وزیر امور اقتصاد و دارایی می‌گوید جامعه تحمل «شوک» ناشی از افزایش قیمت بنزین را ندارد

رادیو فردا: وزیر امور اقتصاد و دارایی گفته است که جامعه ایران تحمل هیچ اقدام اقتصادی «شوک‌آور» در حوزه قیمت بنزین را ندارد و نباید به سبد کالای اساسی مردم آسیبی برسد.

عبدالناصر همتی شامگاه جمعه نهم شهریور ماه، در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری درباره رفع ناترازی انرژی و تصمیم دولت درباره بنزین گفت: «در این مورد مباحث خوبی در سطح کارشناسی مطرح می‌شود، از جمله اینکه اگر بنزین ما به نرخ بین‌المللی محاسبه شود آیا خودرو را هم به قیمت بین‌المللی می‌فروشید؟ آیا ماشین‌های ما کم مصرف هستند؟ آیا مردم قدرت خرید دارند؟»

او خواستار درنظر گرفتن همه موارد برای تصمیم‌گیری درباره افزایش قیمت بنزین شد. موضع‌ همتی در مورد نرخ بنزین در شرایطی مطرح شده که به تازگی اظهارات مسعود پزشکیان در مورد «غیرمنطقی» بودن واردات بنزین و فروش ارزان آن به مردم، افکار عمومی را در مورد احتمال اقدام دولت در این زمینه و موج تورمی ناشی از آن حساس کرده است.

آخرین بار که افزایش قیمت بنزین در ایران رخ داد، در آبان ماه ۱۳۹۸ و در دولت دوم حسن روحانی بود که منجر به اعتراضات گسترده مردمی و سرکوب خونین این اعتراضات توسط جمهوری اسلامی شد.

همتی با اشاره به «چهارده چالش مهم اقتصادی» یادآوری کرد که تصمیم‌ها و اقدام‌ها باید در چهار متغیر کلان شامل «کنترل تورم و ثبات اقتصادی، رشد بالای اقتصادی، توزیع عادلانه درآمد و رفع فقر و کاهش بیکاری» به نتیجه برسد و افزود: «اگر تلاش‌هایمان در اقتصاد به این چهار نتیجه نرسد، عملاً فایده ندارد».

وزیر اقتصاد اختلاف نرخ ارز رسمی و آزاد را یکی از مصادیق حکمرانی اقتصادی غلط دانست. او رانت توزیع‌شده بر اثر اختلاف نرخ ارز در کشور را «هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان» اعلام کرد و گفت: «در واقع به اندازه یک سال بودجه کل کشور رانت داده‌ایم».
واکنش رسانه‌های اصولگرا
بخشی از اظهارات وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد نرخ تورم و بیکاری با واکنش‌های تند رسانه‌های اصولگرا مواجه شد.

همتی در مصاحبه جمعه شب خود ضمن رد ادعاها در مورد مطلوب بودن وضعیت اقتصادی در دولت ابراهیم رئیسی گفت: «بعضی دوستان می‌گویند اسب زین شده به این دولت تحویل دادیم؛ چه اسب زین شده‌ای؟ تورم چهل درصد، نرخ ارز شصت هزار تومانی، کسر بودجه بیست سی درصدی، نرخ بیکاری دوازده سیزده درصدی و رشد اقتصادی ۴.۵ درصدی داریم.»

اشاره همتی به گزارشی است که روزنامه کیهان با تیتر «اسب زین‌شده زیر پای دولت چهاردهم» در هجده تیرماه ۱۴۰۳ منتشر کرده بود. کیهان در این گزارش ادعا کرده بود دولت چهاردهم در حالی سکان اداره کشور را به دست می‌گیرد که وضعیت کشور در مقایسه با «شرایط اسفناکی» که در مرداد ۱۴۰۰ به دولت سیزدهم تحویل داده شد تغییرات مثبت بسیار زیادی داشته است.

خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، در واکنش به اظهارات همتی در مورد نرخ تورم، به او تذکر داده است که «آمارهای رسمی را زیر سوال نبرید».

در حالی که همتی آمار تورم را چهل درصد اعلام کرده است، تسنیم در این گزارش آورده است: «طبق آخرین آمار تورم که توسط بانک مرکزی رسما منتشر شده است دولت چهاردهم تورم را در نرخ ۳۱ درصد از دولت سیزدهم تحویل گرفته است».

اظهارات همتی در مورد نرخ بیکاری نیز واکنش‌برانگیز شده است. وزیر اقتصاد گفته است: «نرخ بیکاری که هفت درصد اعلام شده درست نیست چرا که به نرخ مشارکت نگاه نشده است».

او در این زمینه توضیح داد: «افراد زیادی هستند که دیگر امید پیدا کردن کار را از دست داده‌اند و جزو جمعیت فعال برای مشارکت اقتصادی نیستند؛ از سال ۱۳۹۸ تا به حال کلا چهارصد هزار نفر به اشتغال کشور اضافه شده است».

خبرگزاری تسنیم در واکنش به این ادعای همتی نوشته است: «برخلاف گفته های همتی هم اکنون نرخ بیکاری ۷.۷ درصد است در حالی که او نرخ بیکاری را دوازده سیزده درصد عنوان کرده بود».

خبرگزاری فارس، دیگر رسانه نزدیک به سپاه پاسداران هم با انتشار یادداشتی تند در واکنش به اظهارات همتی اعلام کرد: «همتی رکورد سرعت در دروغگویی را شکست.»

این واکنش‌ها در حالی صورت گرفته که مرکز آمار و بانک مرکزی در دولت سیزدهم به مدت چند ماه انتشار آمار مربوط به نرخ تورم را متوقف کرده بودند
+32
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۳
    mina minavand - هانور، آلمان
    مردم باید زجر بکشند برای پر شدن شکم کارد خورده آخوندها و توله هاشون و دزدهای دور و برشون.
    1
    16
    شنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.