دونالد ترامپ در کنار ایلان ماسک به تماشای پرتاب موشک استارشیپ به فضا ایستاد


یورونیوز: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا شانه به شانه ایلان ماسک به تماشای ماموریت جدید اسپیس ایکس ایستاد. ماسک، بنیان‌گذار اسپیس ایکس، چشم‌انداز ساخت شهری در مریخ را دنبال می‌کند.

شرکت اسپیس ایکس عصر سه‌شنبه نوزدهم نوامبر یک موشک دیگر از سری استارشیپ را به فضا پرتاب کرد، اما برخلاف آزمایش ماه گذشته، مراحل استفاده از «بوستر» با بازوهای مکانیکی غول‌پیکر جای خودش را به فرو نشستن استارشیب در آب‌های خلیج مکزیک داد. اسپیس ایکس هنوز درباره تغییر در این برنامه توضیحی نداده است.
در این آزمایش، بوستر به‌جای بازگشت به محل پرتاب، به سمت خلیج مکزیک هدایت شد و در آب فرود آمد. دَن هوت، سخنگوی اسپیس ایکس اعلام کرد که «به دلیل نرسیدن به معیارهای لازم برای استفاده از بازوهای مکانیکی بوستر، دستور بازگشت استارشیپ به محل استقرار بوستر صادر نشد و دقایقی بعد در آب فرود آمد.»  دلیل این مشکل هنوز مشخص نشده است.
سرمایه‌گذاری دست و‌‌ دل بازانه ناسا در اسپیس ایکس
 ناسا بیش از ۴ میلیارد دلار به اسپیس‌ایکس پرداخت کرده تا در دهه جاری، ماموریت‌های ماه با استارشیپ انجام شود.

ماسک نیز سودای ساخت شهری از مجموعه استارشیپ‌های فرستاده شده به مریخ در سر دارد. حالا با روی کار آمدن ترامپ در قدرت و حضور ماسک در کابینه آتی او به عنوان «وزیر بهینه‌سازی دولت» می‌تواند فرصت‌های مالی و اقتصادی بیشتری پیش روی او و اسپیس ایکس قرار دهد تا به برخی رویاهای خود جامه عمل بپوشاند.
شبیه‌سازی پروازهای آینده به ماه و مریخ
در ماموریت اخیر، موشک استارشیپ که بر بالای موشک قرار داشت، مسیر پرواز خود را مشابه آزمایش ماه اکتبر انجام داد. این موشک پس از عبور از مرز فضا، در نزدیکی اقیانوس هند به شکل کنترل‌شده‌ای سقوط کرد. هدف این آزمایش، شبیه‌سازی پروازهای آینده به ماه و مریخ بود.

پرتاب این بار، در عصر انجام شد تا امکان مشاهده بهتر فرود موشک در نیمه دیگر زمین فراهم شود.

از اهداف جدید این آزمایش می‌توان به راه‌اندازی یکی از موتورهای سفینه در فضا اشاره کرد، که برای بازگشت از مدار ضروری است. همچنین، آزمایش‌هایی برای بررسی سیستم‌های حفاظت حرارتی انجام شد.
آینده برنامه استارشیپ چیست؟

این ششمین پرتاب کامل استارشیپ از سال ۲۰۲۳ است. از پرتاب‌های پیشین، سه مورد با انفجار مواجه شد. اسپیس‌ایکس به دنبال بازیابی و استفاده دوباره از کل سیستم ۱۲۱ متری استارشیپ است تا هزینه‌های سفر به ماه و مریخ را کاهش دهد.

این بدان معناست که اسپیس‌ایکس با هدف کاهش هزینه‌های سفرهای فضایی، به دنبال طراحی موشک و سفینه‌ای است که بتواند کاملا بازیابی و دوباره استفاده شود. بدین معنا که به جای ساختن موشک‌ها و سفینه‌های جدید برای هر ماموریت، همان سیستم‌ پس از هر پرتاب دوباره آماده‌سازی شوند و برای ماموریت بعدی به کار روند.
 ویدئویی زیبا از لحظه برخاستن ششمین فضاپیمای استارشیپ
عظمت استارشیپ در برابر انسان
چند ساعت پیش از جدیدترین پرتاب آزمایشی استارشیپ، ایلان ماسک ویدیویی از این راکت غول‌پیکر منتشر کرده که عظمت آن را در برابر انسان نشان می‌دهد.
+10
رأی دهید
-4

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.