رافائل گروسی میگوید ایران پذیرفته است که افزایش ذخایر غنی سازی بیش از ۶۰ درصد را متوقف کندبی بی سی: در آستانه رایگیری شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد پرونده ایران، سه کشور اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان با صدور بیانیهای از ایران خواستند: «نه تنها پیشنهاد توقف غنیسازی در سطح بالا را ارائه دهد، بلکه فوراً ذخایر اورانیوم غنیشده خود را نیز از بین ببرد.»
شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی تا ساعتی دیگر در مورد قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی در مورد ایران رایگیری میکند.
سه کشور اروپایی روز چهارشنبه با صدور بیانیه مشترکی از ایران خواستند در موارد زیر با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کند:
• به محدودیتهای تعیین شده توسط برجام، بهویژه در رابطه با غنیسازی، بازگردد.
• بیانیه مشترک ایران و آژانس در مارس ۲۰۲۳ و تعهدات مربوط به شفافیت و همکاری با آژانس را اجرا کند، از جمله اجرای مجدد تمام اقداماتی که در فوریه ۲۰۲۱ متوقف شدهاند.
• اجازه نصب تجهیزات نظارتی را در مکانهای مورد درخواست آژانس بدهد.
• پروتکل الحاقی را مجدداً اجرا کرده و سریعاً آن را تصویب کند.
• بهطور کامل تصمیم خود در سپتامبر ۲۰۲۳ برای لغو صلاحیت بازرسان مجرب را معکوس کند.
لورا هولگیت، نماینده آمریکا در سازمان بینالمللی انرژی اتمی هم امروز در بخشی از سخنانش در جلسه شورای حکام گفت: «ذخایر اورانیوم غنیشده ایران در دوره گزارشدهی فعلی باز هم افزایش یافته است. ایران ذخایر اورانیوم غنیشده خود تا سطح ۶۰ درصد را افزایش داده است... ذخایر کلی اورانیوم غنیشده ایران اکنون بیش از ۳۲ برابر محدودیتهایی است که ایران در چارچوب برجام متعهد به رعایت آن بود.»
این سه کشور دو روز پیش با ارائه پیشنویس قطعنامهای خواستار «گزارشی جامع» درباره فعالیتهای هستهای ایران شدند.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیش از این در گزارشی برای اعضای شورای حکام اعلام کرده بود که ذخایر اورانیوم غنیشده شده در ایران طی سه ماه گذشته افزایش یافته و ایران تا ۲۶ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی (۵ آبان ماه ۱۴۰۳) ۱۸۲/۳ کیلوگرم اورانیوم غنیشده ۶۰ درصد در اختیار دارد که این میزان نسبت به گزارش قبلی در ماه اوت، ۱۷/۶ کیلوگرم افزایش یافته است.
در عین حال، آژانس در تازهترین گزارش خود گفته است که ایران گامهایی مقدماتی هم برای توقف افزایش ذخیره اورانیوم غنی شده با خلوص ۶۰ درصد برداشته است. گروسی: از تشدید تنشهای غیرضروری خودداری شودآقای گروسی در واکنش به قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی در شورای حکام، دیروز از کشورها خواسته بود از «تشدید تنشهای غیرضروری» خودداری کنندرافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در واکنش به قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی در شورای حکام، دیروز از کشورها خواسته بود از «تشدید تنشهای غیرضروری» خودداری کنند.
آقای گروسی روز چهارشنبه در نشست خبری خود درباره سفرش به تهران و قطعنامه پیشنهادی اروپا در شورای حکام گفت ایران پذیرفته است تا «افزایش ذخایر غنی سازی بیش از ۶۰ درصد را متوقف کند.» او از اقدام «ملموس» ایران در محدود کردن ذخایر اورانیوم با غنای بالا استقبال کرد.
او در عین حال گفت: «این برای اولین بار است که ایرانیهای میگویند افزایش ذخایر غنیسازی بیش از ۶۰ درصد را متوقف میکنند. این جدی و اتفاقی از نقطه نظر منع اشاعه تسلیحات هستهای مهم است.»
او گفت «برای اولین بار از زمان فاصله گرفتن ایران از تعهدات پیشین خود، شاهدیم این کشور تغییر جهت داده است.»
رافائل گروسی در پاسخ به پرسش کسری ناجی خبرنگار بی بی سی فارسی درباره دستاورد سفرش به تهران گفت: «وقتی من تهران میروم و بر میگردم قرار نیست همه چیز حل شود. این یک پروسه ۲۰ ساله است.»
آقای گروسی در پاسخ به قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی در شورای حکام، از کشورها خواست از «تشدید تنشهای غیرضروری» خودداری کنند. یازده ماه سرنوشتساز تا روز لغو قطعنامه برجام
گزارش کسری ناجی پیش از راگیری قطعنامه در شورای حکام کسری ناجی در وین قطعنامهای که انتظار میرود تا چند ساعت دیگر در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران به تصویب برسد، میتواند مشکلات زیادی برای این کشور ایجاد کند.
دولت مسعود پزشکیان محور سیاستهایش را بر عادی کردن روابط ایران با جهان خارج و برداشتن تحریمها استوار کرده است، اما این قطعنامه قدمی است در جهت مخالف آن چه که ایران در نظر داشته است.
این قطعنامه فضا را علیه ایران در جهان سختتر خواهد کرد. از این گذشته این قطعنامه در حالی تصویب میشود که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که به برجام جنبه قانونی داده روز ۱۸ اکتبر سال آینده، یعنی ۱۱ ماه دیگر لغو خواهد شد.
قدرتهای اروپایی و آمریکا با توجه به این تاریخ مصمم هستند که اگر در این فاصله ایران با آژانس همکاریهای لازم را نکند و از گسترش فعالیتهای هستهایاش دست برندارد، ایران را به علت نقض تعهداتش در معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای به شورای امنیت ارجاع بدهند و راه را برای فعال کردن مکانیسم ماشه در برجام باز کنند، مکانیسمی که میتواند تمام تحریمهای بینالمللی پیش از برجام را علیه ایران بازگرداند.
یازده ماه آینده میتواند برای ایران حساس و پیچیده باشد، همان طور که مقامهای ایران اذعان داشتند.
+35
رأی دهید
-31
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۳
FTH12 - تبریز، ایران
بریتانیا، آلمان و فرانسه: ایران فوری ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی خود را از بین ببرد ! سید علی همین حالا گفت چشم ترتیب کار رو الان میدم که مفعولین نظام همه رو بریزن دریای خزر !😊 کجاشو دیدی انگلیس پیر همه بمبارو خواهند ریخت روی سر نکبتتان تا یادتون باشه از اخوند جماعت حمایت نکنید ! نشا …ده شب دراز است !
6
31
پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
بابا بیخیال. این أروپا هم فقط لاس زدن بلده
4
26
پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۴
زنده باد رضاشاه دوم پهلوی - پاریس، فرانسه
چشم، الان ملای دوزاری بشکه ای درد کشیده، سریعا گوش می دهد و از بین می برد، منتها اورانیوم را نه، ایران را از بین می برد!
0
18
پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۲
paksan - ایران، ایران
چرا باید برگردند به توافقی که وجود نداره؟ خخخ قابل فهم نیست درخواستهای این کشورهایی که هیچ کاره هستند و به زور میخوان بگند کاره ای هستند.
7
2
پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۳
Hassan1479 - تهران، ایران
پزشکیان مشابه خاتمی می خواهد فشار بر ج.ا را بطور موقت کم کند و بعد آش همان و کاسه همان . تا نظام اسلامی برقرار است ، خاورمیانه در التهاب اتمی بسر خواهد برد !؟!
0
4
جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۴:۳۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.