومتی است تا پزشکیان را محبوب کنند!
1
3
جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۳
sama128 - شیراز، ایران
علم الهدی خیکی بی مصرف یه زمان هی حرم حرم هی سوریه سوریه میکردی بشکه بی مصرف کلی جوان آنته شد کلی هزینه آنجا شد الان که سوریه داره سقوط میکنه دیگه خفه خون گرفتی هیچی توی نماز جمعه این هفته نگفتی فقط حجاب حجاب حجاب ای حناق بگیری نون به نرخ روز خور مفت خور بی مصرف . الان دیگه حرم پشم شد آره پول ملت ایران این همه هزینه شد چی ، هیچ
0
6
جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۴
Hassan1479 - تهران، ایران
آقای علم الهدا کودک چند تا نوزاد جهت تفخیذ داری ؟!؟ ایرانی ها که کودک خودشان را نمیدهند، تو باید از خانواده خودت کودکان را به اعراب مراجعه کننده در مشهد ارائه بدهی .
0
6
جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.