بازخوانی پرونده جعلی شکایت تاج از ترامپ در دادگستری تهران

ایران وایر:پیام یونسی پور
خبرگزاری «تابناک» با یادآوری یک ادعای قدیمی، خطاب به «مهدی تاج»، رییس فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی نوشته که حالا زمان پی‌گیری شکایت از «دونالد ترامپ» است.

تابناک در این گزارش، ادعایی که فدراسیون فوتبال ایران پس از بازگشت دوباره تاج به کرسی ریاست این فدراسیون در سال ۱۴۰۱ مبنی بر شکایت از دونالد ترامپ مطرح شده بود را یادآوری کرده است.

از ادعای مهدی تاج و هیات رییسه فدراسیون فوتبال در مورد طرح شکایت از دونالد ترامپ در پرونده «مارک ویلموتس» چه می‌دانیم و چرا این فدراسیون تصور می‌کرد می‌تواند ضرر بیش از هفت میلیون یورویی در قرارداد با مربی که حتی ۳۰ روز در ایران نبود را به رییس‌جمهوری امریکا ارتباط دهد؟

***
از شکایت تخیلی و تبلیغاتی تاج از ترامپ چه می‌دانیم؟
«ورزش سه»، رسانه نزدیک به حکومت روز ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ در گزارشی که بیشتر شبیه به یک رپورتاژ آگهی می‌ماند، ادعا کرد مهدی تاج قصد دارد به محض رسیدن به پست ریاست فدراسیون فوتبال ایران، از دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری پیشین ایالات متحده شکایت کند.

ورزش سه که رابطه‌ای نزدیک با مهدی تاج دارد، در بخشی از گزارش خود نوشته بود: «امضای قرارداد فدراسیون فوتبال با مارک ویلموتس هم‌زمان شده با تحریم‌های بانکی دولت امریکا علیه ایران و همین موضوع سبب شد تا مهدی تاج که روی پول‌های فدراسیون فوتبال ایران در کنفدراسیون فوتبال آسیا و همین‌طور فیفا حساب ویژه‌ای باز کرده بود، شوکه شده و به این ترتیب امکان پرداخت مطالبات ویلموتس توسط مطالبات بین‌المللی فدراسیون از دست رفت.»

حتی در بخش‌هایی از این گزارش ادعا شده بود که پی‌گیری‌های قضایی انجام شده برای بررسی پرونده مارک ویلموتس اشتباه بوده‌اند، چون شکایت سنگین ویلموتس از فوتبال ایران را باید در تصمیمات دونالد ترامپ در خروج از «برجام» و تحریم‌های بانکی علیه ایران بررسی کرد، نه مدیریت وقت فدراسیون فوتبال.

در این گزارش تبلیغاتی که در فاصله کمتر از یک ماه به مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال منتشر شد، حتی اشاره‌ای به این‌ که مهدی تاج از دونالد ترامپ به کدام سازمان بین‌المللی یا کدام دادگاه صالح بین‌المللی شکایت کرده یا این‌ که قرار است چه مبلغی در صورت پیروزی در این پرونده نصیب فوتبال ایران شود هم نشده بود.

در این گزارش آمده بود: «مهدی تاج ضمن شکایت از دونالد ترامپ، خواستار اخذ غرامت چندین میلیون دلاری از دولت ایالات متحده و رییس‌جمهوری وقت امریکا شده که با خروج از برجام و تشدید تحریم‌ها، باعث کارشکنی‌های زیادی در کار فدراسیون فوتبال هم شد.»
آیا قرارداد ویلموتس به خروج امریکا از ترامپ ارتباطی داشت؟مارک ویلموتس، سرمربی بلژیکی یک سال و یک ماه بعد از خروج امریکا از برجام و بازگشت تمامی تحریم‌ها، در اول خرداد ۱۳۹۸ قراردادی امضا کرد که بزرگ‌ترین ابهام تاریخ فوتبال ملی ایران شده است.بخش‌هایی از این ادعا که فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی روی پول‌های خود در فیفا حساب می‌کرد و خروج ایالات متحده از برجام و بازگشت تحریم‌ها موجب از دست رفتن فرصت پرداخت مطالبات مارک ویلموتس شده، نه این‌ که اشتباه باشند بلکه دقیقا تحریف واقعیت توسط تیم رسانه‌ای مهدی تاج در آستانه انتخابات فدراسیون فوتبال بودند.

دونالد ترامپ روز یک‌شنبه ۱۸ اردیبهشت سال ۱۳۹۷ (هفت می ۲۰۱۸) رسما خروج امریکا از برجام را اعلام کرد. او به تمامی شرکت‌ها و تجار فرصت داد ظرف مدت ۱۸۰ روز از فعالیت در ایران خارج شوند. با دستور ترامپ، تمامی تحریم‌های سابق که علیه جمهوری اسلامی وضع شده بودند، به حالت قبل برگشتند.

مارک ویلموتس، سرمربی بلژیکی یک سال و یک ماه بعد از خروج امریکا از برجام و بازگشت تمامی تحریم‌ها، در اول خرداد ۱۳۹۸ قراردادی امضا کرد که بزرگ‌ترین ابهام تاریخ فوتبال ملی ایران شده است.

دومین تحریف حقیقت و دست بردن در تاریخ، در گزارش تبلیغاتی ورزش سه را می‌توان جایی دید که ادعا شده بود مارک ویلموتس به دلیل پرداخت نشدن مطالباتش، قرارداد خود را فسخ کرده است. این در حالی است که سرمربی بلژیکی درست در موعد سررسید نخستین قسط قراردادش، دو میلیون یورو دریافت کرده بود.

طبق گزارش رسانه‌های ایران، فدراسیون فوتبال در مردادماه ۱۳۹۹، مبلغ دو میلیون یورو را به حساب «زراعت بانک» این مربی در ترکیه منتقل کرده بود.
مهدی تاج از دونالد ترامپ به کجا شکایت کرد؟
هرچند ورزش سه در سال ۱۴۰۱، در گزارش تبلیغاتی خود هیچ اشاره‌ای به محل ثبت شکایت مهدی تاج علیه دونالد ترامپ نکرده بود اما تابناک در گزارش جدید خود نوشت تاج شکایت خود را علیه رییس‌جمهوری وقت امریکا در دادگستری تهران به ثبت رسانده است.

تابناک مدعی شده که رییس فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی در این شکایت، خواهان اخذ غرامت از دولت ایالات متحده و شخص ترامپ شده بود.

در این‌ که فضای سیاست‌زده فوتبال ایران تبدیل به یک طنز تاریخی شده است، نمی‌توان تردید کرد اما به نظر می‌رسد که حتی ثبت این شکایت نیز بخشی از رفتار نمایشی مهدی تاج، فرمانده پیشین اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلام یدر آستانه انتخابات فدراسیون فوتبال بوده است.

«اصغر جهانگیر»، سخن‌گوی قوه قضاییه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ در نشست خبری قوه قضاییه از ثبت شکایت برخی افراد حقیقی و نهادهای غیردولتی از دونالد ترامپ و دولت امریکا در قوه قضاییه از سال ۱۴۰۱ خبر داد و مدعی شد که برخی از این شکایات در زمینه‌های مالی و بخش عمده‌ای از آن‌ها مرتبط با کشته شدن «قاسم سلیمانی»، فرمانده پیشین سپاه «قدس» بوده است.

کمتر از یک سال پیش از آن، یعنی ۱۵ آذر ۱۴۰۲، شعبه ۵۵ دادگاه عمومی حقوقی تهران دولت امریکا و ۴۱ شخص حقیقی و حقوقی دیگر را در ایالات متحده در پرونده مطالبه خسارات ناشی از ترور قاسم سلیمانی به پرداخت ۴۹ میلیارد و ۷۷۰ میلیون دلار محکوم کرده بود.

شکایت از دونالد ترامپ برای مهدی تاج راهی برای خودنمایی در حضور نظام و سفیدشویی قراردادی بود که با هیچ توجیهی قابل فهم به نظر نمی‌رسید.
پرونده ویلموتس چگونه بسته شد؟
پرونده رسیدگی به شکایت مهدی تاج از دونالد ترامپ در حالی در قوه قضاییه به ثبت رسیده است که در همین دستگاه قضایی جمهوری اسلامی بیش از ۲۰ پرونده مرتبط با فساد مالی تاج یا بدون رسیدگی مختومه اعلام شده و یا بدون حکم باقی و مفتوحه باقی مانده‌اند. یکی از پرونده‌های او، ماجرای قرارداد مشکوک با مارک ویلموتس بود.

تابناک در بخشی از گزارش خود با درخواست از مهدی تاج برای پی‌گیری شکایت از ترامپ در دستگاه قضایی، نوشته است: «رییس فدراسیون فوتبال بارها مشکل قراردادی با مارک ویلموتس و فسخ قرارداد او را مرتبط با تحریم‌های امریکا و دونالد ترامپ عنوان کرده است. هرچند تاج هیچ‌گاه درباره این که چرا با یک مربی ۴۵۰ هزار یورویی قراردادی هفت میلیون و ۸۷۵ هزار یورویی امضا کرد، روشن‌گری نکرد.»

مهدی تاج زمستان ۱۴۰۱ در پاسخ به سوال «جواد خیابانی»، مجری صداوسیمای جمهوری اسلامی که از او پرسیده بود قرارداد ویلموتس کجا است، گفت: «توی جیب من!»

او پیش از انتخابات فدراسیون فوتبال اما مدعی بود که نه تنها در پرونده قرارداد ویلموتس ابتکار عمل را در دست خواهد گرفت و پیروز این پرونده در دادگاه حکمیت ورزش خواهد شد که حتی از دونالد ترامپ نیز غرامت خواهد گرفت.

پرونده مارک ویلموتس هشت آبان ۱۴۰۳ با پرداخت آخرین قسط جریمه‌اش و در مجموع با پرداخت بیش از هشت میلیون دلار بسته شد.
+6
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.