اجبار زنان فوتبالیست به پرداخت پول برای عضویت در باشگاه‌های ایران

ایندیپندنت فارسی: امیرحسین میراسماعیلی
شماری از زنان فوتبالیست در لیگ برتر و دسته اول فوتبال زنان ایران، نه‌تنها بابت عضویت در باشگاه‌های مختلف دستمزد نمی‌گیرند، که به مدیران باشگاه‌ها و مربیانشان ماهانه مبالغی می‌پردازند.

ماجرای پرداخت پول به مربیان و مدیران باشگاه‌ها پیش از این بارها در فوتبال پایه پسران مطرح شده بود و حتی شماری از پیشکسوتان باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس نیز افشا کرده بودند که مسئولان مدارس فوتبال پایه در این باشگاه‌ها از خانواده‌های متمول بابت قرارداد با فرزندان آنان مبالغی حدود یک تا دو میلیارد تومان دریافت کرده‌اند.

اما اولین بار است که مسئله پرداخت پول در باشگاه‌های فوتبال زنان بزرگسال مطرح می‌شود؛ اتفاقی غیرقانونی و پنهانی که نشان می‌دهد لیگ فوتبال زنان ایران نیز مانند سایر لیگ‌های در دیگر رشته‌های ورزشی زنان، برخلاف ادعای مسئولان، حرفه‌ای نیست و تنها در زمینه ردوبدل شدن رشوه و پول‌های غیرمجاز فعال است.

یکی از بازیکنان شاغل در لیگ فوتبال زنان ایران به تسنیم گفت: «برای نمونه یکی از تیم‌های تهرانی به من پیشنهاد همکاری داد، اما اعلام کرد که ماهیانه باید مبلغ ۳ میلیون تومان به آن‌ها پرداخت کنم. بعد از دریافت این پیشنهاد با خودم فکر کردم چرا وقتی برای تیمی بازی و تلاش می‌کنم، باید مبلغ ۳ میلیون هم ماهیانه بپردازم؟ اصلا درآمد من ورزشکار حرفه‌ای از چه منبعی است که باید ۳ میلیون به مدیر یا مسئول باشگاه بپردازم؟»

او همچنین در واکنش به این سوال که آیا از تعداد محدودی از بازیکنان هزینه دریافت شده است یا همه بازیکنان موظف به پرداخت این مبلغ بوده‌اند، پاسخ داد: «در تیمی که به من پیشنهاد دادند قرار بود تمام بازیکنان ماهیانه ۳ میلیون تومان به مدیر باشگاه پرداخت کنند.»

این درحالی است که میزان قرارداد اکثر فوتبالیست‌های مطرح و ملی‌پوش در لیگ‌های برتر و دسته اول زنان ایران در فصل جاری، حدود ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان اعلام شده است، اما برای مثال فوتبالیست‌های تیم استقلال تهران، که در جایگاه نازل دوازدهمی در لیگ برتر مردان قرار دارند، امسال قراردادهایی از ۳۰ تا ۷۰ میلیارد تومان را برای یک فصل امضا کرده‌اند.

یکی از شاخصه‌های پیشرفت فوتبال در هر کشوری ساختار درست در فوتبال پایه است، اما در ایران کارشناسان فوتبال درباره به ته دیگ خوردن کفگیر بازیکنان فوتبال، نبود بازیکنان جوان و باکیفیت و اجبار باشگاه‌ها و تیم‌های ملی مردان و زنان به استفاده از بازیکنان پابه‌سن‌گذاشته صحبت‌ می‌کنند و اکنون قیمت بازیکنان پولی در این لیگ‌ها نیز به معضلی جدید بدل شده است.

موضوع پرداخت بخشی از قرارداد بازیکنان در لیگ برتر فوتبال مردان به مربیان و مدیران آنان بابت قرار گرفتن در فهرست‌های نقل‌وانتقالاتی سال‌هاست که در فوتبال ایران مطرح است. نتایج بسیار ضعیف استقلال در فصل جاری هم اتهاماتی مبنی بر همکاری جواد نکونام با دلالان را علیه او مطرح کرد. به‌تازگی محمد برزگر، پیشکسوت پرسپولیس و سرمربی تیم امید مقاومت بسیج، نیز قیمت بازیکنان پولی در بالاترین سطح فوتبال امیدهای مردان ایران را حدود یک میلیارد تومان اعلام کرده بود.

در شرایطی که شماری از معاونان و منصوبان مهدی تاج در فدراسیون فوتبال ایران طی ماه‌های اخیر به‌دلیل مشارکت در پرونده فساد گسترده مالی در فوتبال ایران بازداشت شده‌اند، این فدراسیون به افزایش پرداخت‌های غیرقانونی و رشوه در فوتبال زنان یا فوتبال پایه توجهی ندارد و تنها در حوزه‌هایی مانند محروم کردن زهرا قنبری، ستاره تیم فوتبال خاتون بم، به‌دلیل مخالفت با حجاب اجباری فعال است.

احمد دنیامالی، وزیر جدید ورزش و جوانان در ایران، نیز در زمان ریاستش بر هیئت‌مدیره باشگاه ملوان بندرانزلی، با طرح اتهام جنجالی همجنس‌گرایی علیه اعضای تیم فوتبال زنان این باشگاه دستور تعطیلی تیم زنان ملوان بندرانزلی را داده بود.
+1
رأی دهید
-8

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.