بی بی سی: نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان از پیشنهاد آتشبس فوری بین حزبالله و اسرائیل استقبال کرده است. آمریکا و چندین کشور غربی و عربی به همراه اتحادیه اروپا با انتشار بیانیهای مشترک خواستار برقراری یک آتشبس فوری ۲۱ روزه شدهاند.
نخست وزیر لبنان در شورای امنیت سازمان ملل همچنین گفت این آتشبس تنها در صورتی اجرایی خواهد شد که اسرائیل قطعنامههای بینالمللی را اجرا کند.
سفیر اسرائیل در سازمان ملل نیز گفته کشورش خواهان یک جنگ تمام عیار نیست، اما زمانی که مناطق شمالی آن مورد حمله قرار میگیرد، ساکت نخواهد ماند.
همزمان هرتزل لوی، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل میگوید حملات گسترده هوایی به مواضع حزب الله در خاک لبنان میتواند مقدمهای باشد برای حملات زمینی احتمالی برای «ورود به قلمرو دشمن»،
چهارشنبه شب و ساعتی بعد از دیدار جو بایدن با امانوئل مکرون در نیویورک که گفته شد از شدت گرفتن تلاشهای دیپلماتیک برای جلوگیری از گسترش جنگ به لبنان حکایت دارد، بیانیه مشترکی از سوی آمریکا، فرانسه، بریتانیا، استرالیا، کانادا، آلمان، ایتالیا، ژاپن، عربستان، قطر، امارات متحده عربی و اتحادیه اروپا منتشر شد که در آن از حزبالله و اسرائیل خواسته شده به یک آتشبس موقت ۲۱ روزه تن دهند.
در این بیانیه آمده: «وضعیت بین لبنان و اسرائیل از هشتم اکتبر ۲۰۲۳ (سال گذشته) غیرقابل تحمل بوده و اکنون هم به حد غیرقابل قبولی از تنش مرزی و خطر گسترش آن رسیده است. این وضعیت به سود هیچکس نیست؛ نه به نفع مردم اسرائیل و نه به سود مردم لبنان».
در ادامه این بیانیه مشترک آمده: «زمان برای رسیدن به راه حل دیپلماتیک فرا رسیده که بتواند به شهروندان هر دو طرف اجازه بازگشت ایمن به خانه و کاشانهشان را بدهد».
این بیانیه از هر دو طرف خواسته به آتشبسی به مدت ۲۱ روز تن دهند تا فرصتی برای تلاشهای دیپلماتیک برای یافتن راه حلی غیرنظامی دست دهد.
پیش از انتشار این بیانیه ، ژنرال لوی، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل گفته بود: «صدای جنگندهها را در آسمان میشنوید؛ ما تمام روز در حال حمله بودیم. این هم آماده سازی برای ورود زمینی احتمالی است و هم تدوام تضعیف حزبالله».
این اظهارات نگرانی از وقوع جنگ زمینی و ورود ارتش اسرائیل به خاک لبنان را دو چندان کرده است.
وزارت بهداشت لبنان هم امروز از کشته شدن بیش از ۵۰ نفر دیگر در جریان حملات هوایی اسرائیل خبر داد.
اسرائیل مدعی است که در جریان حملات هوایی امروز مرکز اطلاعاتی حزبالله، زرادخانهها و سکوهای پرتاب راکت و موشک این گروه را منهدم کرده است.
این در حالی است که امروز حزب الله که از حمایت قاطع ایران برخوردار است گفته در برابر «تهاجم» اسرائیل مقاومت خواهد کرد. از ساعاتی بعد از حمله هفتم اکتبر حماس به خاک اسرائیل که ۱۲۰۰ کشته برجای گذاشت و آغازگر جنگ در غزه شد، حزبالله به طور مداوم با ارتش اسرائیل در مرزهای شمالی این کشور درگیر بوده است. این حملات طی ۱۱ ماه گذشته منجر به آواره شدن بیش از ۷۰ هزار اسرائیلی ساکن نوار مرزی این کشور با جنوب لبنان شده است.
مرحله جدید درگیری میان این گروه و اسرائیل از چند روز پیش آغاز شد؛ هنگامی هزاران پیجر و بیسیم افراد حزبالله منفجر شد؛ حسن نصرالله این انفجارها را اعلان جنگ اسرائیل و عبور از همه خطوط قرمز خواند و متعاقب آن جنگنده های اسرائیل حتی بر فراز بیروت و به هنگام سخنرانی تلویزیونی حسن نصرالله دیوار صوتی شکستند. اسرائیل میگوید «اولین» موشک حزبالله به تلآویو رسید اما رهگیری شد امروز در تحولی که میتواند تنش را به مرحله جدیدی وارد کند، اسرائیل گفت که یک موشک باستیک حزب الله را که به سوی تلآویو شلیک شده بود رهگیری کرده است.
شلیک به سوی تلآویو که با وجود انتقال رسمی پایتخت اسرائیل به بیتالمقدس، همچنان نقطه ثقل سیاسی و اقتصادی اسرائیل است، میتواند معادلات درگیری میان این کشور و حزبالله را وارد فاز جدیدی کند.
حزبالله میگوید هدفش «مقر موساد» در نزدیکی تلآویو بود.
تلآویو و محدوده اطراف آن پرجمعیتترین منطقه شهری اسرائیل است.
پنتاگون: به نظر نمیرسد ورود اسرائیل به خاک لبنان قریبالوقوع باشد در واکنش به اظهارات رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل مبنی بر احتمال حمله زمینی به لبنان، سخنگوی پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا امروز گفت که به نظر نمیرسد عملیات زمینی اسرائیل به لبنان قریبالوقوع باشد.
سابرینا سینگ، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا عصر چهارشنبه به خبرنگاران گفت: «این اسرائیل است که باید درباره ورود به خاک لبنان صحبت کند. ما قطعا نمیخواهیم شاهد اتفاقی باشیم که باعث افزایش تنشها در منطقه شود.»
خانم سینگ افزود که ایالات متحده امیدوار است یک راهحل دیپلماتیک جلوی یک جنگ تمام عیار را بگیرد. او همچنین گفت که ارتش آمریکا در این حملات به اسرائیل کمک اطلاعاتی نمیکند.
در همین حال، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، نسبت به احتمال وقوع یک «جنگ تمامعیار» در خاورمیانه هشدار داد، اما گفت که هنوز «فرصتی» برای حل و فصل مناقشه وجود دارد.
او به شبکه ایبیسی گفت: «یک جنگ همهجانبه ممکن است.» آقای بایدن همچنین گفت: «آنچه من فکر میکنم این است که هنوز فرصت نوعی حل و فصل وجود دارد که میتواند کل منطقه را بهطور اساسی تغییر دهد». مردمی که از جنوب لبنان میگریزند «در کنار جادهها میخوابند»امروز آژانسهای امدادی سازمان ملل متحد گزارش کردند از روز دوشنبه که حملات هوایی گسترده اسرائیل به جنوب لبنان آغاز شده، بیش از ۹۰ هزار نفر در لبنان آواره شدهاند.
این علاوه بر ۱۱۱ هزار و ۶۹۶ نفری است که از اکتبر ۲۰۲۳ - زمانی که حماس به اسرائیل حمله کرد - با ترک جنوب لبنان آواره شدهاند.
اطلاعات بهروز شده دفتر سازمان ملل در امور هماهنگیهای بشردوستانه نشان میدهد که از روز دوشنبه تا کنون حدود ۶۰۰ نفر - شامل ۵۰ کودک و ۹۴ زن - هم در جریان حملات هوایی اسرائیل کشته شدهاند.
به نقل از وزارت بهداشت لبنان، نزدیک به ۱۷۰۰ نفر هم بر اثر این حملات زخمی شدهاند.
در شمال اسرائیل هم، تاکنون حدود ۷۰ هزار نفر به دلیل حملات تقریبا روزانه حزبالله لبنان طی ۱۱ ماه گذشته خانههای خود را تخلیه کردهاند. طی سه روز گذشته و اصابت یکی از راکت های حزب الله به منطقه ای در شهر حیفا، صدها هزار از سکنه این بندر مهم و قلب ترانزیت آبی اسرائیل، به سمت پناهگاهها روانه شدند.
+2
رأی دهید
-31
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۶
Munchen - مونیخ، آلمان
یک تشکیلات تروریستی و آدمکش فاسد که خود لبنان را هم بدبخت کرده و مردم و دولت لبنان ازش بیزارند آنجا هست که قطعنامه های سازمان ملل را هم زیر پا گذاشته و به مرز اسرائیل نزدیک شده تا راحت ایجاد ناامنی تعرض و تجاوز و جنایت و موشک پراکنی کنهبعد آتشبس اعلام شه؟. اسرائیل باید این اراذل اوباش و نوچه های خامنه ای را ریشه کن کنه.
5
23
پنجشنبه ۰۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.