وزیر خارجه فرانسه «شجاعت» دختر دانشجوی ایرانی را تحسین کرد

رادیو فردا: با افزایش نگرانی‌ها درباره سرنوشت دختر دانشجویی که در دانشگاه علوم تحقیقات تهران برهنه شده بود و سپس بازداشت شد، سخنگوی دولت ایران تأیید کرد که او بستری شده است.

فاطمه مهاجرانی روز سه‌شنبه ۱۵ آبان در گفت‌وگو با روزنامه «هم‌میهن» اعلام کرد این دانشجو «به‌وسیله آمبولانس اورژانس اجتماعی به مرکزی برای اقدامات درمانی» منتقل شد، اما به جزئیات بیشتری اشاره نکرد.

در همین حال، عفو بین‌الملل ایران با انتشار پستی در شبکه ایکس (توئیتر سابق) درباره انتقال این دانشجو به یک «بیمارستان روانی نامشخص» ابراز نگرانی کرد.

این نهاد یادآوری کرد که پیشتر اسناد سرکوب معترضان توسط حکومت به بهانه «اختلالات روانی» که باید «درمان» شوند را منتشر کرده بود.

به‌دنبال برهنه شدن این دختر دانشجو که تصاویرش در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، او به نماد مخالفت با حجاب اجباری در ایران تبدیل شده است.

ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، در گفت‌وگو با شبکه «فرانس ۲» گفت: «به شجاعت این زن جوان که مقاومت خود را به نمایش گذاشت و خود را به نماد مبارزه زنان در ایران بدل کرد، درود می‌فرستم.»

شیرین عبادی، حقوقدان مخالف جمهوری اسلامی و برنده جایزه صلح نوبل، نیز در واکنش به انتقال این دانشجو به مرکز درمانی، مقام‌های ایرانی را متهم کرد این «سناریوی نخ‌نما» را دنبال می‌کنند که «فرد معترض اختلال روانی دارد».

به نوشته خبرگزاری فرانسه، بسیاری از فعالان سیاسی و مدنی نیز این دانشجو را نماد تازه مبارزه زنان برای حقوق خود تلقی می‌کنند، آن هم دو سال بعد از جان باختن مهسا امینی در بازداشت پلیس ایران.

روز شنبه ۱۲ آبان ویدئویی از یک دانشجوی دختر دانشگاه علوم تحقیقات تهران در شبکه‌های اجتماعی منتشر و گفته شد در پی آزار و اذیت ماموران حراست، لباس‌های خود را از تن درآورده و در محیط دانشگاه نشسته است.

در پی انتشار این ویدئو، خبرنامه امیرکبیر از ضرب‌وشتم و ربوده شدن این دانشجوی دختر به‌دلیل عدم رعایت حجاب اجباری از سوی حراست دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران خبر داد.

روزنامه فرهیختگان، وابسته به دانشگاه آزاد، نیز به نقل از آنچه «منابع رسمی و غیررسمی» نامید، ادعا کرد این دانشجو «اختلالات روانی و روحی شدید» دارد و در ادامه خبر داد که او «پس از تحویل به کلانتری توسط عوامل حراست دانشگاه، اکنون در یکی از بیمارستان‌های بیماران روانی بستری است».

این در حالی است که سخنگوی دولت مسعود پزشکیان روز سه‌شنبه به نقل از دانشگاه آزاد اعلام کرد: «مسیر درمان» این دانشجو «در حال پیگیری است».

از سوی دیگر، ریچارد برانسون، کارآفرین سرشناس بریتانیایی، در شبکه ایکس «اقدام اعتراضی قوی و شجاعانه» این دختر را ستود و خواستار آزادی فوری او شد.

پیش از این نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و زندانی سیاسی، گفته بود که بدن این دختر دانشجو «نماد عصیان و شدت خشم و طغیان است».

همچنین الیف شافاک، نویسنده ترک- بریتانیایی و فعال حقوق بشر، با انتشار تصویری از این دختر دانشجو نوشت: «روح زیبا، مقاوم و سرکش زنان ایرانی».

مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر ایران نیز اعلام کرد موضوع این دختر را به دقت زیر نظر دارد.

تعداد زیادی از هنرمندان نیز با آثارشان نسبت به عمل این دختر و سرنوشتش واکنش نشان دادند.
+31
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.