ازدحام جمعیت پس از انفجار پیجرهای حزبالله در لبنان - آرشیوخبرگزاری رویترز در گزارشی که روز ۲۵ مهر منتشر کرده برای نخستین بار پرده از انفجار پیجرهای حزبالله و عملیات یک ساله موساد علیه این گروه شبهنظامی تحت حمایت حکومت ایران برداشته است.
بنا به این گزارش عواملی که پیجرها را ساخته بودند، باتریای را طراحی کردند که یک بار کوچک اما قوی از مواد منفجره پلاستیکی و یک چاشنی ویژه را، که برای اشعه ایکس نامرئی بود، در خود پنهان میکرد.
آنها برای فریب حزب الله فروشگاه، صفحات و پستهای آنلاین جعلی ایجاد کردند.
پس از دریافت پیجرها در اسفند ماه، حزب الله برای اطمینان از عدم وجود مواد منفجره آنها را در اسکنرهای امنیتی فرودگاه قرار دادند اما چیز مشکوکی مشاهده نکردند.
دو کارشناس بمب به رویترز گفتند که این دستگاهها احتمالاً برای ایجاد جرقه در بسته باتری تنظیم شده بودند. به گفته این دو کارشناس این باتریها به احتمال زیاد ظرفیتی کمتر از میزان ادعا شده داشتهاند.
یک منبع لبنانی به خبرگزاری رویترز گفت که در مقطعی، حزب الله متوجه شد که باتری سریعتر از حد انتظار تخلیه میشود. با این حال، به نظر میرسد که این موضوع نگرانیهای امنیتی عمدهای ایجاد نکرد چون این گروه هنوز تا ساعاتی قبل از حمله، پیجرها را به اعضای خود میداد.
روز ۲۷ شهریور، هزاران پیجر به طور همزمان پس از دریافت یک پیام منفجر شدند و روز بعد از آن نیز انفجار «واکیتاکی»های حزبالله اتفاق افتاد و در مجموع ۳۹ نفر کشته و ۳۴۰۰ نفر مجروح شدند.
با آنکه اسرائیل نقش خود در این حملات را نه تایید و نه تکذیب کرده است، دو منبع امنیتی غربی به خبرگزاری رویترز گفتند که آژانس اطلاعاتی اسرائیل (موساد) رهبری این حملات را بر عهده داشته است.
دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، وزارت اطلاعات لبنان و سخنگوی حزب الله نیز از اظهار نظر درباره این موضوع خودداری کردند. مقامات آمریکایی هم گفتهاند که از قبل، از این عملیات مطلع نشده بودند.
رویترز نتوانست محل تولید باتریها را مشخص کند ولی یک افسر سابق اطلاعاتی اسرائیل که در عملیات پیجر دخالتی نداشته است، به رویترز گفت که چون حزب الله رویههای جدی برای بررسی آنچه خریداری میکند، دارد، ماموران اسرائیلی ناچار شدهاند که یک پسزمینه جعلی را از پایه برای این محصول ایجاد کنند.
آنها حزب الله را با فروش مدل سفارشی، AR-924، تحت نام تجاری تایوانی و معروف «گلد آپولو» فریب دادند.
رئیس گلد آپولو، هسو چینگ کوانگ، یک روز پس از حمله پیجر گفت که چیزی در مورد تواناییهای مرگبار پیجرها یا عملیات گستردهتر برای حمله به حزب الله نمیداند و شرکت خود را قربانی این توطئه توصیف کرد. او پس از این حملات هیچ بیانیهای به رسانهها نداده است.
صفحات وب و تصاویر AR-924 و باتری آن در مهر ماه ۱۴۰۲ به وبسایت apollosystemshk.com اضافه شد، وبسایتی که میگوید مجوز توزیع محصولات «گلد آپولو» را دارد. بخشی از این وبسایت بر عملکرد فوقالعاده این باتری و امکانات شارژ و دوام بالای آن تاکید میکرد.
این وبسایت آدرسی در هنگ کنگ برای شرکتی به نام «آپولو سیستمز اچکی» داده ولی هیچ شرکتی به این نام در هنگ کنگ وجود ندارد.
با این حال، این وبسایت توسط وو، تاجر تایوانی، در صفحه فیسبوک خود و همچنین در سوابق شرکتهای عمومی فهرست شده است.
افسر اطلاعاتی سابق اسرائیل و دو افسر امنیتی غربی به رویترز گفتند که این وبسایت، فروشگاه آنلاین و تالارهای گفتو گوی مربوطه همه جعلی بوده و بعد از انجام حملات از شبکه اینترنت حذف شدهاند.
رهبران حزبالله گفتند که تحقیقات داخلی را برای درک چگونگی وقوع نقض امنیتی آغاز کردهاند. این گروه در آغاز سال متوجه شد که ارتباطات تلفن همراه به دلیل استراق سمع اسرائیل به خطر افتاده و به سمت استفاده از پیجرها رفته بود.
یکی از افراد آشنا به موضوع به رویترز گفت که تحقیقات حزبالله به کشف این که چگونه عوامل اسرائیلی از یک تاکتیک فروش تهاجمی برای فروش AR-924 به مدیر تدارکات حزبالله استفاده کردهاند، پرده برداشت.
مقامات لبنانی این حملات را به عنوان نقض جدی حاکمیت لبنان محکوم کردهاند. حسن نصرالله، رهبر حزبالله، روز ۲۹ شهریور در آخرین سخنرانی عمومی خود قبل از کشته شدن توسط اسرائیل، گفت که این انفجارها میتواند به منزله «اعلان جنگ» باشد و متعهد شد که اسرائیل را مجازات کند.
در پی این حملات، اسرائیل یک جنگ تمام عیار را علیه حزب الله آغاز کرده است، از جمله تهاجم زمینی به جنوب لبنان و حملات هوایی که منجر به کشته شدن بیشتر رهبران ارشد آن شده است.
تحقیقات داخلی حزبالله هم که هنوز در جریان بود، روز ۷ مهر ماه با شکست مواجه شد: یازده روز پس از حمله پیجر، نبیل کائوک، مقام ارشد حزب الله که وظیفه رهبری این تحقیقات را بر عهده داشت، خود در حمله هوایی اسرائیل کشته شد.
+61
رأی دهید
-0
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۲
paksan - ایران، ایران
هیچ جزئیاتی در آن نبود جز اینکه شرکت تایوانی و مدیرعاملش دروغ میگند و بخشی از این پروژه پولساز بودند که برای مدیران یک محصول از رده خارج منفعت زیادی داشته است. شرکت تایوانی اساسا در جریان این تقلب بوده و تبلیغ وبسات جعلی در فیس بوک مدیر عامل آن قطعا ناخواسته یا اشتباهی نبوده ولی لازم بوده تا خریداران را متقاعد کند به خرید .
0
2
چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.