یورونیوز: سرویس سلامت ملی بریتانیا، اناچکی، یک داروی پیشرفته ضدسیگار به نام وارنیکلین را ارائه میکند، قرصی که به گفته مسئولان، نسبت به آدامس یا چسب نیکوتین برای ترک سیگار مؤثرتر است و مانند ویپ یا سیگار الکترونیکی عمل میکند.
مصرف روزانه این دارو میل به نیکوتین را کاهش داده و اثرات لذتبخش آن را در مغز مسدود میکند. همچنین میتواند به کاهش علائم ترک، از جمله تحریکپذیری و بیخوابی کمک کند.
اناچکی اعلام کرد در صورت استفاده از این دارو همراه با کمکهای رواندرمانی مثل مشاوره، این درمان میتواند به یک نفر از هر چهار نفر کمک کند تا حداقل برای شش ماه سیگار را ترک کنند. این دارو فعلا تنها با نسخه پزشک و از طریق پزشکان عمومی یا سازمان دولتی ترک سیگار در دسترس است.
بر اساس پژوهشی از کالج دانشگاهی لندن، وارنیکلین در هر سال خواهد توانست به بیش از ۸۵ هزار نفر برای ترک سیگار کمک کند و استفاده از آن در پنج سال آینده میتواند جلو ۹ هزار و ۵۰۰ مورد مرگ و میر مرتبط با سیگار را بگیرد.
وس استریتینگ، وزیر بهداشت و مراقبتهای اجتماعی بریتانیا گفت: «پیشگیری بهتر از درمان است. عرضه این قرص میتواند میلیونها پوند برای سرویس ملی بهداشت بریتانیا صرفهجویی به همراه داشته باشد، زمان برای رسیدگی به بیماران دیگر را کاهش داده و جانها را نجات دهد.»
این قرص ترک سیگار قبلاً تحت نام تجاری Champix در ان اچ کی در دسترس بود، اما در سال ۲۰۲۱ به دلیل ضف ناخالصی در آن، احتیاطا کنار گذاشته شد. نوع جدید این دارو اکنون توسط اداره مقررات دارویی و سلامت بریتانیا به عنوان داروی ایمن تایید شده است. پیش به سوی بریتانیای بدون دود این دارو در زمانی عرضه شده که بریتانیا در تلاش است تا به نوعی سختگیرانهترین قوانین ضد سیگار در جهان را اجرا کند، از جمله لایحهای که ممکن است طبق آن سیگار کشیدن برای هر کسی که پس از ۱ ژانویه ۲۰۰۹ به دنیا آمده، غیرقانونی شود.
به گفته اناچکی، هماکنون تقریباً از هر هشت فرد بزرگسال در بریتانیا یک نفر سیگار میکشد و از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ بیش از ۴۰۰ هزار مورد بستری در بیمارستانهای این کشور در پیوند با سیگار کشیدن بوده است.
آماندا پریچارد، مدیر اجرایی اناچکی در یک سخنرانی گفت: «این قرص ساده روزانه میتواند برای افرادی که میخواهند سیگار را ترک کنند، یک تغییر اساسی باشد و گام حیاتی دیگری در حرکت نظام سلامت بریتانیا به سمت پیشگیری است.»
او ادامه داد: «سیگار همچنان یکی از بزرگترین مسائل بهداشتی عمومی برای سازمان ماست و اثرات مخربی بر بدن میگذارد، از ریهها گرفته تا قلب، خون و مغز، و همچنین خطر ابتلا به سرطان، دیابت و سکته را افزایش میدهد. ما در کنار حمایت از هدف دولت برای ایجاد نخستین نسل بدون دخانیات، ابزارهای لازم برای ترک سیگار را در اختیار سیگاریهای فعلی قرار میدهیم، با گزینههای درمانی اثباتشده مانند این دارو و مراقبتهای تخصصی که به نجات جان هزاران نفر و صرفهجویی میلیونها پوند در هزینههای درمانی برای اناچکی میانجامد.» مصرف سیگار الکترونیکی در بریتانیابه گفته اناچکی، هر ساله حدود ۲.۵ میلیارد پوند برای درمان مشکلات بهداشتی ناشی از سیگار خرج میشود و این مسئله به عنوان اصلیترین علت بیماری و مرگومیر در این کشور، قابل پیشگیری انگاشته میشود.
سایر درمانهای ترک سیگار که توسط اناچکی ارائه میشود شامل درمانهای جایگزین نیکوتین مانند چسب یا آدامس نیکوتین و دارویی به نام بوپروپیون (با نام تجاری Zyban) است که یک داروی ضدافسردگی است و معلوم شده که به کاهش میل به سیگار کمک میکند.
در حالی که از ویپ نیز بهطور گسترده برای کمک به ترک سیگار استفاده میشود، اما سیگارهای الکترونیکی در اناچکی با نسخه ارائه نمیشوند و دولت در دستورالعملهای خود توصیه میکند که افراد به جای آن از داروهای ترک سیگار مجاز استفاده کنند.
نیک هاپکینسون، استاد مجری تنفسی در کالج امپریال لندن در واکنش به عرضه وارنیکلین، گفت: «این دارو مؤثرترین داروی ترک سیگار است» و افزود: «افراد اگر ترکیبی از حمایت مشاورهای و دارویی برای کاهش میل و کمک به ترک وابستگی به دخانیات در اختیارشان باشند، بیشتر احتمال دارد که به ترک موفقیتآمیز سیگار دست یابند.»
دکتر سارا جکسون، محقق اصلی در گروه پژوهش دخانیات و الکل یوسیال نیز گفت: «دسترسی به وارنیکلین میتواند به افراد بیشتری کمک کند تا ضمن ترک سیگار، از سالها بیماری و مرگ زودرس جلوگیری کنند.»
+1
رأی دهید
-0
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۹
david1980 - لندن، انگلستان
این دارو سالها در انگلیس مورد استفاده بود و حدود ۱ سال میشه که ممنوع اعلام شده، چقدر زود یادتون افتاده که معرفیش کنین. گرچه در ایران هم سالهاست که مورد استفاده هست.
0
0
چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.