بی بی سی: بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، کشورهای غربی را به تلاش برای ترسیم نقشه جدیدی از خاورمیانه متهم کرد و آنها را مسئول تحولات اخیر در سوریه دانست. آقای اسد این اظهارات را در گفتگویی تلفنی با مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران، مطرح کرده است.
به گزارش ایرنا، خبرگزاری دولتی ایران، آقای اسد «تحرکات تروریستها» در شمال سوریه را «نقشههای آمریکایی و صهیونیستی» برای تجزیه سوریه و ایجاد یک کشور در شمال با «عاملیت اسرائیل و آمریکا» توصیف کرد.
مسعود پزشکیان هم در این گفتگو یک بار دیگر بر «استمرار حمایت و پشتیبانی از دولت و ملت سوریه» تاکید کرد.
پیشتر گزارش شد که همزمان با تشدید درگیری میان نیروهای حکومت بشار اسد و مخالفان مسلح، نیروهای شبهنظامی عراقی تحت حمایت ایران به سوریه اعزام شدهاند.
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع عراقی و سوری گزارش داده است که صدها نفر از شبهنظامیان عراقی تحت حمایت ایران در طول شب گذشته وارد سوریه شدهاند تا به نیروهای دولت بشار اسد در مناطق شمالی کمک کنند.
خبرگزاری رویترز از دو منبع امنیتی عراقی نقل کرده است که حداقل ۳۰۰ شبهنظامی که بیشترشان از اعضای سپاه بدر و «جنبش مقاومت اسلامی نجباء» هستند، یکشنبه شب از طریق «جادههای خاکی» و مسیرهای غیررسمی وارد سوریه شدند.
در همین حال یک منبع بلندپایه در ارتش سوریه هم به رویترز گفت که دهها نفر از نیروهای حشد شعبی که به ایران نزدیک هستند، با عبور از یک معبر نظامی در نزدیکی گذرگاه ابوکمال وارد سوریه شدهاند.
این مقام نظامی گفت که «این نیروهای تازهنفس که برای کمک به همرزمهای ما در خطوط مقدم شمالی اعزام شدهاند» شامل نیروهای کتائب حزبالله و لشکر فاطمیون هم میشوند.
دیروز هم «کتائب سیدالشهدا» و «انصارالله الاوفیاء»، دو گروه شبهنظامی عراقی مورد حمایت ایران، برای مداخله در سوریه اعلام آمادگی کرده بودند.
در جریان جنگ داخلی سوریه، هزاران نفر از شبهنظامیان شیعه تحت حمایت ایران برای کمک به مقابله حکومت بشار اسد با مخالفانش به سوریه اعزام شدند.
در همین حال ارتش سوریه میگوید هواپیماهای جنگی این کشور و روسیه در طی حملاتی در شبانهروز گذشته بیش از ۴۰۰ نفر از نیروهای مسلح مخالف را کشتهاند.
مقامهای سوریه میگویند در حملات جدیدشان مراکز فرماندهی و ذخایر مهمات مخالفان را در استانهای شمالی حلب و ادلب نابود کردهاند. این اظهارات مقامهای سوری به طور مستقل تایید نشده است.
موج جدید درگیریها هفته پیش بعد از آن آغاز شد که شبهنظامیان اسلامگرا به رهبری هیئت تحریر شام به همراه نیروهای دیگر مخالف اسد کنترل حلب، دومین شهر بزرگ سوریه، را در دست گرفتند. ترکیه نقش «مداخله خارجی» در بحران سوریه را رد کرد ترکیه که از برخی از گروههای مخالف بشار اسد در سوریه حمایت میکند، هر گونه نقش «مداخله خارجی» در حملات نیروهای اسلامگرا در شمال آن کشور را رد کرده است.
هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه که در یک کنفرانس خبری پس از دیدار با عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، صحبت میکرد، گفت: «نبود گفتگو میان رژیم (سوریه) و مخالفان باعث شده است که مشکل به اینجا کشیده شود.»
آقای عراقچی در همین کنفرانس خبری انگشت اتهام را به خارج از سوریه نشانه رفت.
او نیروهای درگیر با دولت سوریه را «گروههای تروریستی تکفیری» توصیف کرد که با اسرائیل و آمریکا «هماهنگی نزدیک» دارند. او آمریکا و اسرائیل را متهم کرد که با هدف منحرف کردن توجهها از تحولات غزه و لبنان این گروهها را «تشویق به ایجاد ناامنی در سوریه» کردهاند.
همزمان وزیر خارجه ترکیه «بیتوجهی به خواستههای مشروع مخالفان» را «اشتباه» توصیف کرد و گفت «دمشق با مردم خودش و مخالفان مشروع باید آشتی کند.»
وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد که تحولات اخیر در سوریه نشاندهنده ضرورت نوعی سازش میان دمشق و مخالفان است. او افزود که ترکیه آماده است تا در صورت ضرورت به چنین گفتگویی بین دو طرف کمک کند.
پیشتر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، نیز با هاکان فیدان تلفنی گفتگو کرده بود. به گزارش رسانههای ترکیه، آقای فیدان به همتای آمریکایی خود گفته است که دولتش در چارچوب مخالفت با هر اقدامی که بیثباتی در منطقه را بیشتر کند، از «کاهش تنش» در سوریه حمایت میکند.
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، که در پی سفر به دمشق شرایط سوریه را «سخت» اما روحیه رئیسجمهور آن را «تحسینبرانگیز» خوانده بود، پیشتر حین ورود به آنکارا گفت «گروههای مقاومت» به بشار اسد کمک خواهند کرد و ایران نیز «برای هرگونه پشتیبانی» آماده است.
بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، هم که در دمشق با آقای عراقچی دیدار کرد، کمک ایران و روسیه را به کشورش برای مقابله با پیشروی شبهنظامیان اسلامگرا و دیگر مخالفان «حیاتی» خوانده بود.
امروز مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، هم گفتگویی تلفنی داشتند که به گفته کرملین دو طرف «حمایت بیقیدوشرط» خود را از «اقدامات مشروع مقامهای سوریه برای احیای نظام قانون اساسی و بازگرداندن امنیت اجتماعی و اقتصادی به سوریه» اعلام کردند. درخواست آمریکا و قدرتهای غربی دیگر برای کاهش تنشدر حالی که بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، قدرتهای غربی را عامل بروز بحران جاری در کشورش دانسته است، واشنگتن و متحدانش خواهان تلاش برای کاهش تنش شدهاند.
آمریکا، بریتانیا، آلمان و فرانسه در یک بیانیه مشترک اعلام کردند که بحران سوریه را زیر نظر دارند و خواستار حفظ جان غیرنظامیان و راه حل سیاسی در بحران سوریه شدند.
در این بیانیه همچنین خواسته شده است که جلوی آوارگی بیشتر مردم و اخلال در رسیدن کمکهای انساندوستانه گرفته شود.
آنها در عین حال تاکید کردهاند که خشونتها تنها نیاز مبرم و فوری به یک راه حل سیاسی با رهبری سوریه را نشان میدهد.
در همین حال خبرگزاری رویترز به نقل از منابع ناشناس گزارش کرده است که آمریکا و امارات متحده عربی در مورد احتمال رفع تحریمهای سوریه به شرط فاصله گرفتن دمشق از ایران و حزبالله صحبت کردهاند.
پیشتر گیر پدرسن، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد برای سوریه، گفته بود هیچ کدام از طرفهای این درگیریها یا حامیان آنها نمیتوانند مشکل سوریه را به شکل نظامی حل کنند.
+21
رأی دهید
-6
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۰
Nasrol.Senvar.Hani - مسکو، روسیه
امیدوارم همینطور باشد و آمریکا دنبال تجزیه سوریه باشد و خصوصا مرز سوریه و لبنان دست بشار اسد نباشد تا جمهوری اسلامی نتواند با حزب للله مفت خور ارتباطش قطع شود ولی بعید میدونم جوبایدن خواب الود چنین عرضه ای داشته باشد. منتظر ترامپ کتلت ساز میمانیم تا چه تصمیمی بگیرد
1
6
دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۵
سرباز رهبر - لندن، انگلستان
امریکا، متحدانش و مزدورین دون پایش گ*** خوردن
6
2
دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۱۸
pirzan e irani - استکهلم، سوئد
آمریکا ومتحدانش علاوه براینکه قصدتجزیه سوریه را دارند،بلکه بدنبال تجزیه ایران وترسیم نقشهای جدید در خاورمیانه هستند.
4
3
دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.