تل‌آویو و معمای سوریه؛ اسد «بهتر» است یا گروه‌های مسلح مخالف؟

العربیه: پیشروی غیرمنتظره گروه‌های مسلح در سوریه طی روزهای اخیر، چالشی پیچیده برای اسرائیل و کشورهای غربی ایجاد کرده است. این پیشروی‌ها، اسرائیل را در برابر گزینه‌ای دشوار قرار داده که هر یک از طرفین درگیری را تهدیدی برای منافع خود می‌داند.
«شیطانی که می‌شناسیم»
اسرائیل همواره حکومت بشار اسد را، با وجود اتحاد او با ایران، به گروه‌های مسلح افراطی ترجیح داده است. به گفته تحلیلگران اسرائیلی، از جمله ایال زیسر از دانشگاه تل‌آویو، اسرائیل در سال‌های اخیر اسد را به عنوان «شیطانی که می‌شناسد» ترجیح داده است، زیرا بر این باور است که گروه‌های شورشی افراطی مانند «هیئت تحریر الشام» که اکنون با اسد درگیر هستند، خطری جدی برای ثبات منطقه و امنیت اسرائیل محسوب می‌شوند.

از سوی دیگر، هارئل چوریف، پژوهشگر دیگر از دانشگاه تل‌آویو، تأکید کرده که بهترین گزینه برای اسرائیل، تضعیف متقابل دو طرف درگیر است تا هیچ‌یک به پیروزی قاطع دست پیدا نکند.
نگرانی از بازگشت ایران
با وجود این، اسرائیل نگران است که سقوط احتمالی حکومت اسد، دستاوردهایش در تضعیف شبکه‌های تحت حمایت ایران در منطقه را از بین ببرد. روزنامه «وال استریت ژورنال» گزارش داده که اسرائیل از طریق اقدامات مختلف امیدوار بود اسد را از ایران دور کند، به‌ویژه اینکه در جنگ اخیر اسرائیل و حزب‌الله، اسد حمایت محدودی از حزب‌الله انجام داد و از ارسال نیروهای نظامی خودداری کرد. با این حال، پیشروی سریع گروه‌های مسلح و تضعیف ارتش سوریه، ثبات نسبی منطقه را تهدید کرده و شرایط را پیچیده‌تر کرده است.
عدم ثبات منطقه‌ای
تحولات اخیر در سوریه، به ویژه پس از کنترل گروه‌های مسلح بر شهرهای حلب و حماه و حرکت آن‌ها به سمت حمص، منجر به افزایش نگرانی‌ها از بروز بی‌ثباتی بیشتر در منطقه شده است. در همین حال، مقامات آمریکایی نیز ابراز نگرانی کرده‌اند که این تحولات، ایالات متحده را که حدود 900 سرباز در شرق سوریه دارد، به درگیری‌های عمیق‌تر در این بحران بکشاند.
سوریه؛ میدان نبرد بازیگران بین‌المللی
بیش از یک دهه است که سوریه به صحنه‌ای برای درگیری‌های داخلی و بین‌المللی تبدیل شده است. ایران، روسیه و حزب‌الله از حکومت اسد حمایت کرده‌اند، در حالی که ترکیه از برخی گروه‌های شورشی در جنگ خود علیه کردها حمایت کرده است؛ کردهایی که با ایالات متحده در شمال شرق سوریه همکاری می‌کنند. این درگیری‌ها، همراه با نقش‌آفرینی ده‌ها گروه مسلح، به سوریه وضعیتی پیچیده و بی‌ثبات بخشیده است.

اسرائیل که در سال‌های اخیر با حملات مکرر به مواضع ایران در سوریه تلاش کرده بود نفوذ تهران را محدود کند، اکنون با وضعیتی مواجه است که ممکن است بازگشت ایران به صحنه سوریه را سرعت بخشد یا زمینه‌ساز تسلط گروه‌های افراطی در این کشور شود.
+11
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۸۲
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    بهتر است اسد بر جای باقی بماند چون نیروهای داعشی مهاجم و قشریون اخوندها از او بشدت بدتر هستند. این دو گروه بهتر است برای سالیان دراز همدیگر را پاره پاره کنند
    1
    20
    جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    بی‌ بی‌ راهنماهی ما را لازم ندارد که کدام بهتر است. خودش می‌‌داند چگونه با این‌ها رفتار کند ؟ تجربه از حماس و حزب اللا کم داریم ؟
    1
    13
    جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    paksan - ایران، ایران
    اسرائیل در کنار روسیه بزرگترین بازنده این بازی خواهند بود.همانطور که سکوت اسرائیل در زمان ساقط کردن پهلوی باعث وضعیت امروز شد قطعا سقوط اسد باعث قدرت گرفتن گروهای داعشی و تندرو وهابی همسو با حماس خواهد شد. اگر تا قبل از این حزب الله شیعه حامی داشت شک نکنید داعش یا همون نصرت و تحریرالشام (نامهای جعلی) با حمایت ترکیه ای که موسس داعش بود و الانم حامی اصلی نظامی آنهاست همرز با اسرائیل خواهند شد و قطعا دوران سختی را برای اسرائیل ایجاد خواهند کرد که فکر میکنه با سکوت میتونه یک کشور ضعیف در کنار خودش داشته باشه. در هرصورت یک سوریه بهم ریخته و ضعیف برای ایران موقعیتهای دسترسی به لبنان را ایجاد میکنه و به نظر نمیرسه مشکل بزرگی برای حزب الله باشه ولی برای اسرائیل قطعا مسیرهای قاچاق سلاح برای فلسطین و حماس توسط گروههای بشدت تندروتر از حماس و هم مذهب را راحت خواهد کرد. از طرفی روسها قطعا از سوریه خارج خواهند شد چون وجود داعش در نزدیک مواضع روسها و حملات جسته گریخته به پایگاههای روسیه توسط داعش قطعا سرنوشتی مثل آمریکا در عراق را برای آنها ایجاد خواهد کرد.
    11
    1
    جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۲
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    paksan - ایران، ایران
    من تصور ندارم که اسد خواهد رفت. دندان های سپاه را خواهند کشید. روسیه هم از سوریه نخواهد رفت
    1
    2
    جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    Nasrol.Senvar.Hani - مسکو، روسیه
    paksan - ایران، ایران
    اگر اسد اسد سقوط کند که به نطر میاد سقوط میکند، کدوم کشور قراره به این گروههای تندرو سلاح بده که اینها به حماس منتقل کنند؟
    0
    3
    جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    hamidesabz - لندن، انگلستان
    اگر چراغ سبز اسراییل نبود این پاپتی ها یک متر هم نمیتوانستند پیشروی کنند!
    1
    3
    جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.