صدای آمریکا: کمتر از یک هفته پس از انفجار مرگبار پیجرها و بیسیمهای عوامل حزب الله لبنان که دهها کشته و هزاران زخمی بر جا گذاشت، یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت حکومت ایران در خرید پیجرهای حزبالله لبنان دخالت داشته و ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی که در سانحه هلیکوپتر کشته شد، از «یک نوع پیجر» استفاده میکرد.
احمد بخشایش اردستانی روز یکشنبه با بیان اینکه «اسرائیل هم از لحاظ تکنولوژی و هم دوراندیشی دست برتر را دارد» گفت: «یکی از سناریوهای محتمل درباره حادثهای که برای رئیسجمهور فقید ما پیش آمد، منفجر شدن پیجر ایشان است.»
ماه گذشته و پس از حدود چهار ماه از مرگ ابراهیم رئیسی و همراهانش در حادثه سقوط هلیکوپتر، ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی اعلام کرد «احتمال هدف قرار گرفتن بالگرد با سامانههای آفندی و پدافندی، جنگ الکترونیک و ایجاد میدان مغناطیسی و لیزر» را بررسی کرده، اما «هر گونه دخالت موارد یاد شده در بروز سانحه» را منتفی دانست.
احمد بخشایش اردستانی در ارتباط با اقدامات اسرائیل در زمینه اطلاعاتی و جاسوسی، نفوذ این کشور در حزبالله و دستگاههای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران را «کاملا طبیعی» دانست.
بخشایش اردستانی لو رفتن محل اقامت ابراهیم عقیل، فرمانده واحد رضوان حزبالله، و حمله مرگبار روز جمعه به گردهمایی او و دیگر رهبران ارشد این گروه را «حتما ناشی از نفوذ در حزبالله» دانست و افزود: «دیگر شکی باقی نمیماند که حزبالله لبنان به نفوذ آلوده شده است.»
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به انفجار پیجر مورد استفاده سفیر ایران در لبنان گفت این مساله نشان میدهد جمهوری اسلامی در خرید پیجرهای حزبالله دخالت داشته است.
تشدید درگیریها میان حزبالله و اسرائیل پس از تداوم حملات راکتی و پهپادی حزبالله به اسرائیل و انفجار دستگاههای ارتباطی این گروه در روزهای سهشنبه و چهارشنبه گذشته صورت گرفت که طی آن نزدیک به ۴۰ تن، عمدتا از اعضای این بازوی نیابتی جمهوری اسلامی، کشته و ٣ هزار تن دیگر زخمی شدند.
اگرچه انفجارهای مزبور به اسرائیل نسبت داده شده، اما اسرائیل موضع «نه تایید و نه تکذیب» را در این ارتباط اتخاذ کرده است.
اسرائیل روز جمعه محل تجمع فرماندهان ارشد حزبالله زیر یک ساختمان مسکونی در محله ضاحیه بیروت را هدف حمله قرار داد که طی آن جمعی از فرماندهان ارشد این گروه از جمله ابراهیم عقیل، فرمانده نیروی رضوان، و احمد وهبی از فرماندهان ارشد نظامی این گروه کشته شدند.
ارتش اسرائیل روز شنبه اسامی و تصاویر ١٢ فرمانده واحد رضوان را که در این حمله کشته شدند، منتشر کرد.
مقامات اسرائیلی طی نزدیک به یک سال گذشته بارها تصریح کردهاند که به هر شکل ممکن، چه دیپلماتیک و چه نظامی، امنیت را در مناطق شمالی خود برقرار میکنند. اسرائیل خواستار عقبنشینی حزبالله از مناطق مرزی لبنان با اسرائیل است.
تاکنون، تلاشهای دیپلماتیک برای عقبراندن حزبالله لبنان به آن سوی رودخانه لیطانی در ۳۰ کیلومتری مرز مشترک اسرائیل و لبنان بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که پایانبخش جنگ ۳۴ روزه اسرائیل و حزبالله در تابستان سال ۱۳۸۵ بود، ناکام مانده است.
حزبالله لبنان در سال ۱۳۶۱ توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاسیس شد. تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت این گروه را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.
شناسایی کلیت حزبالله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزبالله است.
+34
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.