امیر طاهری: احتمال دارد اسرائیل به دنبال توافق با سپاه پاسداران باشد

 امیر طاهری :"اسرائیل در حمله اخیرش نه مواضع سپاه پاسداران، بلکه مواضع تحت کنترل ارتش سنتی ایران را هدف گرفت. ای بسا اسرائیلی‌ها بر این گمان باشند که می‌توانند با سپاه به عنوان گرداننده اصلی جمهوری اسلامی به تفاهم‌هایی برسند. آقای نتانیاهو در پی یک جنگ تمام عیار با جمهوری اسلامی نیست. او بیشتر در پی بریدن دست‌های جمهوری اسلامی در منطقه است و این کار را می‌تواند بکند و تا حدود زیادی نیز انجام داده است..."

رادیو بین المللی فرانسه: شنبه ٢٦ اکتبر اسرائیل چنانکه وعده داده بود در حمله‌ای تلافی‌جویانه تأسیسات و پایگاه‌های نظامی و تسلیحاتی حکومت ایران را بمباران کرد و مسئولیت آن را هم برعهده گرفت. با این حمله حکومت ایران از قرار در تنگنا قرار گرفته و این تنگنا را می توان به وضوح در نخستین واکنش علی خامنه‌ای تشخیص داد به این معنا که حکومت ایران نمی‌تواند به حمله اسرائیل پاسخ ندهد و در عین حال نگران است که با پاسخ خود به اسرائیل به مرور وارد جنگ تمام عیاری بشود که بعید است بتواند از آن به سلامت خارج شود.

چه دورنمایی می توان برای وضع به وجود آمده پیش بینی کرد؟ در پاسخ به این پرسش و پرسش‌های دیگر امیر طاهری، نویسنده و روزنامه‌نگار، از جمله گفته است :

"به نظر من هر دو طرف، اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران، تمایلی برای وارد شدن به یک جنگ تمام‌عیار ندارند. راهبرد نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، این است که نخست نیروهای نیابتی حکومت ایران را از بین ببرد و سرانجام و در صورت لزوم به سراغ رژیم جمهوری اسلامی ایران برود.

در جمهوری اسلامی هم اوجب واجبات حفظ رژیم اسلامی است. علی خامنه‌ای بر این اعتقاد است که این رژیم باید به هر قیمتی ولو بهایی سنگین حفظ شود، زیرا، اگر رژیم حفظ بشود از نو می‌توان نیروهای نیابتی را بازسازی کرد. به همین خاطر، در حال حاضر دو طرف، یعنی اسرائیل و حکومت ایران، تلاش می‌کنند زمان بخرند. آقای نتانیاهو می‌خواهد نشان بدهد که توانسته نیروهای نیابتی رژیم اسلامی را از بین ببرد و آقای خامنه‌ای می‌خواهد نشان بدهد که رژیم اسلامی ایران همچنان پابرجاست.

در هر حال، جنگی که اکنون به رویارویی مستقیم میان اسرائیل و حکومت ایران تبدیل شده دشواری‌هایی برای جمهوری اسلامی ایران به وجود آورده است و در این میان مهمترین آسیب به دکترین دفاعی جمهوری اسلامی وارد آمده است. میدانیم که دکترین دفاعی جمهوری اسلامی بر چهار پایه استوار بوده است. نخست ارتش بیست میلیون نفری آقای خمینی که امروز دیگر وجود خارجی ندارد. دوم تبدیل شدن جمهوری اسلامی به بزرگترین قدرت موشکی و پهپادی منطقه که تا حدودی نیز متحقق شده است. سومین پایه دکترین دفاعی حکومت ایران، نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی بوده و بالاخره چهارمین پایه آن تولید سلاح اتمی که اکنون و به دلایل گوناگون به حال تعلیق درآمده است. بنابراین، دکترین دفاعی جمهوری اسلامی اکنون در یک وضعیت آشفته است و آقای خامنه‌ای و مشاورانش بدون تردید این را خوب می‌دانند.

ولی چون جنگ ادامه دیپلماسی است و رژیم ایران ناتوان از جنگیدن شاید در درون جمهوری اسلامی کسانی باشند که اکنون خواستار بازگشت به دیپلماسی باشند، هر چند شخصاً چشمم آب نمی‌خورد که حکومت ایران قادر به انجام چنین تحولی باشد. از یاد نبریم که اسرائیل در حمله اخیرش نه مواضع سپاه پاسداران، بلکه مواضع تحت کنترل ارتش سنتی ایران را هدف گرفت. ای بسا اسرائیلی‌ها بر این گمان باشند که می‌توانند با سپاه به عنوان گرداننده اصلی جمهوری اسلامی به تفاهم‌هایی برسند. در نزدیکی خرم آباد و کرمانشاه دو پایگاه بزرگ نیروی قدس هم قرار دارد که اسرائیل از حمله به آنها خودداری کرد. در واقع از خلال حملات صورت گرفته از سوی اسرائیل می توان به نوعی یک "گفت‌وشنود" خصمانه یا باصطلاح "موشکانه" را تشخیص داد.

افزون بر این، اسرائیل نیز در موقعیتی نیست که بتواند وارد یک جنگ درازمدت شود. هم اکنون اقتصاد اسرائیل تحت فشار است. ارتش اسرائیل یک ارتش احتیاطی است و این کشور نمی‌تواند در درازمدت جوانانش را از اقتصاد خارج و وارد جنگ کند بی آنکه جایگزینی برای آنان در نظر بگیرد. ١٣٥ هزار کارگر فلسطینی نوار غزه و کرانه غربی رود اردن که در اقتصاد اسرائیل فعال بودند، اکنون از کار محروم شده‌اند. به همین خاطر آقای نتانیاهو در پی یک جنگ تمام عیار با جمهوری اسلامی نیست. او بیشتر در پی بریدن دست‌های جمهوری اسلامی در منطقه است و این کار را می‌تواند بکند و تا حدود زیادی نیز انجام داده است...

در این اوضاع، پیروزی احتمالی دونالد ترامپ در انتخابات پنجم نوامبر شاید بی تاثیر بر وقایع جاری منطقه نباشد. به نظر می رسد که در قیاس با دولت پیشین خود، دولت احتمالی آینده دونالد ترامپ از انضباط و نظم بیشتر و شخصیت‌های بادانش‌تری برخوردار باشد. با این حال، نباید از یاد ببریم که آقای ترامپ یک شخص معامله‌گر است و خودش نیز همواره تأکید کرده که حاضر است با هر رژیمی معامله کند. اما، در قیاس با رؤسای جمهور دموکرات، نظیر اوباما یا بایدن، آقای ترامپ حاضر نیست یواشکی و پشت پرده مذاکره کند. آقای ترامپ باید حتماً با طرف معامله عکس یادگاری بگیرد. او اگر با رژیم ایران معامله کند باید با آقای خامنه‌ای عکس بگیرد. می‌خواهم بگویم با آقای ترامپ معلوم است چه چیزی رو میز است و چه چیزی نیست. این امر اما در مورد خانم کاملا هریس صادق نیست."      

توسط: ناصر اعتمادی
+10
رأی دهید
-49

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۴
    zan,zendgi,azadi - کلن، آلمان

    مرتیکه احمق .مگر خود بی شرفت نبودی که میگفتی با حمله نظامی اسراعیل طرفداران پادشاهی قدرت را بست میگیرند و دولت گذاز از بهران به رهبری رضا شاخ دوم عهده دار اداره کشور با کمک نیروی سپاه میشود؟
    49
    8
    ‌سه شنبه ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۴
    راستگوی بی طرفدار - سالزبورگ، اتریش

    از نظر من بر پدر ترامپ و هریس هردو لعنت ولی نمیفهمم چرا اعضای بیت حجت الاسلام ضا پهلوی اینقدر عاشق ترامپ هستند. یارو علنی برای جمهوری اسلامی عشوه خرکی می‌آید و فقط به معامله فکر می‌کند.
    48
    11
    ‌سه شنبه ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    rood120 - منچستر، انگلستان

    کور خواندند ، سپاه چهل سال هست آرامش دشمنان از انریکا و اسرائیل را گرفته و امنیت کشور را تامین کرده از این به بعد هم خواهد داد اسرائیل هم هر چقدر قنبل کنه فایده نداره یک سال هست که تو حماس گیر کرده هر روز هم حزب‌الله داره بهشان حال میده تازه اول کاره. زنده باد امنیت سازان میهن و ننگ بر وطن فروشان پیتزا فروش یا تاکسی درایور یا بنفیت بگیر هاها
    54
    4
    ‌سه شنبه ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    مهدی52 - روتردام، هلند

    چقدر بی ادب هستی بچه جان اینجا جای اضحار نظره اگر نظری داری محترمانه ابراز کن در غیر اینصورت مطالعه کن .
    0
    25
    ‌سه شنبه ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    مهدی52 - روتردام، هلند

    باید عرض کنم که من با این نضریه مخالفم چون سپاه جوابگوی خیلی از طرفین است و قصه قصه امروز دیروز نیست وریشه مذهبی و ایدئولوژیک دارد، ممکن است در مواقعی بالا و پائین داشته باشد ولی تمام نخواهد شد
    0
    25
    ‌سه شنبه ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۸
    pirzan e irani - استکهلم، سوئد

    همه این پیروپاتال ها تاچندوقت پیش کبکشان خروس میخواند،به آن کودک بزرگسال که درعالم سیاست ازبیخ نورالزهراست مشورت میدادند که بعدازحمله اسراییل شما خلع قدرت راپرمیکنید.حالااگریک انسان باشرف ودانا دراین فرقه محورخیانت(رضاپهلوی)پیدا میشود بگوید:چرا اسراییل به ارتشی ها حمله کرد،نه به سپاهی ها؟کجاست آقای پهلوی نظرش راجع به این تلفات وحمله چیست،تاییدمیکندیامحکوم؟اون بیسواد کشک نویس فرانکفورتی مقاله می نویسد که بله بی بی ازخوب است. میبوده وباشد. چپی حوزه. درس بود.لاس خشک آمد زد.-بنده ناخودآگاه هروقت چرندیات این پیر بی پیچ ومهره را میخوانم، یادخمینی می افتم😜.سوادوگراماتیک شان مثل هم است.
    54
    6
    ‌سه شنبه ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Munchen - مونیخ، آلمان
    برای طاهری احترام قائلم اما این فکر خیلی اشتباه و دور از واقعیت است،دلیل ساده اش هم این هست دشمنی و جنگ رژیم با اسرائیل به هدف نابودی اسرائیل حتی اگر اسرائیل با فلسطینیان مصالحه کند بوده و دلایل ایدئولوژیکی شیعه و غیر عقلانی دارد که ماهیت رزیم بوده و غیر قابل تعدیل و برطرف شدن است و کاملا با قضیه دشمنی رژیم با غرب و آمریکا متفاوت است و بعد اینکه اصولا اسرائیل الان دست بالاتر و برتری کامل را داره و هیچ نیازی به توافق و کنار آمدن با بزرگترین دشمنشان که به محض آسودگی مجدد تلاش برای تجهیز حزب الله و نیابتیها خواهد کرد ندارد.
    2
    11
    ‌سه شنبه ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Munchen - مونیخ، آلمان
    rood120 - منچستر، انگلستان
    عجیبه اینقدر پر رو هستید و از رو نمیرید،اسرائیل خشتک حماس و حزب الله تون و الان هم خامنه ای و سپاهش را در آورد و لنگهای رهبر و بازدارندگیش الان بالا مانده آماده اقدام بعدی اسرائیل،بعد تو هنوز هم رجز خونی میکنی؟ 😁
    3
    13
    ‌سه شنبه ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.