جواد یساری، در نشست «موسیقی کوچه بازاری» در فرهنگسرای ارسبارانبی بی سی: جواد یساری، خواننده موسیقی کوچهبازاری، در شانزدهمین همایش شعر و موسیقی کانون ادبی زمستان که روز جمعه ۱۸ آبان، در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد، گفت: «عاشق خواندن هستم؛ جرمم چیست؟ اگر اشتباه خواندم در گوشم بگویید این را نخوان، آن را بخوان.»
در این نشست، که به موسیقی کوچهبازاری اختصاص داشت، از آقای یساری «به پاس سالها تلاش در عرصه موسیقی و وطندوستی» تجلیل شد.
او که با ترانههایی مانند «سنگ صبور»، «سپیدهدم» و «صبر ایوب» شناخته میشود، در بخشی از این مراسم گفت: «من بچه تهرانم؛ حتی اگر مرا بکشند، هیچجا نمیروم. من مال همینجا هستم. هر کاری هم امتحان کردم، نشد. عاشق خواندنم؛ چه باید بکنم؟» او سپس بدون همراهی ساز، آواز کوتاهی را اجرا کرد که با استقبال حاضران مواجه شد. در این نشست که به موسیقی کوچهبازاری اختصاص داشت، از آقای یساری تجلیل شدسجاد عزیزی آرام، شاعر، هم در این نشست گفت: «اصطلاح کوچه بازاری، اصطلاح بدی نیست؛ ما ژانر موسیقی عامه پسند داریم و راک جزیی از موسیقی عامه پسند است. موسیقی کوچه بازار برخاسته از مردم است نه آنکه خواننده در خیابان میخواند.»
او در بخشی دیگر از سخنانش اشاره کرد: «روشنفکران ما، وقتی درگیر شکستهای عشقی میشدند، به آثار جواد یساری گوش میدادند، اما در حرف از فرانک سیناترا میگفتند.»
برگزارکننده این رویداد موسسه فرهنگی هنری «فصل سپید زمستان» (کانون ادبی زمستان) است که از دیماه ۱۳۸۴ فعالیت خود را با مجوز رسمی در زمینه شعر، ترانه و موسیقی آغاز کرد.
گزارش خبرگزاری ایسنا حاکی است که خبرنگارش «به دلیل ممانعت برخی مسئولان فرهنگسرا و ایجاد محدودیت در عکاسی» نتوانست گزارش کاملی از این مراسم تهیه کند.
از اجرا در لالهزار تا «ممنوعالکاری» پس از انقلاب
جواد یساری فعالیتش در زمینه موسیقی را با خواندن ترانههای کوچهبازاری از اوایل دهه ۱۳۵۰ با اجرای آهنگی با نام «پول سیاه» شروع کرد. او تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷، پنج آلبوم منتشر کرد که آنها آلبوم «سپیده دم»، شامل آهنگ محبوبی به همین نام بود.
موسیقی کوچهبازاری نوعی موسیقی مردمی است که اواخر دهه ۱۳۳۰ خورشیدی از ترکیب برخی گوشههای موسیقی ایرانی با عناصری از موسیقی عربی شکل گرفته، و بیشتر با سازهای بربط، تنبک، سنتور، ویولن، کمانچه، قانون و آکاردئون اجرا میشود. زادگاه این سبک بازار خیابان لالهزار بود که مورد توجه عموم قشر کارگر و طبقه پایین و متوسط جامعه قرار گرفت.
آقای یساری که پس از انقلاب ۱۳۵۷ در ایران «ممنوعالکار» شده است، در بیش از چهار دهه اخیر کنسرتهایی در امارات و اروپا برگزار کرده و در داخل ایران تنها در مراسمهای خصوصی اجرا کرده و هیچگاه به شکل رسمی مجوز کنسرت و آلبوم نگرفته است.
در سال ۱۳۹۷، مجوز پخش ترانه «شاخه نبات» از او در فیلم «دشمن زن» به کارگردانی حسین فرحبخش صادر شد. آقای یساری در این فیلم حضور کوتاهی هم داشت و نقش خودش را بازی کرد.
پنج سال بعد و در ویژهبرنامه نوروزی سال تحویل ۱۴۰۲ مسابقه تیانتی، او چند ترانه اجرا کرد. این برنامه از پلتفرم فیلیمو پخش شد.