دومین حمله ایران به اسرائیل انجام شد؛ آیا این بار جنگ در می‌گیرد؟

حمله یکم اکتبر ایران به اسرائیلبی بی سی:امید منتظری
آیا ایران و اسرائیل در آستانه جنگی تمام عیارند؟ ایران دومین حمله به اسرائیل را در ابعادی بسیار بزرگتر انجام داده است.

روز گذشته زمانی که بنیامین نتانیاهو گفت «مردم ایران زودتر از آنچه فکر می‌کنند از دست حکومت آزاد خواهند شد.» بسیاری این اظهارات را فراتر از لفاظی‌های معمول سیاسی تلقی کردند. پیش از آن رهبر ایران گفته بود «واقعه‌ای مشابه جنگ ایران و عراق در فلسطین و لبنان در حال رخ دادن است.»

بنیامین نتایاهو در پیامی به مردم ایران روزهای در پیش را «برهه مهم» خواند و گفت حکومت ایران مردم خود را به لبه «پرتگاه» کشانده است.

این اظهارات ساعاتی پس از آن بود که ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته بود «تجاوز» به خاک ایران به این معناست که «اگر شرایط اقتضا بکند و اگر زمان آن برسد الی بیت‌المقدس را تا خود بیت‌المقدس ادامه خواهیم داد.»

اشاره او به عملیات بیت‌المقدس بود که به آزادسازی خرمشهر انجامید. درست بعد از آزادی خرمشهر بود که اسرائیل به لبنان حمله کرد و آیت‌الله خامنه‌ای رئیس‌جمهور وقت از محسن رضایی فرمانده وقت سپاه پاسداران خواست برای حمایت از لبنان، شماری از نیروهای ایرانی را به منطقه اعزام کند. با مخالفت آیت‌الله خمینی تیپ ۲۷ محمد رسول‌الله تهران که به دمشق رفته بود، به ایران بازگشت.

۲۶ سال بعد در حمله سال ۲۰۰۶ اسرائیل به لبنان، این بار آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان رهبر ایران از قاسم سلیمانی که چشم‌انداز پیروزی را در جنگ ۳۳ روزه نمی‌دید، خواست مخفیانه از لبنان حمایت کند. فرمانده نیروی قدس که در بحبوحه حمله اسرائیل برای گزارش و شرکت در جلسه شورای عالی امنیت ملی به ایران بازگشته بود، بار دیگر به لبنان بازگشت.

اکنون ۱۸ سال بعد، درست در روزی که اسرائیل در آستانه حمله زمینی به لبنان بود، ایران حمله خود را آغاز کرد.

این سومین باری است که آیت‌الله خامنه‌ای همزمان با حمله اسرائیل به لبنان تصمیم به مقابله همزمان با اسرائیل گرفته است.

آیت‌الله خامنه‌ای در آخرین سخنرانی خود گفته بود شرایط مانند شرایط اول جنگ ایران و عراق است، اسرائیل هم «از بیشترین تجهیزات» برخوردار است.
سرنوشت «محور مقاومت»؛ رهبران ایران و اسرائیل وعده پیروزی دادند
در روزهای گذشته اسرائیل با ضرباتی بی‌سابقه‌ و ترور رهبران نظامی و سیاسی دشمنان نزدیکش، یعنی حماس و حزب‌الله، اعتماد به نفس بالایی نسبت به یکسال گذشته برخوردار شده بود.

در یک دهه گذشته هربار خطر جنگ مستقیم آمریکا یا اسرائیل با ایران بالا گرفت، این می‌توانست به معنای اعلام جنگ به متحدان قدرتمند و مسلح ایران در منطقه باشد.

اینبار سناریویی متفاوت رخ داد.

گروه‌های اصلی «محور مقاومت» پیشاپیش درگیر جنگی پرهزینه‌اند. اسرائیل رهبران سیاسی و نظامی حماس و حزب‌الله لبنان، دو دشمن نزدیک خود را کشته است: اسماعیل هنیه و محمد ضیف رهبران شاخه سیاسی حماس و همچنین حسن نصرالله و فواد شکر رهبران سیاسی و نظامی حزب‌الله.

بسیاری حتی در داخل اسرائیل، حمله هفتم اکتبر حماس را یک «شکست امنیتی» فاجعه‌بار برای اسرائیل توصیف کردند.

اما نزدیک به یک سال بعد و تنها ظرف هشت روز، سلسله وقایعی که با انفجار پیجرها آغاز شد و تا کشتن حسن نصرالله ادامه یافت، اسرائیل کوشید این وجه را بازسازی کند.

از زمان شکل‌گیری آنچه «محور مقاومت» یا «هلال شیعی» خوانده می‌شود، تاکنون اعتبار این ائتلاف تا این حد به چالش کشیده نشده بود.

سازمان ۴۰ ساله سیاسی و نظامی حزب‌الله، در میان گروه‌های دیگر «محور مقاومت» به برخورداری از تجهیزات و تسلیحات شناخته می‌شد.

قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در اولین و آخرین مصاحبه مطبوعاتی‌اش، درباره جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ گفته بود اسرائیل قصد داشت با بمباران دقیق و «کشتن رهبران حزب‌الله»، «از رده خارج کردن بخشی از نیروها» و «به صفر رساندن توان تسلیحاتی» و «کوچاندن طایفه شیعی هوادار حزب‌الله» از حمله زمینی به لبنان خودداری کند.

در آن جنگ اما عماد مغنیه و حسن نصرالله رهبران نظامی و سیاسی حزب‌الله زنده ماندند و حتی قوی‌تر از قبل خود را بازسازی کردند.
توضیح ویدئو، قاسم سلیمانی از خاطره جابجایی با حسن نصرالله و عماد مغینه

این بار اما به گفته مقامات اسرائیلی بسیاری از اهداف اسرائیل در درگیری با حزب‌الله محقق شده است: «سلاح‌های پیشرفته ساخت ایران که در اختیار حزب‌الله بود، نابود و فرماندهان کشته شدند» و حتی به گفته نخست‌وزیر لبنان، بزرگترین بحران آوارگی به‌ویژه برای ساکنان شیعه در جنوب رقم خورده است.

اما باز هم اسرائیل تصمیم به تهاجم زمینی انجام دهد که می‌گوید «محدود» است.

اسرائیل که اکنون اعتماد به نفس بالایی دارد می‌داند در صورت جنگ تمام عیار با ایران حمایت علنی متحدان غربی‌اش را هم دارد.

در حال حاضر، در سکوت طولانی کشورهای منطقه، روزهای آینده خاورمیانه بیش از آنکه در گروی تلاش‌های ناکام دیپلماتیک باشد، در گرو تصمیم رهبران ایران و اسرائیل است. در جنگی که در صورت وقوع، حکومت جمهوری اسلامی و ایران از یکدیگر قابل تمایز نیستند.

سال ۱۹۶۷، وقتی جنگ شش‌‍روزه اسرائیل با اردن و سوریه و مصر به پایان رسید، خاورمیانه قرن بیستم چهره‌ای دیگر به خود گرفت. شکست کشورهای عربی علاوه بر از دست دادن بیت‌المقدس شرقی و کرانه باختری و بلندی‌های جولان، معنای دیگری هم داشت: اغاز پایان جنبش‌های ملی‌گرای ضداستعمار و آنچه با احزاب «بعث» و «ناصریسم» به اوج رسیده بود.

اما به نظر می‌رسد جنگ با متحدان ایران یعنی همان «محور مقاومت» برای اسرائیل بسیار طولانی‌تر شده است.

حمله گسترده موشکی سپاه به اسرائیل، می‌تواند پیروزی‌های اطلاعاتی اسرائیل را در سایه قرار دهد.

زنجیره ترور فرماندهان حزب‌الله و حماس با حمله سپاه قطع شد اما آتش درگیری زیر خاکستر شعله‌ور ماند.

بدون شک، برای ایران، آنچه در هفته‌های اخیر به‌ویژه در لبنان رخ داد چندان خوشایند نبوده است. اما اسرائیل هم هنوز به اهداف اعلام‌شده‌اش در جنگ کاملا نرسیده است.

اکنون هم رهبر ایران هم نخست‌وزیر اسرائیل وعده پیروزی داده‌اند. آیا آنها درباره جنگی سخن می‌گویند که در راه است؟
+30
رأی دهید
-4

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۹
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان

    موشکباران دقیقا بعد از امدن شیوگو صورت گرفت و به احتمال زیاد روسیه خواسته مزدوران سپاهیش برا انحراف افکارامریکا و اروپا تمرکزانها بر اسراییل بوده و به احتمال زیاد شویگو که پیش از ان در چین و کره شمالی بوس تصمیم گرفته با ان کار اخوندها را وارد کلوپ دارندگان سلاح اتمی کنه. امریکا و غرب با سیاستهای احمقانه ایران را به چین و روسیه باختند، چنانچه اسراییل به ایران حمله کنه پاسخ ایران نه تنها شدیتر خواهد بود بلکر بهانه تست اولان بمب اتمی را هم به دست انها میدن،کره شمالی،پاکستان با سلاحهای اتمی ماندگاری خود را تضمین کردند
    36
    7
    ‌سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid4053 - اصفهان، ایران
    تا به کی اموال ما ایرانیان باید توسط این حکومت غیر قانونی جمهوری اسلامی به هدر برود. اسرائیل به خاک ایران حمله نکرده . این انگلهای اشغالگر ایران میدانند که اخر عمرشان رسیده و هدف دارند به قولی که داده اند که پس از رفتنشان از ایران زمینی سوخته به جا میگذارند عمل میکنند. مردم به پا خیزید بیایید برگردیم به خیابان و کشورمان را از این اشغالگران پس بگیریم.
    6
    10
    ‌سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۴
    siavash786 - شیکاگو، ایالات متحده امریکا
    این دیگه آخر خط نظام است ، باید از دو جبهه داخل و خارج کنار بکشد و صلح و آشتی کند . این به معنای ماندن رژیم برای چند سال دیگر . در غیر اینصورت فرار به سمت سوراخ موش مانند سالهای ۴۰ و نابودی رژم آخوندی
    2
    8
    ‌سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Munchen - مونیخ، آلمان
    خامنه ای الدنگ مفعول با این حماقت گور خودش را کند.اگر خبرها را چک کنید و با سری قبل مقایسه کنید،بر عکس آنبار که آمریکا دائم بر خویشتنداری اسرائیل اصرار میکرد،اینبار از پاسخ مشروع اسرائیل و حتی همراهی با آن صحبت میکنند و تمام چهره های اسرائیل هم حتی با وجود اختلافات داخلی با نتانیاهو بر پاسخ شدید و دندان شکن مشابه بلایی که سر حزب الله آوردند به جمهوری شیطانی اصرار دارند.
    3
    10
    ‌سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Munchen - مونیخ، آلمان
    کمی فکر کنید،آیا فکر میکنید نتانیاهو وقتی دستور هلاکت هنیه،نصرالله و دیگر فرمانده های حزب الله را میداد پیشبینی و حساب واکنشهای رژیم خامنه را نکرده بود؟ واقعیت این هست رزیم آچمز شده بود و چاره ای جز واکنش نداشت،و این بنظر میرسد دقیقا چیزی است که نتانیاهو میخواست.آمدن به سراغ سر اختاپوس بعد از فلج کردن بازوهایش.و پیغام دیروز او به مردم ایران هم اتفاقی نبود.
    2
    12
    ‌سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    1:تعداد موشک ۳۰۰ عدد. آخرین اخبار . دو نفر زخمی سطحی. توسط آن قطعه‌ها که به پاهین آمدند. ۱۵ نفر زخمی سطحی دیگر .البته همه پیرزن و پیرمرد بالا ۸۰ سال. دلیل: با سرعت قادر نبودند به پناگاه بمب بدوند. زمین خوردند و زانو زخمی شد. یک حساب سر انگشتی. این ۳۰۰ تا موشک چقدر خرج دست ما ایرانی‌‌ها گذاشت؟ اگر از دربان در موشکفروش چینی‌ و کره شمالی‌ حساب کنید که باید سیبیل آن‌ها را چرب کنند.تا برسد به ایران .رشوه به امام جمعه.تا سران سپاه دلالان کوچک و بزرگ کم کم هر موشک ۲ تا سه میلیون. بگیم ۶۰۰ میلیون دلار تا یک میلیارد.نتیجه زدن دو عدد بینی‌ خونی . خوب پیچر قیمت چقدر است ؟ ۳۰ دلار. موساد توسط یک شرکت واسطه در مجارستان. ۴۰۰۰ عدد می‌‌خرد . می‌‌کند ۱۲۰۰۰۰ دلار. حقوق دو تا موسادی بگیم ۱۰ هزار. دلار. یک سال زمان لازم دارند برای دست کاری. پیچر. می‌‌کند ۲۴۰۰۰۰ دلار. ۱۲۰۰۰۰ دلار هم خرید پیچر‌ها .می‌ کند نیم میلیون دلار.
    3
    10
    ‌سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    2:می‌ کند نیم میلیون دلار. هدیه می‌‌دهند به حزب الله . نتیجه ۱۲۰۰ عدد از سران حزب الله ریق رحمت را سر می‌‌کشند. نیم میلیون خرج ۱۲۰۰ عدد حزب الله . آخوند ما ۶۰۰ میلیون دلار خرج می‌‌کند. دو عدد بینی‌ خونی. معامله بدی نیست. نظر شما ؟
    2
    11
    ‌سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.