ترامپ در حال دعا در کنار رهبران مذهبی در کاخ سفید در زمان ریاست جمهوریبی بی سی: دقایقی پیش از آغاز مراسم مذهبی روز یکشنبه در کلیسای باپتیست گریس در اِلجین، شهری با جمعیتی حدود ۲۰۰۰ نفر در ایالت اوکلاهما در جنوب آمریکا، داستی دیوِرز، کشیش ۳۶ ساله، با لباسی مرتب و لبخندی بر لب ظاهر میشود.
او به حاضران در کلیسا، که تعداد آنها به حدود ۱۰۰ نفر میرسد و بیشتر آنها خانوادههای سفیدپوست با فرزندان زیاد هستند، خوشآمد میگوید.
در ورودی کلیسا، جزوههایی دیده میشود که تصویر نوزادی بیجان روی آنها نقش بسته است.
روی آنها نوشته شده «در همین لحظه که این پاراگراف را میخوانید، سه کودک بیگناه در رحم مادرانشان در آمریکا به ناحق کشته شدند»، و به سقط جنین به عنوان «هولوکاست» دوران ما اشاره شده است.
سقط جنین در کنار اقتصاد و مهاجرت، یکی از مسائل اصلی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است که روز ۵ نوامبر برگزار میشود.
این جزوهها به روشنی نشان میدهد که همزمان با آماده شدن رایدهندگان برای انتخاب رئیسجمهور جدید، تا چه حد سیاست و مذهب در جامعه پروتستان محافظهکار و راستگرای آمریکا به هم گره خورده است. جزوه با این عبارت: «چگونه میتوانیم کسانی را که به سمت مرگ برده میشوند، نجات دهیم؟» جزوههای ضد سقط جنین که در ورودی کلیسای باپتیست گریسبعد از فروکش کردن بارانی شدید در این روز گرم تابستانی، مراسم مذهبی ساعت ۱۰:۴۵ آغاز میشود و کشیش با نواختن گیتار و همراهی حاضران در این کلیسای ساده و بیتکلف با دیوارهای سفید و خالی، سرود میخواند.
دیوِرز، که سناتور ایالتی متولد الجین است و شش فرزند دارد، در رشته مطالعات مذهبی مدرک کارشناسی ارشد دارد و در کار تجارت املاک است، روزهای یکشنبه از منبر این کلیسا برای مردم موعظه میکند و روزهای دوشنبه در مجلس ایالتی اوکلاهما مشغول کار قانونگذاری است.
در اوکلاهما معمول است که سیاستمداران در کلیساهای محلی خود دارای مقام و موقعیت باشند یا ارتباط محکمی با این نهاد مذهبی داشته باشند.
این نوع رهبری دوگانه در سیاست و مذهب معمولا در منطقهای از آمریکا دیده میشود که به «کمربند انجیلی» معروف است و الجین هم در آنجا واقع شده است؛ منطقهای وسیع که شامل دست کم ۹ ایالت عمدتا پروتستان و جمهوریخواه میشود و جایی است که دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق، در انتخابات ریاست جمهوری گذشته در تمام ایالتهای آن به جز جورجیا پیروز شد.
کمربند انجیلی که در جنوب آمریکا واقع شده، مرکز رشد و افزایش نفوذ سیاسی رهبران محافظهکار پروتستان بوده است.
اوکلاهما در قلب این کمربند قرار دارد، ایالتی عمیقا مذهبی که بیش از ۸۰ درصد از اعضای مجلس ایالتی آن جمهوریخواه هستند.
«خدا و کشور» جریانی قدرتمند در سیاست اوکلاهما است چون مسیحیان محافظهکار احساس میکنند سبک زندگی سنتی آنها از سوی چپگرایان لیبرال تهدید میشود. ارتباط میان مذهب و سیاستکشیش داستی دیورز معتقد است که ساختارهای قدرت در آمریکا نیاز به تغییر دارنددیورز در اولین تلاش برای کشف باورهای دینی من میپرسد «نظرتان درباره مراسم چیست؟»
پس از یک گفتوگوی طولانی، به من میگوید که هدف سیاسی او در کوتاه مدت پایان دادن به سقط جنین، حذف پورنوگرافی و توقف جمعآوری مالیات بر درآمد و املاک است.
اما در بلند مدت، هدف دیورز بسیار بلند پروازانهتر است: تبدیل آمریکا به یک ملت مسیحی.
و برای انجام این ماموریت، بخش اساسی استراتژی آنها، تصاحب مناصب سیاسی تا بالاترین سطوح ممکن است.
از او پرسیدم: «آیا میخواهید کاخ سفید را به پادشاهی خداوند تبدیل کنید؟» او پاسخ داد: «همه چیز روی زمین متعلق به پادشاهی خداوند است.»
او ادامه داد: «ما باید ساختارهای قدرت را تغییر دهیم.»
دیورز حتی مانند دیگر کشیشان کمربند انجیلی، احساس نمیکند که ترامپ به صورت کامل نماینده دیدگاههای او است.
او در توضیح این مسئله میگوید: «ترامپ در حال سوق دادن حزب جمهوریخواه به سوی چپ است.»
آرون هافمن، پدری ۳۷ ساله با پنج دختر، در کنار دیورز مشغول فعالیت است و برای کشیش شدن در یک کلیسای باپتیست جدید در اوکلاهما آماده میشود. او معتقد است که جدا کردن مذهب از سیاست بیمعنی است.
هافمن به من گفت: «راهی برای جدا کردن مسیحیت از سیاست وجود ندارد» و در حالی که این را میگفت اشک در چشمانش حلقه زده بود، چون معتقد بود «آمریکاییها مسیح را فراموش کردهاند». احکام مذهبیسوزی استیونسون از شغل خود به عنوان معلم در اوکلاهما استعفا کرده استآیا این جنگ فرهنگی بر زندگی روزمره مردم عادی تاثیر میگذارد؟ پاسخ مثبت است.
تنها در سال جاری میلادی، دستکم در سه ایالت از کمربند انجیلی، تصمیمهایی سیاسی گرفته شده که ابعاد مذهبی داشتهاند.
در لوئیزیانا تمام کلاسهای مدارس موظف شدند ده فرمان را روی دیوارها نصب کنند و در آلاباما دادگاه عالی حکم داد که جنینهای منجمد «نوزاد» محسوب میشوند و باعث شد برخی کلینیکهای لقاح مصنوعی موقتا تعطیل شوند.
و در اوکلاهما رایان والترز، یک مقام ارشد آموزش و پرورش، در ماه ژوئن دستوری صادر کرد که تدریس انجیل در مدارس دولتی این ایالت را الزامی میکرد و این تصمیم باعث جنجالهای گستردهای شد.
با توجه به اینکه اوکلاهما یکی از ایالتهایی است که بیشترین کمبود معلم را در کشور دارد، این خبر با استقبال بسیاری از معلمانی که میگویند چنین دستوری خلاف آزادیهای مذهبی است، روبرو نشد.
سوزی استیونسون، معلم سابق پروتستان و ۴۴ ساله که در مدارس ابتدایی تدریس میکند، میگوید: «ما باید کلیسا را از دولت جدا کنیم.»
او از والترز، جمهوریخواه مسیحی، انتقاد میکند که در ماه مه ۲۰۲۳ اتحادیه معلمان اوکلاهما را «سازمان تروریستی» خوانده بود.
والترز که با رای مردم انتخاب شده، درخواست مصاحبه با بیبیسی را رد کرد.
بسیاری از والدین نیز از این تصمیم ناراضی هستند. یکی از آنها اریکا رایت، بنیانگذار ائتلاف مدارس روستایی اوکلاهما است.
او میگوید: «به جای تحمیل انجیل، باید نگران فقر در مدارس باشند.»
رایت، که یک جمهوریخواه مسیحی اهل اوکلاهما است، به من گفت که مدارس ایالت دچار کمبود بودجه هستند و برخی از کودکان در مناطق روستایی به غذای مناسب دسترسی ندارند.
در حالی که از شهر نوبل، در جنوب اوکلاهما سیتی، عبور میکردیم تعدادی از مردم را دیدیم که در خانههای سیار زندگی میکردند.
رایت گفت: «حتی برای خرید انجیل پول کافی ندارد.» به طور متوسط حدود ۱۵ درصد از جمعیت اوکلاهما دچار فقر هستند، اما این رقم در برخی مناطق این ایالت، بسیار بیشتر است.
در میانه این جنگ فرهنگی، ساموئل پری، استاد دانشگاه اوکلاهما که چندین کتاب در مورد سیاست و مذهب منتشر کرده، معتقد است که این حکم بخشی از یک دستور کار بزرگتر است.
او معتقد است که این دستور کار از سوی رهبران تندرو هدایت میشود و اصول ناسیونالیسم مسیحی را دنبال میکند که مروج ترکیبی از زندگی شهری آمریکایی و فرهنگ محافظهکار آنگلوساکسون پروتستان است.
او میگوید: «گسترش ناسیونالیسم مسیحی تهدیدی برای دموکراسی آمریکا است.» «ترامپ را خدا فرستاده است»کشیش جکسون لامایر میگوید: «ترامپ را خدا فرستاده تا بر این کشور حکومت کند»با تاسیس کلیساهای کوچک در فقیرترین جوامع، کشیشان منطقه «کمربند انجیلی» نفوذ زیادی بر افراد معتقد دارند و بسیاری از آنها این نفوذ را به سوی بخش محافظهکارتر حزب جمهوریخواه هدایت میکنند.
ترامپ در سالهای اخیر به بهترین ابزار برای پیشرفت این گروه تبدیل شده است.
جکسون لامایر، کشیش اهل اوکلاهما، یکی از حامیان وفادار ترامپ است.
لامایر که بنیانگذار گروه «کشیشان برای ترامپ» است، میگوید: «ترامپ را خدا فرستاده تا بر این کشور حکومت کند.»
هدف او «بسیج رایدهندگان انجیلی» برای حمایت از ترامپ در انتخابات آینده است.
لامایر جان به در بردن ترامپ از سوء قصد در یک گردهمایی سیاسی در اواسط ماه ژوئیه را «یک معجزه الهی» میداند.
او در یک مکالمه تلفنی از شهر تولسا در اوکلاهما میگوید: «ما تنها یک قدم تا جنگ داخلی در کشورمان فاصله داشتیم.»
این کشیش پروتستان و فعال سیاسی نمیخواهد به عنوان یک ناسیونالیست مسیحی شناخته شود.
او میگوید: «این فقط برچسبی است که رسانهها به ما زدهاند تا ما را به عنوان تهدیدی برای دموکراسی نشان دهند» و اضافه میکند که این مسئله «واقعیت ندارد». کشیش پل بلر میگوید مسیحیان همیشه بر کار دولت تاثیر داشتهاندپل بلر، رهبر کلیسای باپتیست فیرویو در اِدموند واقع در حومه اوکلاهما سیتی نیز خود را با این عبارات تعریف نمیکند.
او در کلیسایش به من گفت: «آیا من مسیحی هستم؟ بله. آیا من ناسیونالیست هستم؟ بله. اما این به معنای آن نیست که من ناسیونالیست مسیحی هستم، برچسبی که آنها میخواهند به ما بزنند.»
بلر میگوید: «ناسیونالیست مسیحی بودن تبدیل به یک ناسزا شده است.»
او در حالی که پشت میزش نشسته، عکسهایی از زمان حضورش به عنوان بازیکن حرفهای فوتبال آمریکایی در خط حمله تیم شیکاگو بیرز در اواخر دهه ۱۹۸۰ را به من نشان میدهد.
بلر در حال حاضر مسئول «اردوگاههای آموزشی کشیشان آزادی» است، جایی که رهبران پروتستان یاد میگیرند چگونه دستور کار مذهبی خود را در سیاست ترویج کنند.
بلر میگوید در این کمپهای آموزشی، کشیشان موضوعاتی مانند تاثیر مسیحیت در دولت یا دفاع از آزادی شهروندان را مطالعه میکنند.
او میگوید: «این آموزشها برای این است که کشیشان در تمام جنبههای زندگی با ذهنیت کتاب مقدس فکر کنند.» او بخشی از گروه رهبران محلی پروتستان است که در سراسر آمریکا فعال هستند و با نام «کشیشان میهنپرست» شناخته میشوند.
بلر، مانند بسیاری از آنها، معتقد است که آمریکا باید به ارزشهای زمان تاسیس خود بازگردد، زمانی که اعلامیه استقلال در سال ۱۷۷۶ امضا شد.
او میگوید: «از نظر تاریخی، مسیحیان همیشه بر کار دولت تاثیر گذاشتهاند.»
بلر معتقد است که ترامپ برنده قانونی انتخابات ۲۰۲۰ بوده و افرادی که به دلیل شرکت در حمله به کنگره در ژانویه ۲۰۲۱ زندانی شدهاند، «زندانیان سیاسی» هستند.
او اکنون امیدوار است که در روز ۵ نوامبر، ترامپ که در انتخابات گذشته اوکلاهما را با ۶۵ درصد آرا (یکی از بالاترین اکثریتها در کشور) به دست آورد، برای دومین بار رئیسجمهور آمریکا شود.
این امید رهبران سیاسی پروتستان و محافظهکار در کمربند انجیلی است که «ماموریت الهی» آنها گسترش باورهایشان از طریق قدرت سیاسی است.
ترامپ و یار انتخاباتی او جیدی ونس، افرادی هستند که به نوعی این مبارزه سیاسی را نمایندگی میکنند. ترامپ و سقط جنین حامیان ترامپ به دلیل آن که در دوره ریاست جمهوریاش با انتصاب تاریخی سه قاضی جدید در دیوان عالی آمریکا، باعث شد حضور اکثریت محافظهکار در بالاترین نهاد قضایی این کشور برای مدتها تضمین شود، قدردان او هستند.
همین اکثریت محافظهکار دیوان عالی در سال ۲۰۲۲ حکمی را لغو کرد که نزدیک به نیم قرن حق سقط جنین را در سرتاسر آمریکا تضمین کرده بود، و در این حکم تصمیمگیری درباره این موضوع را به ایالتها سپرد.
ایالتهایی مانند اوکلاهما و آرکانزاس که در کمربند انجیلی قرار دارند، قوانین بسیار سختگیرانهای در مورد سقط جنین دارند: سقط جنین فقط در صورتی مجاز است که جان مادر در خطر باشد.
اما منتقدان میگویند اثبات قانونی این که بیمار واجد شرایط چنین استثنایی است، برای پزشکان بسیار دشوار است.
سقط جنین یکی از مسائل مهم در این انتخابات است، چون جناح محافظهکارتر حزب جمهوریخواه که در کمربند انجیلی بیشترین قدرت را دارد، خواهان ممنوعیت کامل سقط جنین است؛ برنامهای که آنها فکر میکنند در صورت بازگشت ترامپ به قدرت ممکن است تحقق پیدا کند.
ترامپ در دوره ریاست جمهوری خود درهای کاخ سفید را به روی رهبران پروتستان محافظهکار باز کرد و همچنان در مراسم بزرگ با کشیشان انجیلی شرکت میکند. این با وجود اختلافاتی است که ممکن است آنها با رئیسجمهور سابق داشته باشند و او را یک فرد عیاش نیویورکی بدون باور به ارزشهای عمیق دینی بدانند. مسیحیان انجیلی در کاخ سفید؟ ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود فرمانی اجرایی برای ایجاد یک دفتر جدید دولتی به نام «ابتکار ایمان و فرصت» امضا کرد.
او هنگام امضای این سند گفت: «ایمان از دولت قویتر است و هیچ چیز از خداوند قدرتمندتر نیست.»
بعدا، زمانی که ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ شکست خورد، «کشیشان میهنپرست» یا «کشیشان ماگا [عظمت را به آمریکا برگردانید]» مدعی شدند که مسند ریاست جمهوری از او دزدیده شده است.
بسیاری از آنها به جنبش تازه شکل گرفته «تور آمریکای بازبیدارشده» پیوستند که کِلی کلارک، بازرگان اهل اوکلاهما، آن را بنیان گذاشته بود.
امروزه این جنبش همچنان رویدادهایی برگزار میکند که در آن مسیحیان انجیلی، حامیان آزادی سلاح، فعالان ضد مهاجر، مخالفان الجیبیتیکیو، ضد کمونیستها و هر کسی که احساس میکند سخنان و موضعگیریهای ترامپ بیانگر دیدگاههای او است، شرکت میکنند.
بسیاری از آنها میگویند سربازان خدا و در حال مبارزه در نبردی روحانی علیه چپها هستند.
بخشی از این ایدهها در «پروژه ۲۵» گنجانده شده؛ طرح بحثبرانگیزی که مشاوران سابق ترامپ برای اصلاح دولت فدرال و جنبههای کلیدی زندگی آمریکایی ارائه کردهاند.
هر چند ترامپ از این طرح فاصله گرفته، اما بسیاری معتقدند که گروههای محافظهکار و مذهبی تاثیرگذار و حامی این طرح، در صورت بازگشت جمهوریخواهان به کاخ سفید، تلاش خواهند کرد تا این دستور کار را به او تحمیل کنند.
+0
رأی دهید
-2
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.