دست‌کم ۲۵ نفر در اثر انفجار بمب در ایستگاه قطار کویته پاکستان کشته شدند

 نیروهای امنیتی در حال بررسی محل انفجار در ایستگاه راه‌آهن کویتهرادیو فردا: پلیس و دیگر مقامات پاکستان اعلام کردند بر اثر انفجار یک بمب در ایستگاه راه‌آهن در کویته در جنوب غربی پاکستان، دست‌کم ۲۵ نفر کشته و ده‌ها نفر زخمی شدند.

آن‌طور که معزم جاه انصاری، رئیس پلیس ایالت بلوچستان پاکستان گفته، هدف این حمله که صبح روز شنبه ۱۹ آبان انجام شد، پرسنل مدرسه پیاده‌نظام ارتش پاکستان بودند.

گزارش‌ها حاکی است که حال بسیاری از مجروحان وخیم است و تاکنون دست‌کم ۴۴ نفر به بیمارستان‌ها منتقل شده‌اند.

محمد بلوچ، سرپرست ارشد عملیات پلیس، به سرویس پاکستان رادیو اروپای آزاد / رادیو آزادی گفت انفجار در داخل ایستگاه راه‌آهن زمانی رخ داد که قطار اکسپرس پیشاور می‌خواست حرکت کند و حدود ۱۰۰ نفر در محل حضور داشتند.

آقای بلوچ همچنین گفت به نظر می‌رسد این انفجار یک بمب انتحاری بوده است و تحقیقات برای کسب اطلاعات بیشتر در حال انجام است.

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، در بیانیه‌ای این بمب گذاری را محکوم کرد و گفت کسانی که این حمله را سازماندهی کردند، «بهای بسیار سنگینی برای آن خواهند پرداخت» و افزود که نیروهای امنیتی مصمم به از بین بردن «تهدید تروریسم» هستند.

به گزارش سرویس پاکستان رادیو اروپای آزاد / رادیو آزادی، «ارتش آزادیبخش بلوچستان» مسئولیت این حمله را پذیرفته و در بیانیه‌ای که برای رسانه‌ها فرستاده، مدعی شده که هدف حمله نیروهای حاضر در قطار بوده اند.

با این حال پزشکان بیمارستان کویته می‌گویند که زنان و کودکان نیز در میان کشته‌ها و مجروحان انفجار بمب هستند.

«ارتش آزادی‌بخش بلوچستان» یکی از گروه‌های جدایی‌خواه در پاکستان است که ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا و حکومت مرکزی پاکستان آن را یک گروه تروریستی می‌دانند. مقر اصلی این گروه در قندهار و در افغانستان است، اما عمده فعالیت این گروه در ایالت بلوچستان و علیه نیروهای مسلح پاکستان انجام می‌شود.

در ماه‌های اخیر حملات شبه‌نظامیان جدایی‌طلب در جنوب و ستیزه‌جویان اسلام‌گرا در شمال غرب پاکستان افزایش یافته است.

در ماه اوت، دست کم ۷۳ نفر در استان بلوچستان پس از حمله شبه‌نظامیان جدایی‌طلب به ایستگاه‌های پلیس، خطوط راه‌آهن و بزرگراه‌ها کشته شدند.

حملات ماه اوت گسترده‌ترین حملات در سال‌های اخیر توسط شبه‌نظامیانی بود که برای جدایی از استان غنی از منابع جنوب غربی که محل پروژه‌های اصلی چین مانند بندر و معدن طلا و مس بودند، فعالیت می‌کنند.

بلوچستانِ غنی از نفت و مواد معدنی، بزرگ‌ترین و کم‌جمعیت‌ترین استان پاکستان و مرکز اقلیت قومی بلوچ این کشور است که اهالی آن می‌گویند با تبعیض و استثمار دولت مرکزی روبه‌رو هستند. در کنار گروه‌های جدایی‌طلب، برخی شبه‌نظامیان اسلامی نیز در این استان فعالیت می کنند
+21
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.