رئیس‌جمهور کره‌جنوبی در بیانیه‌ای غیرمنتظره و شبانه اعلام حکومت نظامی کرد

رادیو فردا: رئیس‌جمهور کره‌جنوبی در بیانیه‌ای غیرمنتظره و شبانه که به شکل زنده از تلویزیون پخش شد، با متهم کردن مخالفان به کارشکنی در کار دولت، اعلام «حکومت نظامی اضطراری» کرده است.

یون سوک یول در این سخنرانی که شامگاه سه شنبه ۱۳ آذر پخش شد، مخالفان خود در پارلمان را به حمایت از کره شمالی نیز متهم کرد.

او در ادامه تصریح کرد چاره‌ای جز توسل به اعمال حکومت نظامی برای «حفظ نظم آزاد و قانون اساسی» ندارد، چرا که احزاب مخالف روند پارلمانی را «گروگان» گرفته‌اند تا کشور را به «بحران» بیاندازند.

او گفت: «من برای محافظت از جمهوری آزاد کره جنوبی در مقابل تهدید نیروهای کمونیست کره شمالی، ریشه کن کردن نیروهای منفور ضد دولتی طرفدار پیونگ‌یانگ که آزادی و شادی مردم ما را غارت می‌کنند و برای محافظت از قانون اساسی آزاد، حکومت نظامی اعلام می‌کنم».

او در اظهارات خود اشاره نکرد که چه اقدامات خاصی انجام خواهد شد، اما به طرح پارلمان با اکثریت اپوزیسیون برای استیضاح برخی از دادستان‌های ارشد کشور و رد لایحه بودجه دولت اشاره کرد.

آقای یون از زمان روی کار آمدن در سال ۲۰۲۲ در تلاش برای پیشبرد برنامه‌های خود به رغم پارلمان تحت کنترل اپوزیسیون است.

حزب حاکم محافظه کار «قدرت مردم» در یک مناقشه شدید بر سر تصویب بودجه سال آینده با حزب لیبرال اپوزیسیون «دموکرات» که اکثریت پارلمان را در اختیار دارد، درگیر شده است.

آقای یون همچنین طی هفته‌های گذشته درخواست‌ها برای تحقیقات مستقل در مورد اتهامات مربوط به همسر و مقامات ارشد خود را رد کرده و رقبای سیاسی را مورد سرزنش‌های صریح و شدید قرار داده است.

او روز سه‌شنبه گفت پارلمان بودجه‌های کلیدی مانند سرکوب جرایم مواد مخدر و حفظ امنیت عمومی را که وظیفه اصلی دولت است، کاهش داده تا کارکرد دولت را تضعیف کند و مردم را در منجلاب مواد مخدر و وحشت امنیت عمومی رها کند.

خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی گزارش داده که بعد از سخنرانی رئیس‌جمهور، وزیر دفاع کشور دستور ملاقات با فرماندهان ارتش را صادر کرده است.

از زمان اعلام حکومت نظامی و تنها طی یک ساعت، ارزش پول ملی کره جنوبی ۱.۶ درصد افت کرد.

رئیس‌جمهور کره جنوبی ماه گذشته و با انتشار خبر اعزام ده هزار نیروی نظامی کره شمالی برای کمک به روسیه در جنگ اوکراین اعلام کرده بود که امکان تغییر سیاست این کشور و ارسال مستقیم سلاح به اوکراین محتمل است.

کره جنوبی که یکی از ۱۰ کشور بزرگ صادرکننده تسلیحات در جهان است و با کمک و حمایت‌های واشینگتن ارتش نیرومند و مجهزی دارد تاکنون تنها کمک‌های بشردوستانه به اوکراین ارسال و از تحریم‌های آمریکا و غرب علیه روسیه حمایت کرده است.

با این وجود براساس سیاست قدیمی این کشور که از ارسال و فروش اسلحه به کشورهای در حال جنگ پرهیز می‌کند تاکنون به اوکراین کمک تسلیحاتی نکرده است.

مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری کره جنوبی نیز پیشتر گفته بود این کشور ارسال اسلحه برای اوکراین با هدف کمک به این کشور در برابر تهاجم نظامی روسیه را مد نظر قرار خواهد داد.

این تغییر سیاست روز پنجشنبه ۳۱ خرداد ماه، ساعاتی پس از انتشار متن توافق راهبردی مسکو و پیونگ یانک توسط رسانه دولتی کره شمالی اعلام شد.

براساس متن این توافق، در صورت اشغال یا وارد شدن هر یک از دو کشور به جنگ، طرف دیگر موظف است «به سرعت تمامی امکانات خود را برای ارائه کمک‌های نظامی و سار کمک‌ها به کار گیرد».
+25
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان
    کمونیسم و چپگرایی فاضلاب و طاعونی هست که هر جا رفته استبداد و بدبختی و عق موندگی و فقر بهراه برده.بعد باز یک عده ایرانی (البته بسیار کم تعداد) از چپ حمایت میکنند.درس از تاریخ نگرفتند.یک دونه کشور چپگرا و کمونیست نداریم که چیزی جز بدبختی،فلاکت و استبداد نتیجه شا باشه.نمونه بارزش کره شمالی و جنوبی.یک مردم یک نژاد یک زبان.ولی فرق سطح زدگی و رفاه و عزت و احترامشان از زمین تا آسمان.
    2
    15
    ‌سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.