ارزآوری حدوداً ۳ میلیارد دلاری امارات از فروش تلفن همراه به ایران

رادیو فردا: سخنگوی کمیسون توسعه تجارتِ خانه صنعت، معدن و تجارت ایران می‌گوید در سال‌ ۱۴۰۲ امارات متحده عربی از محل فروش تلفن همراه هوشمند به ایران، ۲ میلیارد و ۸۶۹ میلیون‌ و ۳۱۶‌هزار دلار ارزآوری کرده است.

به گفته روح‌الله لطیفی، چین با فروش ۲۹ میلیون و ۵۸ هزار دلار، ویتنام با یک‌میلیون و ۱۲۳ هزار دلار، سوریه با ۵۲۴ هزار دلار و هند نیز با ۳۳۴ هزار دلار، سایر کشورهای فروشنده تلفن همراه به ایران را در سال ۱۴۰۲ تشکیل می‌دهند.

اغلب واردکنندگان تلفن همراه در ایران خرید انبوه تلفن همراه از کشور امارات را به دلیل نزدیکی به ایران، دسترسی به بازارهای جهانی و تعرفه‌های مالیاتی پایین این کشور، ترجیح می‌دهند.

آقای لطیفی گفته است که ۲۴ درصد از کل تلفن‌های هوشمند فروش رفته در خاورمیانه وارد بازار ایران شده است و این در حالی است که سهم ایران در سال قبل میلادی بیش از ۲۸ درصد بوده است.

سخنگوی کمیسیون روابط بین‌الملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، معتقد است که ایرانیان سهم بالایی در خرید تلفن‌های همراه تولید شده در جهان دارند و میزان مصرف آن‌ها از این کالا بیشتر از متوسط جهانی است. او می‌گوید: «در سال ۲۰۲۳ به ازای هر ۲.۷ نفر در جهان یک تلفن همراه فروخته شده اما با احتساب جمعیت ۸۶ میلیون نفری در ایران به ازای هر ۸.۵ نفر، یک تلفن همراه به صورت رسمی وارد بازار شده است.»

همزمان با مطرح شدن رفع ممنوعیت تلفن‌های همراه آیفون در ایران، برخی رسانه‌های اصولگرا به تصمیم‌گیری دولت واکنش‌های انتقادی نشان دادند. روزنامه کیهان در چاپ روز دهم آبان‌ماه خود در گزارشی با لحن تند نوشته است: «دولت به بمب‌های آمریکایی مجوز رجیستری داده است.» این روزنامه مدعی شده است که تمایل به غرب و آمریکا در برخی مسئولان دولت به مراحل خطرناکی رسیده است.»

اشاره روزنامه کیهان به انفجار همزمان دستگاه‌های پیجر (پیام‌رسان) حزب‌الله لبنان است که باعث کشته و زخمی شدن تعدادی از نیروهای این گروه شده بود.

یکی از مهم‌ترین انتقادات اصولگرایان به رفع ممنوعیت آیفون، «ارزبری» این محصول است. کیهان در این گزارش از واردات آیفون به عنوان «سوزاندن منابع ارزی» یاد کرده و مدعی شده است واردات گوشی‌های آیفون یک میلیارد دلار ارزبری دارد.

سخنگوی کمیسون توسعه تجارتِ خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در این ارتباط گفته است: «در سال گذشته میلادی بیش از یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون دستگاه تلفن همراه تولید و روانه بازار شد، که بیش از ۲۰ درصد تعداد آن از شرکت اپل بود.»

حمیدرضا دهقانی‌نیا، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا سال گذشته با دفاع از ممنوعیت واردات و ثبت آیفون مدعی شده بود: «حدود یک درصد جامعه کاربر گوشی‌های آیفون به عنوان کالای لوکس هستند، اما واردات این گوشی بیش از ۳۰ درصد سبد ارزی کشور را به خود اختصاص داده است.» این درحالی است که سخنگوی کمیسون توسعه تجارتِ خانه صنعت، معدن و تجارت، سهم واردات کل برندهای تلفن همراه از سبر ارزی ایران را تنها ۵ درصد اعلام کرده است.
+20
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    amirHassna - سیدنی، استرالیا

    نوش جون امت همیشه در صحنه. تمام.
    1
    31
    یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    #شمشیر عدالت - نیمیخن، هلند

    ای ایران بدبخت از تو تمامه کشورها نون میبرن و سود می کنن نفت خاک و معدنت و مفت میخرن و تو کرفتار سرطانی به اسم اخوند و دین گرفتار شدی
    6
    38
    یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    خود اپل Margin ٤٠ درصد روی تلفن میکشه، جمهوری إسلامی ١٠٠٪؜ 😀. نوش جون امت حیران در صحنه
    0
    2
    یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.