سازمان ژاپنی «بازماندگان بمب اتمی» برنده جایزه صلح نوبل شد

 کیدو سویچی ۸۲ ساله از بازماندگان انفجار بمب اتمی در هیروشیما در حال سخنرانی در سازمان «نیهون هیدانکیو»
رادیو فردا: رئیس کمیته نوبل گفت این نهاد به همه بازماندگانی که با وجود رنج جسمی و خاطرات دردناک، به اشتراک گذاشتن تجربیات خود برای در راه صلح را انتخاب کرده‌اند، احترام می‌گذارد.

سازمان ژاپنی «بازماندگان بمب اتمی» برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۴ معرفی شد.

سازمان «نیهون هیدانکیو» در طول سال‌ها برای برچیدن تسلیحات هسته‌ای مبارزه کرده است.

کمیته نوبل نروژ روز جمعه ۲۰ مهر اعلام کرد سازمان نیهون هیدانکیو به خاطر تلاش‌هایش برای رسیدن به یک جهان عاری از سلاح‌های هسته‌ای و ارائه شواهد شاهدان مبنی بر این‌که دیگر هرگز نباید از سلاح‌های هسته‌ای استفاده کرد، این جایزه را دریافت می‌کند.

یورگن واتنی فرایدنس، رئیس کمیته نوبل، تأکید کرد که سازمان ژاپنی برای افزایش آگاهی در مورد پیامدهای فاجعه‌بار انسانی استفاده از تسلیحات هسته‌ای «به‌طور خستگی‌ناپذیر» تلاش کرده و جایزه نوبل برای قدردانی از این کوشش‌ها به این سازمان اعطا می‌شود.

آقای فرایدنس افزود: «در این برهه از تاریخ بشر اهمیت دارد که به خود یادآوری کنیم سلاح‌های هسته‌ای چیست؛ مخرب‌ترین سلاحی که تا کنون جهان به خود دیده است».

نیهون هیدانکیو که در ژاپن به «هیباکوشا» نیز مشهور است، در سال ۱۹۵۶ میلادی تأسیس شد. در آن زمان ۱۱ سال از بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی ژاپن در جریان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ میلادی سپری شده بود.
تهدید هسته‌ای در جهان؛ خطر در کمین زمین
این سازمان در طول هفت دهه فعالیت خود هزاران گزارش از شهادت‌های بازماندگان بمباران‌های اتمی دو شهر ژاپنی را ارائه کرده و هیئت‌های متعددی به سازمان ملل و سایر کنفرانس‌های صلح در جهان اعزام کرده تا «نیاز مبرم به خلع سلاح هسته‌ای» را مورد تأکید قرار دهد.

رئیس کمیته نوبل گفت این نهاد به همه بازماندگانی که با وجود رنج جسمی و خاطرات دردناک، به اشتراک گذاشتن تجربیات خود برای پرورش امید و مشارکت در راه صلح را انتخاب کرده‌اند، احترام می‌گذارد.

کمیته نوبل صلح در گذشته نیز فعالان و گروه‌های تلاش‌گر در راه مقابله با کاربرد تسلیحات هسته‌ای را به عنوان برندگان این جایزه معتبر جهانی معرفی کرده بود. از جمله در سال ۲۰۱۷، کمپین بین‌المللی نابودی سلاح‌های هسته‌ای برنده نوبل صلح شد.

برنده نوبل صلح امسال در شرایطی معرفی شد که درگیری‎‌های مرگبار و ویرانگری در جهان، از خاورمیانه تا اوکراین و سودان در جریان است. این احتمال در هفته‌های گذشته مطرح بود که کمیته نوبل صلح امسال جایزه‌ای اعطا نکند.

کمیته نوبل نروژ اعلام کرد امسال ۲۸۶ فرد و سازمان برای دریافت جایزه نوبل نامزد شده بودند؛ ۱۹۷ فرد حقیقی و ۸۹ سازمان. کمیته در نروژ تنها مسئول تعیین برنده جایزه نوبل صلح است و کمیته سوئدی نوبل برندگان سایر جوایز را معرفی می‌کند.

مبلغ نقدی جایزه نوبل امسال معادل یک میلیون و ۶۰ هزار دلار آمریکا است. مدال و دیپلم نوبل همراه با چک نقدی جایزه روز دهم دسامبر، ۲۰ آبان، که سالگرد مرگ آلفرد نوبل است، در اسلو اهدا خواهد شد.

آلفرد نوبل مخترع سوئدی دینامیت در وصیت خود در سال ۱۸۹۵ میلادی، یک‌ سال پیش از مرگش، نوشته بود جایزه صلح بنیاد او برای کمک به برادری بین ملت‌ها اعطا شود.

سال گذشته کمیته نروژی نوبل صلح نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در ایران، را برنده این جایزه اعلام کرد. خانم محمدی هنوز در زندان اوین است.

نرگس محمدی دومین شهروند و فعال حقوق بشر ایرانی بود که برنده نوبل صلح شد. شیرین عبادی، حقوقدان که ۲۱ سال پیش این جایزه را دریافت کرد، بیش از یک دهه است از ایران خارج شده و در بیرون از کشورش از فعالان سرشناس مخالف با جمهوری اسلامی است.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+11
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.